Śliczna ta ciemna trawa
Ogród Marty cz. V
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. V
Martuniu, ale ogród się znowu zmienił, wygląda zupełnie inaczej. Dalie poszły do przechowalni, a za rok będzie ich więcej
Śliczna ta ciemna trawa
pięknie jesiennie Dobrego dnia i buziaki zostawiam 
Śliczna ta ciemna trawa
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuś...
Ogród u schyłku jesieni taki niesamowicie nostalgiczny... Cudownie wygląda... Spaceruje się po nim i odpoczywa...
U mnie część Dalii wykopana, część jeszcze w ziemi... Nie mam kiedy, chyba już po świętach wykopię resztę...
Grzybków będziesz mieć całą zimę, widać, że lubisz... A zresztą taki odpoczynek, czynny mocno, też jest potrzebny... Odreagowałaś, wyciszyłaś się, naładowałaś lasem i zapachem... Same zalety...
Serdeczności zostawiam i dobrego dnia...
Ogród u schyłku jesieni taki niesamowicie nostalgiczny... Cudownie wygląda... Spaceruje się po nim i odpoczywa...
U mnie część Dalii wykopana, część jeszcze w ziemi... Nie mam kiedy, chyba już po świętach wykopię resztę...
Grzybków będziesz mieć całą zimę, widać, że lubisz... A zresztą taki odpoczynek, czynny mocno, też jest potrzebny... Odreagowałaś, wyciszyłaś się, naładowałaś lasem i zapachem... Same zalety...
Serdeczności zostawiam i dobrego dnia...
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale pompony !!!
Tak jakoś się romantycznie u ciebie zrobiło 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Justynko,witaj ,grzybków nazbierałam sporo to moja pasja szukać ich w lesie,i miałam dużo czasu o Was myśleć i tęsknota też mnie ogarniała,pozdrawiam
Alicjo witaj w moim ogrodzie
cieszę się ,że wpadłaś,mam nadzieję ,że się nie będziesz nudziła, mam takie pragnienie,żebyś była zadowolona spacerując po ogrodzie, zapraszam znowu i pozdrawiam
Małgosiu,ja też się cieszę ,że już jestem z Wami chociaż na grzybkach też lubię być,u mnie dale jeszcze parę dni temu były piękne,nie pamiętam takich obfitych kwitnień i tak długo,czasem tak robię zdjęcia ,że idę moimi krętymi ścieżkami i co parę kroków pstrykam i właśnie wtedy za każdym razem inny zakamarek się wyłania,pięknych snów życzę i miłej niedzieli
Kasiu,ja też sprzątam na wiosnę,bo liście są naturalną okrywą roślin,grabię tylko z trawnika,róże niektóre pięknie teraz kwitną i nic nie robią sobie z przymrozków,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Marysiu,dalii za rok będzie więcej i jeszcze inne ,bo kolekcja się powiększa .trawa będzie dla Ciebie też ,myślę ,że szczęśliwie przetrwa zimę,buziaki posyłam
Dorotko,nasyciłam się pod dostatkiem zapachem sosen ,brzóz i dębów,chociaż mój wyjazd na grzyby to ciężka praca ,ale jakże inna i relaksująca ,bo wszystkie problemy dnia codziennego zostają za drzwiami,jest tylko las,jesień w ogrodzie jest piękna ,jeszcze dużo roślin kwitnie łącznie z trytomami,zakwitły nawet liliowce,pozdrawiam gorąco i życzę spokojnej i słonecznej niedzieli
Mati,zrobiło się romantycznie ,bo ogród dalej kwitnie i nie chce sie poddać,pozdrawiam
i zapraszam
Beatko,brzozy uwielbiam ,wiec ich nasadziłam,a ogród tak się rozrasta,wiec fajnie go nazwałaś ,że szuwarowy
Alicjo witaj w moim ogrodzie
Małgosiu,ja też się cieszę ,że już jestem z Wami chociaż na grzybkach też lubię być,u mnie dale jeszcze parę dni temu były piękne,nie pamiętam takich obfitych kwitnień i tak długo,czasem tak robię zdjęcia ,że idę moimi krętymi ścieżkami i co parę kroków pstrykam i właśnie wtedy za każdym razem inny zakamarek się wyłania,pięknych snów życzę i miłej niedzieli
Kasiu,ja też sprzątam na wiosnę,bo liście są naturalną okrywą roślin,grabię tylko z trawnika,róże niektóre pięknie teraz kwitną i nic nie robią sobie z przymrozków,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Marysiu,dalii za rok będzie więcej i jeszcze inne ,bo kolekcja się powiększa .trawa będzie dla Ciebie też ,myślę ,że szczęśliwie przetrwa zimę,buziaki posyłam
Dorotko,nasyciłam się pod dostatkiem zapachem sosen ,brzóz i dębów,chociaż mój wyjazd na grzyby to ciężka praca ,ale jakże inna i relaksująca ,bo wszystkie problemy dnia codziennego zostają za drzwiami,jest tylko las,jesień w ogrodzie jest piękna ,jeszcze dużo roślin kwitnie łącznie z trytomami,zakwitły nawet liliowce,pozdrawiam gorąco i życzę spokojnej i słonecznej niedzieli
Mati,zrobiło się romantycznie ,bo ogród dalej kwitnie i nie chce sie poddać,pozdrawiam
Beatko,brzozy uwielbiam ,wiec ich nasadziłam,a ogród tak się rozrasta,wiec fajnie go nazwałaś ,że szuwarowy
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu co Ty robisz tym swoim pupilkom
kwitną floksy, trytoma i maki
szok! Trzymam kciuki za trawkę
Wiosna już coraz bliżej
Spokojnej nocy
Spokojnej nocy
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale jesiennie
a co to maczki kwitną
kalinfornijskie ? Grujecznik pachnie ? Piernikami
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś, piękny jesienny twój ogród
Różyczki jeszcze ładnie się trzymają.Kobea.
nachyłek Ruby Frost ,mój już śpi
Różyczki jeszcze ładnie się trzymają.Kobea.
nachyłek Ruby Frost ,mój już śpi
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dziękuję Marto za zaproszenie , oglądając tak piękny ogród ,na pewno nie będę się nudzić .
