Miłego i spokojnego niedzielnego popołudnia życzę
Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
Alu
, przerabiałam już różne scenariusze z przechowywaniem cann , te najzwyklejsze , drobne czerwone , mnożą się i przechowują bez problemu , ale te ładniejsze
, dalie jakoś w tych samych warunkach przechowywane nigdy nie zawiodły
. U mnie strasznie sucho , mimo zapowiadanych deszczy ani kropla wody nie spadła
, zaczynam się martwić .
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Moniko ,dziękuję .
Moje dalie wszystkie już w przechowalni dzisiaj wykopałam pozostałe Na jutro zapowiadają deszcz tak więc jestem już spokojna .Teraz tylko oby dobrze się przechowały .
Miłego wieczoru
Moje dalie wszystkie już w przechowalni dzisiaj wykopałam pozostałe Na jutro zapowiadają deszcz tak więc jestem już spokojna .Teraz tylko oby dobrze się przechowały .
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu u Ciebie już po wykopkach,zima może przyjść
miłego tygodnia
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalie już wykopałaś .Teraz tylko niech Ci się ładnie przechowają.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Alicja! Koniecznie w przyszłym roku oznaczamy wszystkie Twoje dalie!
Dajesz znaczniki pod roślinami, a potem spokujesz je razem ze znacznikami. Robota jednorazowa na kilka lat 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Tym to sposobem, Miłka zapewniła Ci na następną jesień dodatkową pracę
. Ale na FO trzeba mieć jednak większość roślin w miarę
oznaczonych. Ja mam aż dwie 'zdobyczne' dalie i zobaczę, czy moja weranda nadaje się jako przechowalnia.
Szaro i zimno,
brrr.
Szaro i zimno,
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Witam Alicjo Przybywam do Ciebie z rewizytą.
Podziwiam róże, lilie i inne kolory w Twoim ogrodzie są piękne, lubię oglądać zadbane, kolorowe ogrody tworzone z pasją..... Piękny jest Twój ogród, aż dech zapiera... Uwielbiam tak ukwiecone rabaty, bajecznie 
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- alicjad31

Przepraszam ,że nie odpisywałam ,ale przychodzę zmęczona ,praca i ważne sprawy do załatwienia ,przejrzę FO i tylko tyle.
i zajmę się ogrodem .
Amalio miło mi ,że mnie odwiedziłaś ,dziękuję za miłe słowa
Ogród to moja odskocznia i tworzę go spontanicznie i wtedy mam najlepsze efekty ,które mnie właśnie się podobają
Wszyscy wspominają ciepłe lato to i ja też

Miłego weekendu
Tak Grażynko zima może przyjść tylko jak ja na rowerze będę jeździćgracha pisze:Alu u Ciebie już po wykopkach,zima może przyjśćmiłego tygodnia
Alu dalie wykopałam ,ale wczoraj zobaczyłam ,że dwie zostawiłam w ogrodzie mam nadzieję ,że nic im się nie stało .Moje pomieszczenie jest z grzejnikiem ,każdy rok przechowywania w nim dalii jest wielka niewiadomą ,ale jak do tej pory ładnie się przechowywały to może i w tym roku będzie dobrze .Na razie na prace ogrodowe nie mam czasu ,ale do roboty jest dużoBiedronka641 pisze:Alu.
Dalie już wykopałaś .Teraz tylko niech Ci się ładnie przechowają.Mnie się nie udawało.Ty masz pomieszczenie to Ci się za pewnie uda. Co jeszcze robisz w ogrodzie?
Miłko będę się starała oznaczyć nie tylko dalie ,tylko ten czas , ale może wiosną rzucę robotetakasobie pisze:Alicja! Koniecznie w przyszłym roku oznaczamy wszystkie Twoje dalie!Dajesz znaczniki pod roślinami, a potem spokujesz je razem ze znacznikami. Robota jednorazowa na kilka lat
Aniu jak będę miała więcej czasu to pooznaczam ,wiesz jak byłam młodsza to oznaczniki nie były potrzebne znałam swoje rośliny na pamięć ,a miałam ich bardzo dużo .Pulpa222 pisze:Tym to sposobem, Miłka zapewniła Ci na następną jesień dodatkową pracę. Ale na FO trzeba mieć jednak większość roślin w miarę
oznaczonych. Ja mam aż dwie 'zdobyczne' dalie i zobaczę, czy moja weranda nadaje się jako przechowalnia.
Szaro i zimno,brrr.
[/quote]amalia pisze:Witam Alicjo Przybywam do Ciebie z rewizytą.Podziwiam róże, lilie i inne kolory w Twoim ogrodzie są piękne, lubię oglądać zadbane, kolorowe ogrody tworzone z pasją..... Piękny jest Twój ogród, aż dech zapiera... Uwielbiam tak ukwiecone rabaty, bajecznie
Amalio miło mi ,że mnie odwiedziłaś ,dziękuję za miłe słowa
Wszyscy wspominają ciepłe lato to i ja też

