Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Marysiu, powrotu do zdrowia życzę. Kuruj się szybko, trzeba korzystać z dnia, bo niedługo tylko ciemność będzie. ;:223 Jak ja nie lubię jak jest dzień krótki.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ,ale dzisiaj do ogrodu chyba jeszcze nie będziesz wychodziła ,a przynajmniej nie będziesz w nim pracować .
Zdróweczka i miłego dnia Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu dla emerytki dzień jest trochę dłuższy za to wieczory tak samo długie :;230 za życzenia zdrowia dziękuję ;:180
Alu w ogrodzie już byłam ale grzecznie wróciłam nie czekając na wschód, jest mroźno ale dzień będzie słoneczny ;:3
Dziękuję ;:196

I takie dzisiejsze widoki :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pięknie wyglądają takie zamrożone roślinki ,ale jak mróz puści to już nie .
Na szczęście u mnie mrozu nie ma ,chociaż teraz to mi wszystko jedno bo u mnie już nie ma co pokazać .Zostały tylko wspomnienia
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak, ładnie one wyglądają, ale jak mrozek odpuści to już mniej, no cóż taki klimat mamy niestety ;:108
Miłego i ciepłego tygodnia Marysiu :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, u mnie podobnie wyglądają kwiaty, owszem pięknie to wygląda ale zwiastuje nadchodzącą zimę brrr..
Myślę żeby pierwszą już teraz zakopczykować Sally, Bright as a button i John Laing, te najdelikatniejsze, bardzo by mi było szkoda którąś z nich stracić bo są wyjątkowej urody.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

]Alu róże jeszcze wrócą do urody, ale wszystkie rośliny tracą na urodzie po takiej lodowej skorupce. A idź do ogrodu, bo zawsze coś jest do pokazania :lol:
Iwonko szczecińska no właśnie nic nie zmienimy tu mieszkamy i musimy się dostosować ;:333
Ja również życzę Ci dobrego i pogodnego tygodnia ;:168
Iwonko ZJ tak radzisz żeby Sally już okryć nóżki? ale góry jeszcze może nie bo jak słońce zaświeci to puści przyrosty, jak jej będzie za ciepło :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jutro pójdę będę miała więcej czasu .Zaraz do pracy ruszam .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

