A co do przecen - to "wyczaiłam" szefową działu ogrodniczego w obi i jak tylko ją widzę, a mam coś do przeceny to od razu idę do niej. Przecenia bez marudzenia i zdecydowanie korzystniej niż jej podwładni (zdaję sobie sprawę, że nie mogą decydować np. o wysokości rabatu ). Widać, że chce "wypchnąć" towar póki jeszcze go ktoś chce
Madzik - moje storczyki
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Idąc do takiego sklepu, to naprawdę wielką sztuką jest wrócić tylko z zaplanowanymi zakupami
(ja poszłam po wazon
).
A co do przecen - to "wyczaiłam" szefową działu ogrodniczego w obi i jak tylko ją widzę, a mam coś do przeceny to od razu idę do niej. Przecenia bez marudzenia i zdecydowanie korzystniej niż jej podwładni (zdaję sobie sprawę, że nie mogą decydować np. o wysokości rabatu ). Widać, że chce "wypchnąć" towar póki jeszcze go ktoś chce
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ha, ha, że tak powiem, ten nowy nabytek Madzi wpadł w jej ręce z mojego powodu ! Wazon Madzia przytaszczyła dla mnie ! Mało tego tą samą Vandę oglądałam parę dni wcześniej i stwierdziłam, że sobie nie poradzę, bo taka zabidzona. A tu proszę bardzo, jak pięknie już wygląda ! Jaki stąd wniosek - więcej wiary we własne możliwości :P .
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dokładnie Lucynko - trzeba wierzyć w siebie
Ty też byś sobie z nią dała radę 
Ja przy pierwszej Vandzie to rzuciłam się trochę na głęboką wodę (nie mając żadnego doświadczenia z vandowatymi), ale stwierdziłam, że raz kozie śmierć - jak nie spróbuję, to być może będę żałować kiedyś, że jej nie kupiłam...No i na szczęście udało się - ładnie rośnie, więc i z tą większych problemów nie powinno być.
A z tym wyrzucaniem to fakt, Mambo - kiedyś w obi zapytałam o falka, który leżał w koszu na śmieci pełnym zabidzonych roślin - pani stwierdziła, że są niszczone przez ochronę i nawet one (pracownice) nie mogą ich sobie zabrać !!!
Ja przy pierwszej Vandzie to rzuciłam się trochę na głęboką wodę (nie mając żadnego doświadczenia z vandowatymi), ale stwierdziłam, że raz kozie śmierć - jak nie spróbuję, to być może będę żałować kiedyś, że jej nie kupiłam...No i na szczęście udało się - ładnie rośnie, więc i z tą większych problemów nie powinno być.
A z tym wyrzucaniem to fakt, Mambo - kiedyś w obi zapytałam o falka, który leżał w koszu na śmieci pełnym zabidzonych roślin - pani stwierdziła, że są niszczone przez ochronę i nawet one (pracownice) nie mogą ich sobie zabrać !!!
- Wanda

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Tylko raz wiosna pojechałam do pobliskiej Biedronki i był to raz pierwszy i ostatni. Wkurzyłam się na maxa. Stało kilkanaście storczyków, wszystkie w stanie wskazującym na rychłe padnięcie. Chciałam choć kilka kupić i uratować, ale niestety, Rumcajs, który tam rządził za nic się nie zgadzał na obniżenie ceny. A ceny były z kosmosu - 55 zł. W pobliskich kwiaciarniach pięknie kwitnące Phalaenopsisy są po 40-50 zł.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Kurcze jak Wam dobrze
Ja nie mam takich sklepów u siebie,ale w Biedrone ostatnio ,,zapolowałam,,.Zawsze jak jadę gdzieś do dużego miasta po cichu ,ze niby z ciekawości ciagnę rodzinke do duzych marketów z podtekstem,,a nóz widelec będa storczyki,, W moich kwiaciarniach storczyki kosztuja ok 50 zl i zaczynam robic sie wybredna jeśli chodzi o kolory,bo ilez mozna mieć np rozowych..... 
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dziś byłam w Obi i kupiłam 2 storczyki przecenione naorion pisze:Wróciłam z zakupów w Obi.Madzik zazdroszczę Ci takiego Obi w jakim Ty robisz zakupy. Duże przekwitnięte Phalaenopsisy były przecenione na 30 zł, a normalne "przecenione" na 20.
Jaka to przecena, skoro w Lidlu są zdrowe, dwupędowe phalaenopsisy po 23,99 (zapomniałam dodac - w pełni kwitnące).