Miłego dnia
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Śliczna figurka damy w kapeluszu-nowy nabytek?? a jak zabezpieczysz nachyłka na zimę ??
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto wreszcie wróciłaś z tego lasu. Prawda piękny i grzybów dostatek , ja w tym roku też się obłowiłam sarniaki też były i gęsi zielone i siwe. Sarniakom ja wydłubuję ten spód(miąższ ciemny), bo robi się nie ciekawy, ciemny przy gotowaniu, ale sama góra, jest przyjemna, sprężysta, korzenny smak i zapach- miodzio.
Twój ogród jak zwykle wygląda wspaniale i maków to jeszcze u nikogo nie widziałam o tej porze, u mnie pierwiosnki, omieg to zakwitły pojedynczo, ale maki ?. Przyjemnie znowu pochodzić po zakamarkach Twojego ogrodu. A zapomniałabym aniołek w paproci brązowej - bardzo przyjemny i nostalgiczny obrazek
Twój ogród jak zwykle wygląda wspaniale i maków to jeszcze u nikogo nie widziałam o tej porze, u mnie pierwiosnki, omieg to zakwitły pojedynczo, ale maki ?. Przyjemnie znowu pochodzić po zakamarkach Twojego ogrodu. A zapomniałabym aniołek w paproci brązowej - bardzo przyjemny i nostalgiczny obrazek
-
koziorozec

Marysiu, nic nie robię same tak sobie rosną , trytomy to mają jeszcze dużo młodych łodyg z pączkami,a maki zakwitły całą kępą i róże jeszcze pięknie kwitną,a teraz ma być piękna pogoda to dopiero wszystko będzie kwitło,nawet liliowce zakwitły ,zaraz pokażę,pozdrowienia przesyłam i buziaki
Mati,to zwykłe maki bylinowe,nie mam kalifornijskich,zakwitła cała kępa,grójecznik to moje ulubione drzewo nigdy go nie wąchałam ,ale zrobię to i powiem czym pachnie,pozdrawiam i zapraszam znowu
Aniu,zakwitł nawet liliowiec od Ciebie ,taki cytrynowy ,śliczny,mój ogród nie zasypia,pozdrowienia dla Ciebie
Alicjo,miło mi, zaraz będą jesienne widoki,pięknych snów życzę
Dorotko,dama stoi w tym miejscu bardzo dawno,musiałaś na nią nie trafić,albo teraz jest lepiej widoczna ,w lecie jak rośliny są wysokie to podnoszę ją na wyższym kiju,bo w środku jest pusta,żeby zawsze górowała nad roślinami,nachyłek dobrze opatulę ,może przetrwa,pozdrawiam
Dorotko,sarny to suszę ,mielę i jest jako grzyb przyprawowy a spód też zeskrobuję wcześniej, a moje maki to taka niespodzianka,kwitnie cała kępa,pierwiosnki jesienne już przekwitły,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ,dzwoniłaś do Alana?

Mati,to zwykłe maki bylinowe,nie mam kalifornijskich,zakwitła cała kępa,grójecznik to moje ulubione drzewo nigdy go nie wąchałam ,ale zrobię to i powiem czym pachnie,pozdrawiam i zapraszam znowu
Aniu,zakwitł nawet liliowiec od Ciebie ,taki cytrynowy ,śliczny,mój ogród nie zasypia,pozdrowienia dla Ciebie
Alicjo,miło mi, zaraz będą jesienne widoki,pięknych snów życzę
Dorotko,dama stoi w tym miejscu bardzo dawno,musiałaś na nią nie trafić,albo teraz jest lepiej widoczna ,w lecie jak rośliny są wysokie to podnoszę ją na wyższym kiju,bo w środku jest pusta,żeby zawsze górowała nad roślinami,nachyłek dobrze opatulę ,może przetrwa,pozdrawiam
Dorotko,sarny to suszę ,mielę i jest jako grzyb przyprawowy a spód też zeskrobuję wcześniej, a moje maki to taka niespodzianka,kwitnie cała kępa,pierwiosnki jesienne już przekwitły,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ,dzwoniłaś do Alana?
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie z głowy mi wyleciało, zresztą teraz mam wszystko na wariata. Ocieplenie, w chałupie łazienka, jeszcze te grabienie, trochę dosadziłam oczywiście na nieprzygotowany grunt, więc wszystko tak do du...szy. Myślę że w przyszłym roku, przemyślę , wpierw gdzie, później dopytam...
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A ja myślałam, że tylko mój mam zwariował, tylko mój żółty jest. I kwitnie i pączkuje cały czas.I sasanki mi kwitną
A te białe kwiatki co to?
A te białe kwiatki co to?
-
koziorozec