Może w takim razie krzewy też okryj liśćmi lekko teraz a grubszą warstwą po pierwszych mrozach.
Potencjalny ogród Anulli
Re: Potencjalny ogród Anulli
Anno, czosnek sadziłam w tamtym tygodniu i jutro też mam zamiar, bo obdarowana zostałam
Raz nawet w grudniu sadziłam
Czosnek udaje się zawsze tylko wiosną nawozić. Co do dymki - nie praktykuję, sieję z nasion.
Może w takim razie krzewy też okryj liśćmi lekko teraz a grubszą warstwą po pierwszych mrozach.
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mati, na razie zostawię ją w spokoju. Tylko przydałyby się gałązki świerku na chochoł, może te młode pędy by ocalały.
Stasiu, podobno kwiecień przeplata trochę zimy, trochę lata. W tym roku listopad mu pozazdrościł
. Na "skalniaku" stokrotki i żagwiny kwitną obok przebarwionej naradki rojnikowej. Ciemiernikowi towarzyszy zawilec wielkokwiatowy. Istne szaleństwo
. Niestety chwasty też rosną, jak wiosną
.
Mileno, ja dymki nie sadzę, tylko szalotkę - u nas mówią na nią ruska. Kiedy wrócą przymrozki, przysypię te krzewy trociną i co będzie.
Naradka rojnikowata.

Stokrotka - już zdziczała.

Hortensja Wims Red ma pięknie przebarwione liście.

Żylistek wysmukły 'Variegata' (miniaturowy) jest dla mnie jesienną zagadką. Na jednych pędach przebarwił się na żółto, na drugich na czerwono.

Stasiu, podobno kwiecień przeplata trochę zimy, trochę lata. W tym roku listopad mu pozazdrościł
Mileno, ja dymki nie sadzę, tylko szalotkę - u nas mówią na nią ruska. Kiedy wrócą przymrozki, przysypię te krzewy trociną i co będzie.
Naradka rojnikowata.

Stokrotka - już zdziczała.

Hortensja Wims Red ma pięknie przebarwione liście.

Żylistek wysmukły 'Variegata' (miniaturowy) jest dla mnie jesienną zagadką. Na jednych pędach przebarwił się na żółto, na drugich na czerwono.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Co to jest za rozchodnik?
Czy tam to rozetkowe
Teraz nazwy nie pamietam
Ale takich nie widziałem
Czy tam to rozetkowe
Teraz nazwy nie pamietam
Ale takich nie widziałem
- ASK_anulla

Z lenistwa, nie podpisałam. Idę i poprawię 
Pozdrawiam, Anna.
Pierwsze słyszę
Nomen omen,teraz idę szukać strony,gdzie to kupię
Jak wszystko inne,co tam znajdę
Nomen omen,teraz idę szukać strony,gdzie to kupię
Jak wszystko inne,co tam znajdę
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
To rojnik czy naradka ? 
- ASK_anulla

Tak naradka wyglądała po przymrozku. Dopiero przechłodzona złapała kolorki.

Mati, http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3577735

Mati, http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3577735
Pozdrawiam, Anna.
Ale to i tak jest śliczne 
Ładna ta kudłata naradka ;) 12 z minutami napisałaś o dymce
A jeśli szalotkę ruską nazywają, to sadź ;)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- ASK_anulla

Tulap
. Ładne rozetki, szkoda, że się wyciągają, kiedy kwitną.
Mileno, faktycznie tak napisałam - przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd
. Czasami mi się zdarza, że myślę o czym innym, a co innego mówię, ale rzadko, kiedy piszę. Chyba mi się stan pogorszył
.
Dzisiaj rozwinął się kolejny pączek miniaturki. Dla mnie najpiękniej wybarwiony
.

Mileno, faktycznie tak napisałam - przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd
Dzisiaj rozwinął się kolejny pączek miniaturki. Dla mnie najpiękniej wybarwiony

Pozdrawiam, Anna.
- mati1999
- 1000p

Jak tulipan
Mi po kształcie kojarzy się z Nostalgie

Mi po kształcie kojarzy się z Nostalgie
Gdzie Ci tulipan!
To róża
To róża
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu różyczki z gołym korzeniem podlewaj jak sucho. Inaczej uschną, ale to na pewno wiesz
Moje młodziaki też mają nabrzmiałe nosy, lada moment wypuszczą listki. Przy podlewaniu moje kopce się trochę rozmyły i tak je na razie zostawiłam.
Jak przyjdą mrozy w dzień i w nocy to je mocniej przysyp i na wierzch nasyp skoszonej trawy, albo przykryj gałązkami iglaków. W ostateczności przysyp liśćmi. Ja liści nie sypię...boję się chorób grzybowych. One najczęściej zimują w liściach
A na taką ciepłą pogodę niestety nie mamy wpływu. Możemy tylko mieć nadzieję, że nasze świeżo posadzone dziewczynki dadzą radę i nic im nie zaszkodzi. W zeszłym roku mróz przyszedł dopiero w styczniu. U mnie prawie wszystkie róże były mocno zapączkowane. Dobrze, że nie zmarzły, bo mróz był krótko.
Jak przyjdą mrozy w dzień i w nocy to je mocniej przysyp i na wierzch nasyp skoszonej trawy, albo przykryj gałązkami iglaków. W ostateczności przysyp liśćmi. Ja liści nie sypię...boję się chorób grzybowych. One najczęściej zimują w liściach
A na taką ciepłą pogodę niestety nie mamy wpływu. Możemy tylko mieć nadzieję, że nasze świeżo posadzone dziewczynki dadzą radę i nic im nie zaszkodzi. W zeszłym roku mróz przyszedł dopiero w styczniu. U mnie prawie wszystkie róże były mocno zapączkowane. Dobrze, że nie zmarzły, bo mróz był krótko.
- mati1999
- 1000p

Aniu ta malutka nn to może Romanze
siedziałem nad tym 1,5 h ale może się opłacało
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz te kwitnienia różyczek ciesza jak pierwsze kwiaty na wiosnę.
Chociaz one inne, niedoskonałe ale w dalszym ciągu urokliwe
Chociaz one inne, niedoskonałe ale w dalszym ciągu urokliwe