W przyszłym sezonie nie będzie rewolucji?.
Rosomane Janon ? bardzo mnie intryguje ta róża?. jej zmienność kolorów?. zobaczymy co ona za jedna? Widziałam ją u Kamili.
Wątku nie zamykam? i obiecuję się więcej udzielać jak tylko pogorszy się pogoda?.
Teraz jeszcze działam w ogrodzie?. jeżeli chodzi o nowe rabaty?.. to masz rację? zrobiłam jedna nową rabatę różaną niewielką, bo tylko na cztery róże pnące.
Dwie duże rabaty zrobiłam w drugim ogrodzie i tam posadziłam wszystkie róże, które swoimi rozmiarami i kolorem nie zgrały się z tą rabatą, którą znacie.
Wszystko poszło dość sprawnie dzięki temu, że miałam sadzone róże do 12 litrowych donic. Mogłam je przemieszczać już w sierpniu. Skończyłam dopiero pod koniec września.
Wiesz, jaka ja jestem ciekawa jak zakwitną nowe róże?. jakie będą faktyczne ich kolory?.. i czy dobrze zostały posadzone?.
Żałuję, że mam tylko jedno miejsce na Laduree ? to będzie śliczna róża?.
Georges Denjean i mi się podoba? wiem, że to Twoje kolory? ja musiałam wybierać i padło na intrygującą Rosomane Janon. Pooglądamy je sobie w przyszłym sezonie.
Czasami mam ochotę spytać gdzie można je nabyć?.. ale się powstrzymuję?. bo ja postawiłam na róże?. i tak na prawdę miejsca dla dalii bym nie miała, czego żałuję.
W przyszłym sezonie będę Ci przypominać o profilaktyce?.. żebyś nie waliła głową w mur?.
Okręć korony dopiero jak temperatura będzie poniżej ? 10 C.
Pamiętaj, że sama agrowłóknina ich nie zabezpieczy od przemarznięcia? musisz dać coś więcej, albo zabezpiecz w inny sposób? np. osypując miejsce szczepienia ziemią? wcześniej taką róże się nagina do gruntu.
Gertrude Jekyll posadzona wiosną ... , a pierwsza zakwitła