Winorośl z nasion
-
- 100p
- Od: 14 wrz 2011, o 22:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Winorośl z nasion
Nie warto, z tego co wiem gubi cechy. Lepiej sadzonkować, ewentualnie robić odkłady. Do listopada nie tak daleko. Sprawdzone, testowane, rozmnożyłem w tamtym roku 3 ciekawe odmiany.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 mar 2013, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Winorośl z nasion
Mam dwie samosiejki, jedna owocuje ponad 10 lat, druga młoda, zobaczę co z tego wyjdzie.
Tych siewek jest co roku mnóstwo, ale tylko jedna, stara już się sprawdziła.
Zostawiłem ze względu na to że jest najwcześniejsza, silnie rośnie, nie choruje, i smaczna( rodzice nie znani)
Tych siewek jest co roku mnóstwo, ale tylko jedna, stara już się sprawdziła.
Zostawiłem ze względu na to że jest najwcześniejsza, silnie rośnie, nie choruje, i smaczna( rodzice nie znani)
per aspera ad astra
Re: Winogrono winorośl - brak owoców
Widzę, że wątek stary, ale może ktoś tu zaglądnie. Na mojej działce pojawił się z samosiewy winogron (3 sadzonki), mają po trzy lata i nie mają owoców. Czy może to być jakiś dziki, liście ma jak winogron jadalny.
A może go usunąć.
A może go usunąć.
Pozdrawiam Krystyna
- kapitan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2012, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jeżeli to są siewki, to pierwsze owocowanie może się pojawić nawet po 7 latach.
Piotr
http://winnicakapitana.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://winnicakapitana.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 mar 2013, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jedna siewka na 1000 jest coś warta i tworzy nową odnmianękrysad71 pisze:Widzę, że wątek stary, ale może ktoś tu zaglądnie. Na mojej działce pojawił się z samosiewy winogron (3 sadzonki), mają po trzy lata i nie mają owoców. Czy może to być jakiś dziki, liście ma jak winogron jadalny.
A może go usunąć.
Jak chcesz się bawić w odkrywcę to trzymaj i obserwuj , jak zachoruje to nie trzymaj więcej, jeżeli ma labruskowe liście to też się pozbądż tego
per aspera ad astra
Dziękuję za cenną odpowiedź Jurku. Nawet nie wiedziałam, że mogą być labruskowe liście. Teraz jasne jest, że należy go usunąć, pewnie wyrośnie jakiś dzikusek. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Krystyna