Miłego weekendu
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu to dobrze że już jesteś wolniejsza od zajęć, bo ogród który pokazałaś na ogólnym zdjęciu jest śliczny
Żylistek obsypany kwiatami i róża taka piękna
Odpoczywaj bo masz weekend
Żylistek obsypany kwiatami i róża taka piękna
Odpoczywaj bo masz weekend
- alicjad31

Marysiu następny tydzień też napięty
nie lubię jak muszę coś szybko załatwiać .Odpocząć muszę bo w domu żadna praca mi nie idzie .A to dzisiejsze wydarzenie biedna Jola ..
Pozdrawiam Alicja
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,chyba wszyscy jesteśmy trochę zmęczeni ,mnie strasznie marnie idzie w ogrodzie ,bo ciągle mnóstwo spraw ważniejszych, a i na forum ciężko odrabiam zaległości mojej nieobecności,wspominki super ,Twój ogród pięknie się prezentuje,,miłej niedzieli życzę ipozdrawiam

- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Też oglądam letnie zdjęcia, bo idzie zwariować w tej szarości
. Czegoż to słonko takie oszczędne
.
Co do znaczników, to sporo z nas już to ma, że zaczynają być potrzebne - hehehe. Najgorsze jest to, że nic nie można poradzić. Ja z natury jestem dość wojownicza, a tu nie ma z kim walczyć o lepszą pamięć
. Czyli tak: notesy, kartki, znaczniki i nie wiadomo co jeszcze. Lepiej pooglądam kolorowe zdjęcia
.
Co do znaczników, to sporo z nas już to ma, że zaczynają być potrzebne - hehehe. Najgorsze jest to, że nic nie można poradzić. Ja z natury jestem dość wojownicza, a tu nie ma z kim walczyć o lepszą pamięć
Pozdrawiam Ania
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Alu jeszcze kolorowo u Ciebie , miło popatrzeć
Miłej niedzieli
.
Miłej niedzieli
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Wszyscy tęsknimy za
a tu kolejny szaro-bury poranek . Mnie się bardzo ten widoczek z wierzbą podoba , aj dłuźy sie do wiosenki 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- alicjad31

Witaj Marto
dziękuję
Ten czas taki krótki .Myślałam ,że jak będę starsza to czasu wolnego będę miała pod dostatkiem ,a tu nici z tego ,moja mama też na nic nie ma czasu
i tylko mówi kiedy ja w końcu odpocznę .Zdróweczka i miłej niedzieli
Aniu
Znam osoby bardzo wiekowe ,a pomięć u nich do pozazdroszczenia .
Będę myśleć nad znacznikami i część zimą może przygotuję
Oglądam właśnie Maję w ogrodzie ,zainteresował mnie lilak Prestona .
U mnie mgła , już wolałabym normalną zimę .Miłej niedzieli
Jadziu
dziękuję ,ale to już historia Miłej niedzieli
Moniko taka niby ładna pogoda bo mrozu nie ma ,ani śniegu powoduje to ,że bardziej chce nam się wiosny. A ta wierzba mo spełnienie mojego marzenia o niej z dzieciństwa ,byłam nią zawsze zachwycona i mam
.Pozdrawiam
kilka wspominek

Ten czas taki krótki .Myślałam ,że jak będę starsza to czasu wolnego będę miała pod dostatkiem ,a tu nici z tego ,moja mama też na nic nie ma czasu
Aniu
Znam osoby bardzo wiekowe ,a pomięć u nich do pozazdroszczenia .
Będę myśleć nad znacznikami i część zimą może przygotuję
Oglądam właśnie Maję w ogrodzie ,zainteresował mnie lilak Prestona .
U mnie mgła , już wolałabym normalną zimę .Miłej niedzieli
Jadziu
Moniko taka niby ładna pogoda bo mrozu nie ma ,ani śniegu powoduje to ,że bardziej chce nam się wiosny. A ta wierzba mo spełnienie mojego marzenia o niej z dzieciństwa ,byłam nią zawsze zachwycona i mam
kilka wspominek

Pozdrawiam Alicja