Ogród zwkwiat c.d.
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat c.d.
Zosiu ja naliczyłam 28 odmian ,to już hurtownia chryzantem
.Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Zosiu po długiej przerwie
Z białego powojnika zrezygnuję jak mówisz że wcześnie kwitnie
Chryzantemy znowu późno kwitną i też ich nie zdążę obejrzeć ...........szkoda bo piękne 
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Zosiu ja może nie zawsze piszę , ale za to odwiedzam Twój ogród chyba najczęściej
Ale masz chyzantem, co jedna to ładniejsza.
Kiedyś kojarzyły mi się te kwiaty z cmentarzem, a ostatnio to nawet na tarasie posadziłam jedną do donicy (białe duże kule, niestety straciły na urodzie po zimnych nocach).
Ale masz chyzantem, co jedna to ładniejsza.
Kiedyś kojarzyły mi się te kwiaty z cmentarzem, a ostatnio to nawet na tarasie posadziłam jedną do donicy (białe duże kule, niestety straciły na urodzie po zimnych nocach).
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Maska, to już masz. Papużki to owocniki trojeści amerykańskiej w których są nasiona. Czy Twoja jeszcze nie owocuje?
Tosia1, Tosiu a co się dzieje z W-wą, że musisz ją przesadzić? pewnie za wysoko rośnie na tym dobrze wyrobionym poletku
Jesień nie poprawia nam nastroju, ale czekamy na wiosnę. Ja w zasadzie mam zrobione to co powinnam zrobić, tylko jeszcze grabienie liści, no i chwasty korzystając z wysokich temperatur rosną jak wiosną.
JAKUCH, Jadziu na wiosnę będą zmieniać miejsce, muszę im przygotować lepsze, bardziej przepuszczalne stanowiska, bo w mojej ziemi już kilka straciłam ze względu na wygniwanie korzeni.
alicjad31, Alu wcale ich nie widać, mimo takiej liczby, może jak się krzewy rozrosną to w masie pokażą swoją urodę.
RomciaW, Romciu witam Cię, powojnik jest u mnie najwcześniejszy, kwitnie już w maju, jeżeli dobrze pamiętam to w tym terminie wyjeżdżacie już na letnisko. Mam odmianę chryzantem w żółtym kolorze które już zakwitają w lipcu.
Bufo-bufo, Olu to co na cmentarzu to rzecz mody. Ja w tym roku robiłam stroiki w krwisto czerwonych róż z dodatkiem zatrwianu tatarskiego, który niestety musiałam kupić. Miałam w ogrodzie, ale zaginął, nie mogę dostać nasion.
Olu na tarasie, zrób kapelusiki dla chryzantem z gazety i zakładaj na noc jak spodziewasz się przymrozku.
Aktualnych fotek nie mam, ale jutro będą, nawet zakwitła niebieska ostróżka.
Tosia1, Tosiu a co się dzieje z W-wą, że musisz ją przesadzić? pewnie za wysoko rośnie na tym dobrze wyrobionym poletku
JAKUCH, Jadziu na wiosnę będą zmieniać miejsce, muszę im przygotować lepsze, bardziej przepuszczalne stanowiska, bo w mojej ziemi już kilka straciłam ze względu na wygniwanie korzeni.
alicjad31, Alu wcale ich nie widać, mimo takiej liczby, może jak się krzewy rozrosną to w masie pokażą swoją urodę.
RomciaW, Romciu witam Cię, powojnik jest u mnie najwcześniejszy, kwitnie już w maju, jeżeli dobrze pamiętam to w tym terminie wyjeżdżacie już na letnisko. Mam odmianę chryzantem w żółtym kolorze które już zakwitają w lipcu.
Bufo-bufo, Olu to co na cmentarzu to rzecz mody. Ja w tym roku robiłam stroiki w krwisto czerwonych róż z dodatkiem zatrwianu tatarskiego, który niestety musiałam kupić. Miałam w ogrodzie, ale zaginął, nie mogę dostać nasion.
Olu na tarasie, zrób kapelusiki dla chryzantem z gazety i zakładaj na noc jak spodziewasz się przymrozku.
Aktualnych fotek nie mam, ale jutro będą, nawet zakwitła niebieska ostróżka.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zosiu
chyba nie mam trojeści
miałam nasiona i nawet były sadzonki, ale ich nie widzę więc pewnie przepadły
Zosiu u mnie ostróżki już kończą kwitnienie 
- zwkwiat

Marysiu, dostałaś ode mnie dużą sadzonkę trojeści, może jeszcze wyjdzie, mój mąż próbował ją wykarczować, nić z tego rośnie dalej. Sama jestem zdziwiona tą ostróżką, tak późno wypuściła kwiaty.
- Maska

