Mój ogród wśród łąk część 3
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Najgorzej jak ktoś nie zorientowany, różę powącha
Niewielkie ilości mszycy z róż można ściągnąć ręcznie, gumową rękawicą zwilżoną płynem do mycia naczyń Ludwik...porada z gazety ogrodniczej 
-
DTJ_1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu to rzeczywiście skarb pod ręką, pozdrów ode mnie, mi też by się taki kurs przydał.
Tata mój, którego mieliście okazję poznać, też nauczony był szycia, na drutach, jakieś hafty krzyżykowe
, chyba też go jego mama nauczyła, która na maszynie piękne rzeczy szyła, a na drutach to ach jaką pelerynę mi zrobiła do komunii
.
Mój eM też lepiej zszywa, ceruje, przyszywa guziki, bo ja jak zszywam to zaraz się rozpada, mam nadzieję że moje firanki nie odpadną od listwy do której przyszyłam, bo co najmniej dziwnie by to wyglądało żabki z listwą
.
Napiszę karteczkę i przywieszę obok motylków którymi załatam dziury w firankach co Izunia kochana zrobiła
nie dotykać, oglądać.
Tata mój, którego mieliście okazję poznać, też nauczony był szycia, na drutach, jakieś hafty krzyżykowe
Mój eM też lepiej zszywa, ceruje, przyszywa guziki, bo ja jak zszywam to zaraz się rozpada, mam nadzieję że moje firanki nie odpadną od listwy do której przyszyłam, bo co najmniej dziwnie by to wyglądało żabki z listwą
Napiszę karteczkę i przywieszę obok motylków którymi załatam dziury w firankach co Izunia kochana zrobiła
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
jakie śliczne fotki, aż miło popatrzeć
gęsi chyba sztuczne ,a kotek też ?
ale śliczny
karolina
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu, widzę, że Twoja NN wywołała odzew i jest kilka typów jej imienia
. W sumie Rumba, Samba są bardzo do siebie podobne i trudno je ze zdjęć rozróżnić
Obie mają pełne kwiaty, chociaż wydaje mi się, że Samba ma jakby pełniejsze. Obie podobnie wyglądają w okwitaniu...czerwienieją. Więc trudno o jednoznaczną odpowiedź. Może niech zostanie Sambo-Rumbą na razie
O nawożeniu róż moczem jeszcze nie słyszałam, ale też miałabym opory przed zastosowaniem " tego specyfiku "
O nawożeniu róż moczem jeszcze nie słyszałam, ale też miałabym opory przed zastosowaniem " tego specyfiku "
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Gosiu, wiele z tego co piszą w necie, na temat naturalnych nawozów przerabiałam u siebie... Kiedyś u mnie było gospodarstwo i trzeba było znać zasady maszczenia ziemi, prawie od dziecka...
Pozdrowienia zostawiam i dobrych dni Ci życzę...
U mnie pada deszcz i ogólnie zimno jest...
Pozdrowienia zostawiam i dobrych dni Ci życzę...
U mnie pada deszcz i ogólnie zimno jest...
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Oj, zimno przyszło do mnie
A ma być coraz gorzej, czyli zimniej, czyli koniec przyjemności.
Becia - Twój punkt widzenia dotyczący nawozu urynowego
Aniu 11 - I tak też czyniłam w sezonie
Dorotko - Ja tylko na drutach potrafię i nie chwaląc się nawet mi to wychodzi. Ostatni wytwór to komin dla Zuzy. Ale szycie to makabra dla mnie. Zima długa, coś trzeba będzie poszukać sobie do roboty.
Karola - Kotek jak najbardziej żywy
Dorotko 350 - Ja też głosuję na Rumbę, bo pooglądałam sobie te koleżanki w necie i Rumba najbardziej pasuje.
Dorotko - Dorkowo - Deszcz u mnie też popadał, a zimno się tak zrobiło, że wyjść na zewnątrz nawet kotom się nie chce. Siedzą ze mną pod kocykiem.
W moim ogrodzie zostały już tylko żelazne kwiatki i roślinki

Pamiętacie moją kankę?

