Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZYTO- dziękuję za odwiedziny, grzybów Ci u nas dostatek, oto ostatni zbiór :

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po tych grzybowych zdjęciach ,to najchętniej wsiadłabym do samochodu i pojechała w Wasze lasy, u mnie tylko maślaki,które rosną nawet przy domu obok modrzewi,ale z nimi jak wiesz zbyt dużo roboty.Ale będzie dobra " zakąska".Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Tadeuszu ! Z przyjemnością pospacerowałam znów u Ciebie - jest pięknie ! Nie dziwię się,że Twoja żona tak chętnie wędruje po lesie w poszukiwaniu grzybów - po takiej puszczy to tylko chodzić i podziwiać ! Podobno szykuje się kolejny wysyp,więc jeszcze trochę spacerów przed Wami . Życzę obfitości w koszykach i serdecznie pozdrawiam .
margrab
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 paź 2008, o 12:05

Post »

Wiatm.
Jestem nowym userem na tym forum jak rownież świeżym "ogrodnikiem".
Przejżałem Twoją"hacjendę" i jestem w szoku. Pięknie.
Podziwiam i gratuluję.
W ogrodnictwie jestem "świeżyna".
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZUZIA- dziękuję za odwiedziny, w naszych lasach prawdziwki pojawiły się kilka dni temu, jak długo będą , niewiadomo, zapraszam, Puszcza Solska jest duża i każdy coś znajdzie.

ROCHRZA- moja pani teraz z lasu nie wychodzi( a ja z nią), na działkę zaglądam tylko po to , by sprawdzić czy tam wszystko w porządku, nie wiem co z tymi grzybami będzie robić, pewnie rozdawać , jak w ubiegłym roku, jest taką "grzybiarą" że w lesie by nawet nocowała.

MARGRAB- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, oraz za słowa uznanie dla naszej pracy, przyjemnie wspominam 2 miesięczny pobyt w Twoim mieście, dawno, dawno temu ( lata 60-te), piękne miasto , nad pięknym jeziorem.

A u nas w Nokłach poplątanie lata i jesieni :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Pomieszanie z poplątaniem pór roku...zupełnie jak u mnie...
dziś było u mnie lato :roll: :lol:
ale grzybów i mozliwości grzybobrania bardzo Wam zazdroszczę.
Nokły do cudne miejsce... pozdrawiam serdecznie KaRo
Awatar użytkownika
konto-puste001
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 10:44

Post »

Zgadzam sie z Przedmówczynią : Rancho Nokły to przepiękne miejsce
Ahhh, nawet pogoda Was rozpieszcza, :) lato jeszcze u Was gości, choć u wielu jesień dawno w progach....
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

U mnie maślaki.......................... , olszówki.............................................., piękne muchomory ................................., ślicznie u Was na wsi. :lol:
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

...Witam w końcu dotarłam na dalszą przechadzkę po twoim Nakło. Piękne grzybobranie i kolory w ogrodzie, jesień ,tak jak ty wole lato,ale z prawami natury się nie dyskutuje.Podpatruje co u Ciebie na klombach rośnie .Od wiosny zabieram się u siebie za drugą cześć ogrodu i szukam inspiracji i na pewno będę zanudzać Cie pytaniami...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Tadeuszu, chcesz mnie pogrążyć, ja tak uwielbiam zbierać grzyby, a muszę siedzieć w Krakowie i tylko oglądać Wasze zbiory! Koszmarny koszmar :(
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KARO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, mimo pomieszania i poplątania jednak jesień w ogrodzie zaczyna coraz bardziej dominować.

WIOLU- dziękuję za wizytę, z tą pogodą to różnie bywa, wczoraj było słonecznie i ciepło, dzisiaj słońca nie było widać z powodu mgły i nie za ciepło, no cóż, cieszyć się trzeba z pogody takiej , jaka jest.

DYNKO- dziękuję za odwiedziny w ogrodzie,

MARYLO- dziękuję za niestrudzoną wycieczkę po naszym ogrodzie, trochę się tych zdjęć nazbierało, by je dokładnie obejrzeć ,trzeba trochę czasu poświęcić, do tej pory przedstawiłem rośliny rosnące na trzech rabatach, przymierzam się do dalszej prezentacji roślin rosnących jako samotniki na trawniku , z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania, jeżeli tylko będę miał potrzebną Ci wiedzę.

MONIKO- dziękuję za odwiedziny w ogrodzie, z Krakowa wcale tak nie jest tak daleko, przyjemność chodzenia po dziewiczym lesie i zbieranie grzybów z pewnością wynagrodziłaby Ci trudy podróży, mam nadzieję że Twój ogród nie zmusza Cię do stałego pobytu w Krakowie.

Dzisiaj kilka zdjęć na dowód że jesień jednak bierze górę nad latem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam serdecznie :lol:
Piękną jesień pokazałeś oj piękną :shock:
Grzybków zazdroszczę u nas na Mazurach w tym roku grzybków raczej mało ,ale mam jeszcze z tamtego roku .
Pozdrawiam serdecznie
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JADZIU-dziękuję za odwiedziny,, grzybów u nas w tym roku też nie za wiele, ale jak się "siedzi" w lesie , jak moja pani całymi dniami ( no z lekką przesadą) to zawsze "coś" można znaleźć.Pozdrowienia.Tadeusz.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jesień to pora roku, która oczarowuje nas największą i najpiękniejszą paletą barw.

Wiem że zagląda tu bardzo często Zytka więc zostawię tu dla NIEJ dużo słoneczek ;:2 ;:2 ;:2

Pozdrawiam cieplutko
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELU- dziękuję za wizytę, w czasie gdy Ty "buszowałaś" po naszym ogrodzie, ja snułem dla Ciebie dalsze plany prac przy stawie. Pamiętaj , że zrobiłaś sobie "nową zabawkę" która wymaga i pracy i nakładów finansowych, mówię to na podstawie własnego doświadczenia.
Dziękuję w imieniu ZYTY za słoneczka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”