A chryzantemki masz bardzo oryginalne, pewnie oprócz nazwy zapytam Cię na wiosnę gdzie ją nabyłaś
Moja działka 5
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 5
Dzisiaj oglądałam jeżyki uratowane, które wsuwały tak jak Twoje i od razu myślałam o Tobie, a u mnie w tym roku nie widzę jeży, za to pokazały się jaszczurki i żaby. Bardzo lubię czarne kotki, ale los nie chciał żeby u mnie były
A chryzantemki masz bardzo oryginalne, pewnie oprócz nazwy zapytam Cię na wiosnę gdzie ją nabyłaś
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajniutkie masz zwierzaki ta czarne kocurki takie przytulone do głaskania, żeby nie było chryzantemy też fajne. 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lidziu
Cieszę się,że znowu mogę podziwiać Twoje rosliny i zwierzęta.
Cieszę się,że znowu mogę podziwiać Twoje rosliny i zwierzęta.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Uroczy ten jeżyk. Prześliczne, łagodne i bardzo sympatyczne stworzonko. A ramię w ramię z kotkiem wyglądają wspaniale.
Przepraszam, że tak bez większego wstępu zaglądam po raz pierwszy do Twojego ogrodu, ale gdy zobaczyłam te zdjęcia ze zwierzątkami, nie mogłam się oprzeć i od razu napisałam tak spontaniczny komentarz.
Pozdrawiam jesiennie
Przepraszam, że tak bez większego wstępu zaglądam po raz pierwszy do Twojego ogrodu, ale gdy zobaczyłam te zdjęcia ze zwierzątkami, nie mogłam się oprzeć i od razu napisałam tak spontaniczny komentarz.
Pozdrawiam jesiennie
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Oj, faktycznie - obie mamy spore zaległości na FO. Nic to, zimą nadrobimy.
Powtórzę za innymi, widok kotka i jeża jedzących z jednej miski niecodzienny. Czy ten młody kociaczek to potomek Twojej działkowej kici?
Masz gliniastą glebę a rośliny sucholubne świetnie sobie u Ciebie radzą. Jak Ty to robisz? Rozluźniasz czymś podłoże?
Powtórzę za innymi, widok kotka i jeża jedzących z jednej miski niecodzienny. Czy ten młody kociaczek to potomek Twojej działkowej kici?
Masz gliniastą glebę a rośliny sucholubne świetnie sobie u Ciebie radzą. Jak Ty to robisz? Rozluźniasz czymś podłoże?
Pozdrawiam Hala
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Dorotko dorcia7 dziękuję za pochwałę chryzantem. To tegoroczny zakup i prawie wszystkie roślinki są jeszcze maleńkie. Mam nadzieję, że przeżyją zimę.
U mnie też pogoda nieciekawa, kolejny dzień padał deszcz, a noc zapowiada się raczej mroźna.
Marysiu Maska mam nadzieję, że mój mały jeżyk zdąży nabrać ciałka przed zapadnięciem w sen zimowy i dożyje do wiosny. Na działce nigdy nie było jaszczurek, ale jak jeszcze mieliśmy sadzawkę, to częstymi gośćmi były zaskrońce, żaby i traszki.
Nazwy chryzantemy która Ci się spodobała nie podam dzisiaj, bo niestety nie doszłam do niej. Woda była zbyt głęboka i nalałoby mi się do gumiaczków.
Dorotko DTJ_1 koty zawsze tak słodko przytulone do siebie śpią w pudełku.
Obiecałam Ci pokazać zdjęcia archiwalne mojego pierwszego jeża Bubu, ale niestety, sprawdziłam na podglądzie i nie otwierają się po przesłaniu przez Fotosik.
Jurku semper witaj. Cieszę się, że zaglądasz do mnie. Zdjęć mam dużo i teraz będzie wreszcie więcej czasu żeby je pokazać. Zapraszam więc do oglądania.
Wandziu wanda7 a za co Ty mnie przepraszasz. Ja bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Wprawdzie nie mam takiego pięknego ogrodu pod dębami jak Ty, ale do obejrzenia zwierzaczków zawsze serdecznie zapraszam.
Halinko hala67 masz rację zaległości odrobimy w mig.
Kociak Piorun to potomek działkowej Daszeńki, młodej bezdomnej kotki która przywędrowała na moją działkę jesienią ubiegłego roku. Ponieważ jest bardzo dobra w łowieniu myszy, to już została.
Gliniastą glebę, rozluźniam czym się da, pod rośliny wsypuję drenaż, gruboziarnisty piasek wymieszany z kupną ziemią ogrodniczą, dodaję też sporo kompostu. Rośliny sucholubne sadzę na obrzeżach działki, które nie są tak często zalewane przez wodę. Ale czasem jest ciężko i rośliny nie wytrzymują.
Dzisiaj kilka ujęć moich astrów jesiennych i boltonii.