i jej kolejne odsłony

Becia - Twój punkt widzenia dotyczący nawozu urynowego
Aniu 11 - I tak też czyniłam w sezonie
Dorotko - Ja tylko na drutach potrafię i nie chwaląc się nawet mi to wychodzi. Ostatni wytwór to komin dla Zuzy. Ale szycie to makabra dla mnie. Zima długa, coś trzeba będzie poszukać sobie do roboty.
Karola - Kotek jak najbardziej żywy
Dorotko 350 - Ja też głosuję na Rumbę, bo pooglądałam sobie te koleżanki w necie i Rumba najbardziej pasuje.
Dorotko - Dorkowo - Deszcz u mnie też popadał, a zimno się tak zrobiło, że wyjść na zewnątrz nawet kotom się nie chce. Siedzą ze mną pod kocykiem.
W moim ogrodzie zostały już tylko żelazne kwiatki i roślinki

Pamiętacie moją kankę?

i jej kolejne odsłony

Żelazne kwiatki i roślinki-czyli wszystko
Kanne ty malowalas?
Kanne ty malowalas?
Wzorki na konwi jak najbardziej pasują...fajnie wyszła. Gdzie ją wkomponujesz 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kanka z hołubcem, można rzec!
Super!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To może powiesz, w jaki dokładnie sposób kanka zyskała nowy image??? Bo mam taka samą, tylko w stanie sprzed rewolucji...
-
DTJ_1

To gratuluję zdolności, ja właśnie sobie kupiłam komin
.
Bardzo ładna ozdoba wyszła, te wzory ludowe nakleiłaś czy malowałaś?. Chyba stoi w nowej wyremontowanej części domu?.
Ja myślałam o podobnych wzorach na ścianie w łazience, którą właśnie kończymy, ale Sebastian
i na myśleniu się skończyło
.
Bardzo ładna ozdoba wyszła, te wzory ludowe nakleiłaś czy malowałaś?. Chyba stoi w nowej wyremontowanej części domu?.
Ja myślałam o podobnych wzorach na ścianie w łazience, którą właśnie kończymy, ale Sebastian
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Sezon zimowy uważam za otwarty. Wczoraj spadł śnieg i przeleżał całą noc. Rankiem, przed wyjściem do pracy zrobiłam kilka fotek na pamiątkę, bo może....już go więcej nie zobaczę?
Tulapku - Kankę samodzielnie i nawet własnoręcznie potraktowałam.
Aniu 11 - Kanka będzie na dworzu, musi tylko jeszcze warstwę ochronną dostać i wyjeżdża do ogrodu.
Miłeczko - Dziękuję.
Aniu Sweety - Kankę najpierw oczyściłam papierem ściernym, potem pomalowałam taką farbą do metalu koloru srebrnego mat, i na to przykleiłam ozdoby ( z ozdobnych chusteczek zerwałam najcieńszą warstwę, wycięłam delikatnie i na wikol), a teraz tylko lakierem bezbarwnym przelecę i pójdzie do ogrodu. Nie mogłam dobrać żadnego wzoru, ale jak mi się znudzi, to sobie wymienię.
Dorotko - A nie miałaś komina? Kana stoi na razie w salonie, jutro będzie pryskana lakierem i będzie stała w ogrodzie. Lubię motywy ludowe
Może do Twojej łazienki nie pasują takie motywy?
A to mój pamiątkowy dzisiejszy poranny śnieżek

Tulapku - Kankę samodzielnie i nawet własnoręcznie potraktowałam.
Aniu 11 - Kanka będzie na dworzu, musi tylko jeszcze warstwę ochronną dostać i wyjeżdża do ogrodu.
Miłeczko - Dziękuję.
Aniu Sweety - Kankę najpierw oczyściłam papierem ściernym, potem pomalowałam taką farbą do metalu koloru srebrnego mat, i na to przykleiłam ozdoby ( z ozdobnych chusteczek zerwałam najcieńszą warstwę, wycięłam delikatnie i na wikol), a teraz tylko lakierem bezbarwnym przelecę i pójdzie do ogrodu. Nie mogłam dobrać żadnego wzoru, ale jak mi się znudzi, to sobie wymienię.
Dorotko - A nie miałaś komina? Kana stoi na razie w salonie, jutro będzie pryskana lakierem i będzie stała w ogrodzie. Lubię motywy ludowe
A to mój pamiątkowy dzisiejszy poranny śnieżek

U mnie też był
A jak padał snieg,to u mnie hiacynt się otwierał
A jak padał snieg,to u mnie hiacynt się otwierał
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Haha ta dynia
czemu nie zobaczysz my młodzi nie tylko duchem 
-
DTJ_1

Ale fajnie pierwszy śnieg
. Miałam ale do butów nowych nie pasował
. Nie zna się, ja lubię połączenie nowoczesności z czymś starym, klasycznym, ludowym- nie uważam, żeby to się gryzło i wykluczało. Ale każdy ma inny gust, a facet też jakiś ma.