Witam
Mój cytron "Rękka Buddy" ma już zawiązek. Liczę na to że urośnie, a nie spadnie.
---6 lis 2015, o 17:23---
Po opadnięciu wszystkich liści cytron zaczął odbijać i wypuszczać młode pędy. Zaczęła też odbijać i wypuszczać młode pędy podkładka - cytryna zwyczajna, która później zaczęła wypuszczać kwiaty. Potem wypuścił je cytron "Ręka Buddy" i tak mam całe kwitnące drzewko.
Oto zdjęcia:
Zdjęcia nieaktywne/mod.
---22 lut 2015, o 10:52 ---
?
Przestawiłem cytrona ręka buddy w słoneczne miejsce i zraszałem go i odbija się. ?
---23 kwi 2017, o 17:32---
Witam
Odnosząc się do mojego poprzedniego postu chciałbym oznajmić, że to co wtedy wyrosło nie utrzymało się i opadło.
Przez długi czas cytron nie rósł, ale też nie usychał, więc zastanawiało mnie co mu dolega. Dopiero w sierpniu tamtego roku znalazłem winowajcę - duuużo przędziorków i po tym wszystko ułożyło mi się w logiczną całość - co cytron chciał odrastać to już przędziorki go zjadały i stąd te łyse gałązki. Postanowiłem działać - zamówiłem dobroczynki , ponieważ jest to ekologiczne i skuteczne rozwiązanie i po kilku miesiącach cytronowi zaczęło miewać się lepiej, zaczął na reszcie wypuszczać mocne pędy.
Na chwilę obecną prezentuję się tak :
---17 lip 2017, o 14:28---
Witam
Cytron "Ręka buddy" zawiązał kilka owocków

:
---19 lip 2017, o 21:19---
Witam
Tak wygląda aktualnie cytron w swej całej okazałości :
A zawiązek na samym czubku chyba coś podrósł (można to porównać ze zdjęciem wcześniej) :
---25 lip 2017, o 18:30---
Witam
Zawiązek cytronu dalej rośnie :
---13 sie 2017, o 17:39---
Witam
Niestety zawiązek cytronu "ręka buddy" spadł, ale już mało brakowało :
?
Zwycięscy to przegrani, którzy się nie poddali.
Pozdrawiam Jan