...::Ogród Marii Cześć 2::...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...

Post »

Jeju, jak ten czas szybko leci...ponad miesiąc mnie już tu nie było, a tu takie przepiękne róże zachwycają!!!
Muszę się napatrzyć i naładować pozytywną energią, bo czuję jakby uszło ze mnie powietrze, nawet do ogrodu nie mam ochoty iść, a tam tyle pracy czeka ;:14
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!

Bogusia
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj widać że wieczory dłuższe to powracamy do ogrodów komputerowo. Ale na dzień dzisiejszy to jeszcze dużo pracy ale powoli ;:87 ;:87 ;:87
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu .
Piszesz,że dużo jeszcze masz pracy w ogrodzie. Jeszcze zrobisz ,bo ma być cieplej.
U mnie przymrozków jeszcze nie było,ale jest zimno,że nawet wychodzić z domu mi się nie chce.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu tak podzielam takie samo zdanie. Ma być ciepło. Niedawno brat zadzwonił aby opróżnić grządkę z kwiatami które niegdyś sadziłam z jego żoną /Bratowa zmarła nagle 60 lat/ Musiałam opróżnić z piwonii, liliowców i innych drobnych. Miałam robotę co prawda późno na piwonie,liliowce ale uporałam się co będzie to będzie.Zobaczymy wiosną czy wyrosną o ile i człowiek będzie egzystował.Czy już chodzisz do pracy pozdrowienia. :wit :wit :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dużo rozrosło mi się tych ostatnich /przywrotników/ ale one są wdzięczne nadwyżki rozdaję bo szkoda ich na kompost . ;:219
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dzisiaj popracowałam na działce aż 6 godzin .Na tą chwilę już prawie większość zrobione może zima nadchodzić ale pogodynki mówią że do końca listopada ma być ładna pogoda to dobrze oby jak najdłużej. ;:87 ;:87 ;:87
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już chyba Marysiu wszystko na działce porobiłaś? Ja też jestem za tym,aby jak najdłużej było ciepło.
Dziś i mój mężuś rozrzucał kompost. Twój już dawno rozrzucony. ;:108
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu tak po części już przygotowałam działkę do zimy ale są jeszcze drobne prace. Najgorsze było ścinanie przekwitłych marcinków,sadźca,dalie, liście funkii, liliowców. Tak że sterta powstała na kompoście udeptywałam. Jeszcze muszę pograbić igły bo jesienią spada duża ilość igieł z czarnej sosny a że jest duża/stara/ to jest dużo.Ona ma już około 30 lat jak dostałam sadzonkę to były pierwsze kroki nasadzeń.Co prawda można by było zlikwidować ale mi szkoda bo jest troszeczkę cienia i fikuśnie ma rozłożone konary. Jeszcze muszę przyciąć "Barbulę" bo się też rozrosła . Przypomniało mi się czy z ośmiału miałaś nasiona ? bo u mnie ani śladu.Zebrałam b. dużo nasion żeniszka, ślazówki 1-dno rocznej a kwitły pięknie. pozdrawiam
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu czy podobają Ci się te ślazówki ??????
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pozbierałam troszkę nasion z ośmiału i już podzieliłam się z dwoma osobami. Chcesz?
Czemu u Ciebie na zawiązał nasion? Kwitł?
Ślazówka ładna. Kiedyś ja tez wysiewałam. :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluniu dziękuję Ci za chęci ja gdzieś uchowałam z tego sezonu .Teraz muszę się wziąść za nasiona i uporządkować z altanki bo jak zima przyjdzie to nie mogę pozwolić na zniszczenie, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michalska pisze: ... Co do Igły kleopatry to na pewno zakwitną na przyszły rok bo nie zawsze w pierwszym roku kwitną. Ja też kupiłam w ub roku olbrzyma i też nie zakwitł a wręcz jeszcze poskręcały się liście jakiś grzyb się wkradł jak do wiele innych roślin.

-- 15 cze 20140000001405k1410 --

Jolu to do Ciebie napisałam o pustynnikach. A ja pytam o pozostałe rośliny ??????

Marysiu,mam wrażenie,że te moje pustynniki w ogóle nie wypuszczały liści :shock: .I te od Ciebie i jakieś inne,które niechcący wykopałam robiąc nasadzenia jakieś.
Kochana,wybacz,ale nie pamiętam dokładnie które rośliny są od Ciebie :oops: .Chyba lilak-ten ''karłowy'' drobniutki.Póżno wypuścił listki i nie kwitł jeszcze,ale przeżył.Zobaczymy jak będzie tej zimy.
I przywrotnik?pięknie się rozrósł.Dzielżany?cudne.Dziękuję Ci kochana za dobre serduszko ;:196
I lecę oglądam kolejne roślinki.Pewnie zaraz coś dopiszę do listy chciejstw ;:224
Miłego wieczoru ;:196

Marysiu przepiękne masz róże i powojniki.Cudne ślazówki.Te żyłkowane pierwszy raz na oczy widzę...nie masz czasem nasion :oops: ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”