- Kontakt:
Zosiu a może rośnie, a ja nie jestem świadoma muszę poszukać jak wygląda
ale u mnie wszystkie niebieskie ostróżki zakwitły, a różowa nie 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie też właśnie kwitnie ostróżka ,ale to młodziutka sadzonka wiec ma prawo .Cieszmy sie ostatnimi słonecznymi dniami
Patyczki już powsadzane
- zwkwiat

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zosiu oczywiście zawsze tak ukorzeniam swoje róże .W jednym roku wsadzałam w listopadzie i też sie przyjęły .Czasem jakieś wypadną ,ale Warszawa stoi na baczność nie zgubiła nawet jednego listka
Natomiast nie mam szczęścia do patyczków ukorzenianych w trakcie sezonu 
- Maska

- Kontakt:
Zosiu teraz cały czas chodzę po ogrodzie i myślę gdzie ja ją posadziłam
Nie nacięłam sobie kwiatów hortensji i teraz już zbrązowiały a takie były piękne!
W słoneczku wszystko wygląda wesoło
Nie nacięłam sobie kwiatów hortensji i teraz już zbrązowiały a takie były piękne!
W słoneczku wszystko wygląda wesoło
- zwkwiat

JAKUCH, Jadziu muszę spróbować Twego sposobu może się uda.
Maska, Marysiu ja swoje ścinałam wczoraj, ogrodowe jeszcze nie zbrązowiały, natomiast bukietowe a i owszem. Annabella była taka limonkowa, cudna, ciekawe czy utrzymała by kolor po zasuszeniu?
Maska, Marysiu ja swoje ścinałam wczoraj, ogrodowe jeszcze nie zbrązowiały, natomiast bukietowe a i owszem. Annabella była taka limonkowa, cudna, ciekawe czy utrzymała by kolor po zasuszeniu?
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witam pościnałam kwiaty hortensji już susza się prawidłowo , w zeszłym roku trzymałam je wszystkie do góry kwiatkami i zmieniły kolor na jasno beżowy teraz wiszą główkami na dół i są kolorowe i zastanawiam się kiedy je odwrócić żeby nie straciły kolorków.
A wycięłam zmarznie chryzantemy i przy okazji jeszcze pąki może teraz przy tej ciepłej pogodzie to by się rozwinęły. Oj widać że pospiech nie jest wskazany he, he
Dobrego dnia
A wycięłam zmarznie chryzantemy i przy okazji jeszcze pąki może teraz przy tej ciepłej pogodzie to by się rozwinęły. Oj widać że pospiech nie jest wskazany he, he
Dobrego dnia
- Maska

- Kontakt:
Zosiu moje ogrodowe niestety przy pierwszym przymrozku zmieniły kolor, a z bukietowymi trzeba spróbować. Kiedyś czytałam o zachowaniu koloru poprzez moczenie w glicerynie, czy nasączanie?
- zwkwiat

lora, Misiu ja po ścięciu od razu wkładam do wazonu tylko z dala od kaloryfera i one powoli się zasuszają i koloru nie zmieniają. A zpośpiechem jak we wszystkim nie należy przesadzać.
U nas jeszcze nie było takiego przymrozku aby zniszczył chryzantemy.
Maska, Marysiu ja też czytałam i o ile pamiętam to dodaje się ją do wody przez pewien czas a później się suszy, ale gwarancji nie dam, pamięć jest zawodna.
Dzisiaj mój lasek i teren po za nim,
Widok ogólny

Domek dla jeża i narożnik kompostownika

Środek lasku, świerki, które wyhodowałam z nasion osiągają wysokość od 70 cm do 1 m a to dopiero 3 lata

Teren za laskiem, po lewej mój ogród po prawej krzewy na skarpie nadrzecznej.

Moje Krasawice, cały dzień ze mną w ogrodzie, muszę Wam powiedzieć, że Frędzel podjął się roli opiekuna i znosi im myszki a one go lekceważą i nie są zainteresowane jego obiadem, chyba, że się rusza.

Maska, Marysiu ja też czytałam i o ile pamiętam to dodaje się ją do wody przez pewien czas a później się suszy, ale gwarancji nie dam, pamięć jest zawodna.
Dzisiaj mój lasek i teren po za nim,
Widok ogólny

Domek dla jeża i narożnik kompostownika

Środek lasku, świerki, które wyhodowałam z nasion osiągają wysokość od 70 cm do 1 m a to dopiero 3 lata

Teren za laskiem, po lewej mój ogród po prawej krzewy na skarpie nadrzecznej.

Moje Krasawice, cały dzień ze mną w ogrodzie, muszę Wam powiedzieć, że Frędzel podjął się roli opiekuna i znosi im myszki a one go lekceważą i nie są zainteresowane jego obiadem, chyba, że się rusza.