Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Mateusze, wesoło z Wami ;:168 .
Mnie nie brakuje niebieskiego latem, od kiedy mam sporo ostróżek. Mam nadzieję na kwitnienie powojnika Blue Angel w przyszłym roku. Wiosną niezapominajki, szafirki, puszkinie, dąbrówka rozłogowa, teraz jeszcze brunnera, kokorycz i wielosił błękitny. Na jesień sobie upoluję barbulę i też będzie niebiesko.

A na działce ostatnie (chyba już to pisałam) kwiatki The Fairy.
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ona to weteranka ;:170 w tamtym roku kwitla az do grudnia :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja sobie z dobre 50 z nasion zrobiłem tych ostróżek :;230
Kwiaty niezawodne ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anulka , czyżby farelka chodziła w ogrodzie przy róży :D :wink:
Barbulę mam dwulatkę w doniczce , niebieskie dzwonki i jeszcze coś się znajdzie ;:333
Czy już koniec prac w ogrodzie. pogoda sprzyja , jeszcze można coś ''dłubnąć'' ;:333
Pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, u mnie ona ma pojedyncze kwiatki, ale nie pobije Elmshorna - szron się rozpuścił i różyczka kwitnie dalej, rozwija pąki :tan .

Tulap, o dziwo, mnie wysiew ostróżek powiódł się dopiero za trzecim, czy czwartym razem. Chyba na felerne nasiona trafiałam, bo nie wykiełkowały. Niebieski wciąż kusił, więc się nie poddawałam i tadam ;:215 . Teraz się sieją same. Tylko błękitnej wiosną pomogę, bo mam plan dosadzić je przy żółtych różach.

Tadziu, zarezerwuj dla mnie tą barbulę ;:196 . Dzwonki jakieś mam, innych szukam, więc się dogadamy wiosną. U nas tylko dwie noce były naprawdę mroźne, więc przemroziło delikatniejsze wielkokwiatowe, a u pozostałych tylko w pełni rozwinięte kwiaty. Wyjątek to Elmshorn - nawet rozwinięte kwiaty przetrwały bez szwanku i ładnie wciąż kwitnie.
Jeszcze "dostane" w ostatnich dniach października lilaki fioletowe, perukowiec i tymianek czekają na miejsce, ale muszą poczekać do soboty. Trzeba jeszcze zorganizować osłony na mroźniejszy czas - sam wiesz. A przede wszystkim podlać. Był tylko jeden deszczowy dzień, ale pod drzewami już pył.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Aneczko , mam kilka odmian hortensji bukietowych i krzewiastych w przyszłym roku muszę dokupić koniecznie tę dębolistną chociaż ona bardziej wrażliwa na majowe przymrozki - jaką Ty masz odmianę ? jeśli nie zakwitnie to jej liście mnie zadowolą .
Z Marzenką utrzymuję kontakt , bo jej siedlisko blisko mojej działki to paczuszkę można połączyć , nie widziałam u Ciebie Anabelki czy przeoczyłam mam 4 odmiany - Anabell , Anabell Strąg i Pink Anabell i Bella Anna -ta ostatnia jeszcze nie rozrośnięta bo kupiłam ją w zeszłym roku , jakbyś była chętna podeślę patyczki z tych i innych odmian których nie masz .
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, bardzo chętnie przyjmę hortensjowe patyczki z instrukcją postępowania :wink: . Swoje ukorzeniałam przez odkłady. Oczywiście chętnie Ci prześlę patyczki, jeżeli nie masz jakiejś z moich. Z krzewiastych mam tylko Grandiflorę, ale nie zachwyca mnie ona, bo jest zbyt wiotka, więc gdzieś ją przesadzę na ubocze.
Moja dębolistna była kupiona bez odmiany, więc nie pomogę. Ja się właśnie na liście nastawiam, z nadzieją, że w razie mrozów, odbije od kopczyka. Większego zacisza nie mam, więc zima pokaże, czy zostanie w moim ogrodzie. Nie wiem, jak przezimuje, ale mam zamiar ją krótko przyciąć, bo podobno słabo się regeneruje ze starego drewna, więc muszę rozkrzewić dopóki młoda. Jeżeli zima będzie łaskawa, to może się uda wykorzystać przycięte pędy do rozmnożenia.
Tak właśnie kojarzyłam, że niedaleko Marzenki masz działkę, zatem wyślę wspólną paczkę dla Was. Pogłówkuję przez zimę, co wybrać na Wasze piaseczki.
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja z babcinej zbierałem :D
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

ASK_anulla pisze: Obrazek[/img]
mrożonka z chryzantemy prześliczna, pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam, Iwona.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Anulu , ma tez młode , na wiosnę ukorzenione , jakby co się stało. Hmm , patyki , może ze dwa i dla mnie znajdziesz :?:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, zbierałeś, a czy coś dalej z tego wyszło? ;:204

Iwonko, miło mi Ciebie widzieć w skromnych progach mojego zarysu ogrodu. Akurat ta chryzantema nic sobie nie zrobiła z przymrozków i rozkwita [w swoim statecznym tempie :wink: ].

Tadziu, ;:168 oczywiście, że się znajdzie, jeżeli masz chęć. Bukietówki Magical Candle, Vanille Fraise i Wims Red, to już ładne krzaczki, a i tak wiosną przycinam na krótko. Z Limelight i Bobo też coś powinno się nadać. Gorzej jeżeli chodziło Ci o dębolistną. Zapiszę sobie, ale ona może zmarznąć na tym moim wygwizdowie. Byle z korzenia odbiła, to już mnie ucieszy. A może pnącą Mirrandę byś chciał?
Pozdrawiam, Anna.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ale wybór , miła jesteś :D ;:168 Tylko niewielkie odmiany , Bobo na pewno ''zmieści się'' ;:333 Jedną pnąca już mam ,nie wiem co to za odmiana , już przyjęta , choć ma 3 lat jeszcze niewielka. Jak dębolistna taka wrażliwa , to nie do mnie ,a szkoda , bo ''wpadła mi w oko'' . ;:24
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dębolistna w naszych stronach rośnie, tylko otulona gałęziami świerkowymi...informacje z pierwszej ręki. U Joli1 widziałam, jest ładnie rozrośnięta ;:108 Też posadziłam...zostanie opatulona włókniną, nie mam gałęzi świerkowych :(
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu, z moich tylko Bobo rośnie niższa, niż 2 m. Ale wiesz, niskie cięcie wiosną powoduje, że krzaczek tak szybko nie wybuja. Ja przycinam bukietowe na dwa oczka i były takie same, jak w ubiegłym roku, tylko kwiatów miały więcej. Dębolistną trzeba okryć, ale pewnie widziałeś, jaki okaz ma Jola, czyli się da. Miranda ma żółto obrzeżone liście, a kwiatostany białe. Te liście mnie urzekły, bo rozjaśniają cienisty kącik. Noo, będą rozjaśniały, jak podrośnie :D .

Aniu, dlatego się na nią skusiłam, że liczę na zimowanie pod osłoną. Świerczyny też nie mam, więc będę kombinować. Podstawa to kopczyk, bo mi najbardziej zależy na liściach.
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A potem do słoika,bo chciałem na wiosnę wysiać.Ale po tygodniu do doniczek.Po tygodniu wyszły.I rosły 2 miechy w doniczkach,wsadziłem do gruntu.Mają po parze liści i idą w ich rozmiar.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”