[bMarysiu[/b] wczoraj pracowicie spędziłam dzień przy kopaniu działeczki, na rabatkach rozłożyłam obornik i tak chcę zostawić do wiosny, co nie wsiąknie z opadami to wygrabię wczesną wiosną. ;:131 Wykopałam dalie i obcięłam pąki róż . Udało mi się z różami bo mam piękny bukiet w domku. A tak przymrozek by je zniszczył ,nie jestem jednak pewna czy wszystkie w domku się rozwiną bo niektóre jeszcze malutkie. Teraz słoneczko choć nad ranem był przymrozek.
Jeszcze tylko pod folią muszę skopać i któregoś dnia wygrabić liście z trawnika , ale to już jak spadną wszystkie.
Potem już niestety czekanie na wiosnę mi pozostanie ;:145
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne, zmrożone różyczki. Właśnie wróciłam z ogrodu, dalia zakwitła ;:138 i druga szykuje się, może będzie jej dane.
U mnie jako tako to jeszcze przymrozku nie było, a dziś piękne słonko, w sam raz na prace ogrodowe.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Te samochód z dyniami na prawdę świetny :!:
Szkoda dalii i róż ale chryzantemki będą nadal :D
Czy dobrze widzę u Ciebie jeszcze kwitnące przegorzany :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zimy nie unikniemy a Twoje ostatnie różyczki bardzo ładnie się prezentują takie zmrożone ;:333
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Piękne fotki różyczek. U nas tak mocno jeszcze nie pomroziło bo u sąsiada w przyblokowym jeszcze dalie cieszą oko.
Na wsi nie wiem ale tam jednak klimat zdecydowanie zimniejszy więc pewnie pomroziło.
Pozdrawiam Marysiu ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja dziś już wszystko wykopałam. I kwiatki i warzywa. Jeszcze znalazło się trochę buraczków i marchewki. Kwiaty też wykopane. Do doniczek przesadziłam ziółka i postawię w kuchni na oknie. Dzisiejszy mróz zmroził już wszystko. Jest pusto i brzydko. Nie lubię takiej pory roku. Dobrze, że chociaż chryzantemy kwitną.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Teraz coś o dyniach i samochodzie:
Dynie są tradycyjnie na farmie Borzyńskiego , tak Polaka z Polski , który założył farmę , teraz jego dzieci prowadzą jest to ogromne przedsiębiorstwo w kilkunastu stanach , hodują warzywa i owoce i zboże , zatrudniają tysiące imigrantów głównie z Meksyku i południowej Ameryki , podobno na granicy południowej są napisy idź pracuj dla Borzyńskiego
Zbudowali taką wielką stodołę i byli to polscy cieśle , można tam zjeść , kupić owoce , kwiaty sadzonki i tam maja ten stary samochód z dyniami ... maja małą farmę dla dzieci itd itp
Alu pewnie już wróciłaś z pracy więc tylko życzę miłego wieczoru i wypoczynku, a w ogrodzie na pewno coś kwitnie ;:215
Julciu a nie trzeba obornika przykryć , bo tak to cały azot z niego się ulotni :D Ja też któregoś roku tak zrobiłam i ścięłam róże, ale faktycznie te malutkie pączki nie rozwinęły się. W tym roku planowałam ściąć dalie, ale spóźniłam się...ściął je mróz :wink: Ja też mam do uporządkowania i przekopania pod folią a to duża praca ;:131 Czekam jednak bo mają mi zrobić znajomi analizę gleby i pewnie trzeba będzie coś do niej wprowadzić a to lepiej przed przekopaniem ;:333
Justynko ale jak tu pracować z taką małą istotką ciekawą świata :D jeszcze w paru miejscach nie było przymrozku :lol:
Agnieszko napisałam wyżej o samochodzie (ciekawe). Cofnęłam się o 10 stron i nie bardzo wiem gdzie widziałaś przegorzany, ale na pewno teraz nie kwitną. Dostałam jeden jakiś niski w tym roku i kwitł później ale jednak już i ten przekwitł ;:222
Dorotko wiem że nie unikniemy i nawet się cieszę z długiego kwitnienia ale jakie by ono długie nie było to jak przyjdzie mróz to żal :?
Asiu trudno teraz jeździć na wieś, bo ani wolnego, ani pogody odpowiedniej. Nie wiem jakie masz tam warunki ale pewnie dopiero pojedziecie na wiosnę :?:
U mnie zmroziło wszystkie delikatne i aksamitki też, a dzisiaj jechałam i przy drodze w mojej gminie aksamitki pięknie kwitną :? Trzymaj się Kochana ;:196
Asiu ja pamiętam pierwsze lata w ogrodzie jesienią rzeczywiście nie było nic Ty masz przynajmniej chryzantemy, potem, okazało się że wiosna jest łyso i dopiero po paru sezonach dosadzałam tak że stale coś kwitło i było kolorowo i Ty tak będziesz miała. Jak na początek masz bardzo dużo roślin i kolorów ;:333 A nie zostawiasz ziółek w ogrodzie, bo ja mam ogródek ziołowy całoroczny :lol:

Dzisiaj ptasie radio u mnie ptaki szaleją, a sikorki tabunami gromadzą tłuszcz wyjadając co się da :roll:

Obrazek
tu jest nasz dzięcioł mieszka u nas w ogrodzie i już się prawie oswoił ;:333

Obrazek

odkrył chyba jakieś smaczne gniazdo robaczków, bo sikorka przyszła na kolację :uszy

Obrazek Obrazek

takie ptaszki mają gniazdko na wybiegu u kurek, bo je tam stale widuję (parka)

Obrazek

Ten artysta u mnie przychodzi na śniadanie, a myszy łapie u Kargula ;:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Natychmiast po zachodzie słońca zapadła taka mgła. Miłego wieczoru ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”