Hibiskusy piękne , ale zwróciłam uwagę na ten obraz w tle "Lilie wodne" przecudny
Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
Kasiu mój grudnik już dawno przekwitł , a mam tylko jeden kolor ten różowawy.
Hibiskusy piękne , ale zwróciłam uwagę na ten obraz w tle "Lilie wodne" przecudny
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Kasiula...hibiscusy
...ale to wiadomo
, natomiast fockea ma te kwiatuszki niby niepozorne, niby mało rzucające się w oczy, a jakże śliczne
.
Przyniosłam dzisiaj z balkonu hippeastra, sklerotyczka jedna...chyba wystarczająco się już przechłodziły
.
Czekam z niecierpliwością czy coś z nich jeszcze będzie...
Zapomniałam pochwalić grudnikowy mix...dobry pomysł wart wykorzystania, oraz cud florystyczny w postaci lawendy kwitnącej w listopadzie
.
Przyniosłam dzisiaj z balkonu hippeastra, sklerotyczka jedna...chyba wystarczająco się już przechłodziły
Czekam z niecierpliwością czy coś z nich jeszcze będzie...
Zapomniałam pochwalić grudnikowy mix...dobry pomysł wart wykorzystania, oraz cud florystyczny w postaci lawendy kwitnącej w listopadzie
- orchidea177
- 200p

- Od: 13 lut 2013, o 14:52
Ładnie kwitną grudniki i śliczne hibiskuski:)
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Najpierw pochwalę mozaikę pomidorową sprzed kilku stron - piękny przegląd kształtów i kolorów
Hibki
one niezmordowane są, mój też zawzięcie produkuje pączki
Listopadniki też cudne
one tak razem w jednej doniczce? Bo świetnie to wygląda 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
A ja pochwalę Grudniki
Cudne mają kolorki i są takie zdrowiutkie 
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ach Kasiu rzut oka na komodę mnie uskrzydlił..Cudowne hibki masz 
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Cudne masz hibiscusy! I wsrod listopadnikow wypatrzylam perelke - zoltego. Szczegolnie piekny kolor. Moje uprzejmie zamierzaja sprostac nazwie i te co w ogole wytworzyly paczki, chyba jednak w grudniu sie rozwina. 
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Warto było zaglądnąć. Grudniki spisały się na piątkę. Ciekawe jak przetrwają hibiskusy. U mnie za ciepło, Niestety dopadają je przędziorki.
Kobietko czyli Twoje hibiskusy cała zimę spędzają w pokoju ?
Bo mi się coś ubzdurało że zimą ona powinny mieć chłodnie ?
Bo mi się coś ubzdurało że zimą ona powinny mieć chłodnie ?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Moje Hibiskusy stoją normalnie w pokoju... i co ważniejsze jeszcze wciąż kwitną...
Co prawda to już pojedyncze kwiaty są , ale jednak
, wczoraj opadł EL Capitolo , ale już drugi pąk się wynurza...dwa dni temu skończył kwitnąć podobny taki do Apolla, no może to i Apollo , ale że nie wiedziałam iż taki jest, bo miałam go jako żółtego , a okazał się kolorowy...to pewna nie jestem...A dziś zakwitł ten mój krwisto czerwony ...no ten to dał czadu w tym roku, po kilka kwiatów naraz rozwijał..
Mandarynka ukwiecona...a nigdy nie kwitła o tej porze, Pomelo przekwitło...a Cytryna ma pąki...
Kwitną fiołki, Skrętniki Sylvia i Mamba...Eszymantusy mają pąki...nie jest tak źle...

Kwiatowo to tyle u mnie...kochani...
Zajęta pracami art....nie bardzo mam czas je dopieszczać..nad czym ubolewam, ale się poprawię
################################################
A teraz to życzę Wam przedświątecznego spokoju i siły w pracach przygotowawczych...a potem cudownego świątecznego nastroju, miłości, radości i szczęścia, mnóstwa prezentów pod Choinką, ciepła rodzinnego i spełnienia marzeń najskrytszych...
Niech Nowonarodzony Jezusek błogosławi Wam na cały następny rok i najbliższy zielony sezon oczywiście...
WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA...DLA CAŁEJ NASZEJ FORUMKOWEJ RODZINKI

#################################################

Co prawda to już pojedyncze kwiaty są , ale jednak
Mandarynka ukwiecona...a nigdy nie kwitła o tej porze, Pomelo przekwitło...a Cytryna ma pąki...
Kwitną fiołki, Skrętniki Sylvia i Mamba...Eszymantusy mają pąki...nie jest tak źle...

Kwiatowo to tyle u mnie...kochani...
Zajęta pracami art....nie bardzo mam czas je dopieszczać..nad czym ubolewam, ale się poprawię
################################################
A teraz to życzę Wam przedświątecznego spokoju i siły w pracach przygotowawczych...a potem cudownego świątecznego nastroju, miłości, radości i szczęścia, mnóstwa prezentów pod Choinką, ciepła rodzinnego i spełnienia marzeń najskrytszych...
Niech Nowonarodzony Jezusek błogosławi Wam na cały następny rok i najbliższy zielony sezon oczywiście...
WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA...DLA CAŁEJ NASZEJ FORUMKOWEJ RODZINKI
#################################################
- crazydaisy

Ojajaja... Pieknie kwitna Twoje hibiskusy! A jeden na bank jest Apollo. Czerwony wyglada jak Cairo Red, ale nie dam sobie strzelic w leb. No, na pewno nie przed Swietami.
Kinga
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Nie nie..kochana..pilnuj swojej ślicznej główki, bo jeszcze pazerni ludzie by Cię upiekli niczym indyczkę..
Nie wiem czy to Apollo? Ponieważ Apollo mam w innej doniczce, młodziutkie i raz kwitło tylko...a ten był wzięty z wymiany jako żółty, czekałam długo na kwiatka...aż wydał...rozkwitł jako pełny, na drugi dzień zrobił się taki...
. Trochę dziwnie... zobaczymy, może kiedyś uda się porównać obydwa? 
Nie wiem czy to Apollo? Ponieważ Apollo mam w innej doniczce, młodziutkie i raz kwitło tylko...a ten był wzięty z wymiany jako żółty, czekałam długo na kwiatka...aż wydał...rozkwitł jako pełny, na drugi dzień zrobił się taki...
Kasiu niesamowity ten hibiscus. Piękne kwitnienia się u ciebie zapowiadają

- crazydaisy

Jedenaste zdjecie, miedzy Aeschynanthusem Marmoratus a jakims cytrusem, to na bank Apollo. A czerwony wyglada na Cairo.
Kinga