Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Ania ;:196 z niczego nie rezygnuj, wszystko się przyda...kawałek rabatki na uboczu można przeznaczyć na rośliny które nigdzie nie pasują, później znajdują miejsce jak przybywają iglaki, krzewy, drzewka ozdobne...wiem po sobie, mam taki zakątek...łatwiej coś przesadzić jak kupić...no i satysfakcja jak że coś urosło z nasionka :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tulap, przeglądaj, a jakże. Dlaczego tylko ja mam mieć zakupowe dylematy :lol: .

Aniu, ja się jednak miotam, bo myślę, że najpierw "rozsądnie" zrezygnuję z części, a później i tak będę dokupowała. Z drugiej strony: :?: gdzie ja to posieję :?: . Z tymi wysiewanymi do gruntu mogę poszaleć - miejsca mi nie braknie - ale cudne lwie paszcze, penstemony, ostnice, osteospermum...i t.d. Nie ma siły, żebym to zmieściła w domu.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja się z wyborem męczę już drugi miesiąc ale już jestem blisko :wink: Kupować będę w styczniu, więc raczej do tego czasu dobrze się zastanowię i nie będzie pochopnych decyzji :D
Anna świetny pomysł z przechowalnią. Ja tak zrobiłam z ziołami w tym roku, ponieważ zielnik był górą chwastów i korzeni. Latem wysiałam zioła bylinowe na rozsadniku a we wrześniu przesadziłam na gotowy zielnik :)

Aniu, ja mam taki sam a podejrzewam, że większy problem z parapetami, upragnionej werandy też póki co brak i lepiej nie liczyć na nią w marcu przyszłego roku. Dlatego z roślin ozdobnych staram się wybierać te, które można siać bezpośrednio do gruntu lub na rozsadniku pod osłoną. Pikowanie zostawiam tylko dla warzyw i dalii, funkii, floksa i datury. Resztę bylin, które muszę mieć będę siać dopiero w okolicach maja-czerwca gdy pogoda będzie łaskawa dla upraw rozsadnikowych. A wysadzać na miejsce stałe jesienią, trudno nie zakwitną 2015.
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No wiesz...Ja mam problem z 7 sklepami :;230
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mileno, ja liczyłam już na szerokie parapety w nowym (chociaż starym) domu, ale M się ciut połamał i plan spalił na panewce :cry: . Teraz trudno mi się przestawić i zrezygnować z części wysiewów. Chyba wieloletnie jakoś upchnę piętrowo, a w jednorocznych się ograniczę do tych gruntowych od ziarenka. A tak miałam ochotę na portulakę.
W sumie, na pocieszenie mogę sobie różyczki kupić ;:138 . Od razu mi lepiej ;:109 .

Tulapku, ja mam problem ze sobą, a od tego trudno uciec ;:306 . Jak widzę roślinki i nasiona, to mi się tryb pracy mózgu przestawia na :mrgreen: i po rozsądku ;:199 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łehehe,ja zobaczyłem dzisiaj tulipany u kogoś,i mi się nowa paczka śniła :;230
A jak na zakupy do biedronki jedziemy,to reszta robi,a ja przy kwiatach tylko stoję,a ludzie się gapią :;230
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie też się dzisiaj śniło, że jeszcze trzy opakowania tulipanów zapomniałam posadzić :;230 .
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

I w nocy polecialaś w piżamce je posadzić :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żeby tak je szło wyciągnąc z tego snu ;:173
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Suszarka i dmuchawa ;:138 się z pewnością sprzyda ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu dręczę Cię tą różyczką, ale mogłabyś wejść do mnie i na stronie 32 mam jej zdjęcia. Porównała byś czy ona jest podobna do Twojej czy to dwie różne róże. Zapraszam w wolnej chwili.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na trzeźwo, to już mam trochę dosyć sadzenia. Jeszcze trzeba o zimowej osłonie pomyśleć. No, gdzie tu jakieś świerki rosną :?: Chyba sosną okryję. Czy sosna w ogóle się nadaje? Nigdy nie okrywałam krzewów. Jedynie kopczyki z ziemi robiłam różom i hibiskusowi bagiennemu. ;:219

Zapomniałam się pochwalić, że posadziłam dzisiaj róże, o których kiedyś pisałam :heja . Poza tym wycięłam przemrożone kwiatostany bylin (ocalała jedna ostróżka, wewnątrz rabaty), wyrwałam ostatnie aksamitki. Wiele krzewów straciło już liście, ale kalina koreańska dopiero się czerwieni, a żylistek Strawberry Fields też złapał ognisty kolor liści. Co ciekawe, żylistek Pink Pom Pom u mamy ma liście całkowicie zielone. Na cyklamenach odbiły się dwie zimne noce.
...............
Zdjęcia wstawię później, bo robiłam telefonem M, a on w pracy.
...............
Daysy, już idę ;:65 .
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra,dobra.
Ja tam tylko przykrywam tą choinką,i juz :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jakie róże ? ;:65 Sosną chyba nie bo ona ma takie cieńkie igły najlepiej świerkiem i jodłą ;:108
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Zazdroszczę ciekawych miejsc w pobliżu . :lol:

Nie lubię Was. ;:191 Legutko i Legutko , wchodzę a tam ... ;:oj Oj nie nie nie to musi poczekać . Może coś bym wybrał . :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”