U mnie też pogoda nieciekawa, kolejny dzień padał deszcz, a noc zapowiada się raczej mroźna.
Marysiu Maska mam nadzieję, że mój mały jeżyk zdąży nabrać ciałka przed zapadnięciem w sen zimowy i dożyje do wiosny. Na działce nigdy nie było jaszczurek, ale jak jeszcze mieliśmy sadzawkę, to częstymi gośćmi były zaskrońce, żaby i traszki.
Nazwy chryzantemy która Ci się spodobała nie podam dzisiaj, bo niestety nie doszłam do niej. Woda była zbyt głęboka i nalałoby mi się do gumiaczków.
Dorotko DTJ_1 koty zawsze tak słodko przytulone do siebie śpią w pudełku.
Obiecałam Ci pokazać zdjęcia archiwalne mojego pierwszego jeża Bubu, ale niestety, sprawdziłam na podglądzie i nie otwierają się po przesłaniu przez Fotosik.
Jurku semper witaj. Cieszę się, że zaglądasz do mnie. Zdjęć mam dużo i teraz będzie wreszcie więcej czasu żeby je pokazać. Zapraszam więc do oglądania.
Wandziu wanda7 a za co Ty mnie przepraszasz. Ja bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin. Wprawdzie nie mam takiego pięknego ogrodu pod dębami jak Ty, ale do obejrzenia zwierzaczków zawsze serdecznie zapraszam.
Halinko hala67 masz rację zaległości odrobimy w mig.
Kociak Piorun to potomek działkowej Daszeńki, młodej bezdomnej kotki która przywędrowała na moją działkę jesienią ubiegłego roku. Ponieważ jest bardzo dobra w łowieniu myszy, to już została.
Gliniastą glebę, rozluźniam czym się da, pod rośliny wsypuję drenaż, gruboziarnisty piasek wymieszany z kupną ziemią ogrodniczą, dodaję też sporo kompostu. Rośliny sucholubne sadzę na obrzeżach działki, które nie są tak często zalewane przez wodę. Ale czasem jest ciężko i rośliny nie wytrzymują.
Dzisiaj kilka ujęć moich astrów jesiennych i boltonii.

- Maska

- Kontakt:
Lidziu masz taką wysoką wodę
Śliczne asterki
to sobie pomarzę, że dopiero kwitną i mówię Dobranoc 
Śliczne asterki
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Szkoda, teraz mam inne zmartwienie, znasz nazwy tych astrów? chodzi o te drobniutkie, białe,różowe i fiotetowe,róż (5-8) i 16 zd. takie białe anemiczne
są piękne.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu oglądałam te astry kilka razy i w realu i na zdjęciach i naprawdę trzeba się im dobrze przyjrzeć aby dostrzec różnicę, są piękne 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Witaj Lideczko
Wchodzę i widzę piękną paletę barw,kwiat na kwiatku, aż miło popatrzeć... A jeżyk i kotki,to normalnie SUPER
Wchodzę i widzę piękną paletę barw,kwiat na kwiatku, aż miło popatrzeć... A jeżyk i kotki,to normalnie SUPER
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Maska dzisiaj już udało mi się odczytać nazwę odmiany chryzantemy, to Mina - serduszko. Na PW podam Ci link do oferty, gdzie ją kupiłam, jest tam pod nr 48.
Dorotko DTJ_1 większość moich astrów to nn. Na zdjęciu 16 jest aster rozkrzewiony.
Marysiu mar33 dziękuję za pochwałę astrów. Różnice rzeczywiście trudno dostrzec szczególnie u siewek.
Jacku jacekopole witam Cię, miło że zajrzałeś i od razu chwalisz, dziękuję.

Dorotko DTJ_1 większość moich astrów to nn. Na zdjęciu 16 jest aster rozkrzewiony.
Marysiu mar33 dziękuję za pochwałę astrów. Różnice rzeczywiście trudno dostrzec szczególnie u siewek.
Jacku jacekopole witam Cię, miło że zajrzałeś i od razu chwalisz, dziękuję.

- Maska

- Kontakt:
Lidziu widzę, że przymrozek obszedł się delikatnie z roślinami
Dziękuję za informację, a nazwę zapisałam i link też
Co ten jeżyk tam wsuwa czyżby barszczyk dostał
A czarnule rozkoszne
wygłaskaj je proszę. Do mnie też schodzą się okoliczne koty na dożywianie, chyba idzie zima 
Dziękuję za informację, a nazwę zapisałam i link też
Co ten jeżyk tam wsuwa czyżby barszczyk dostał
A czarnule rozkoszne
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jeszcze galtonia kwitnie??
wykupujesz cebule na zimę ?
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu, urodziwych astrów jesiennych masz co niemiara.
Jerzyk i kotki pięknie pozują. Czy to sjesta poobiednia kotka na ostatnim zdjęciu pod dzbanem??
Jerzyk i kotki pięknie pozują. Czy to sjesta poobiednia kotka na ostatnim zdjęciu pod dzbanem??
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Lidziu jeszcze dużo kwiatów Ci kwitnie. Nie miałaś przymrozków jeszcze?.
Dobrze,że do Ciebie zaglądnęłam i zobaczyłam kwitnącą trzmielinę. Jaka to odmiana, bo mam dwie i to już sporo lat,ale żadna mi nigdy nie kwitła.
Podobnie jak Renia bebeluch nie wiedziałam,że one kwitną. Nigdy też nie miałam okazji jej zobaczyć kwitnącą.
A wiesz,że nasionka wschodzą . Może za wcześnie je posiałam.
Zwierzątka masz superowe i jak sobie fajnie razem żyją.
Ile masz jeżyków? 
Dobrze,że do Ciebie zaglądnęłam i zobaczyłam kwitnącą trzmielinę. Jaka to odmiana, bo mam dwie i to już sporo lat,ale żadna mi nigdy nie kwitła.
Podobnie jak Renia bebeluch nie wiedziałam,że one kwitną. Nigdy też nie miałam okazji jej zobaczyć kwitnącą.
A wiesz,że nasionka wschodzą . Może za wcześnie je posiałam.
Zwierzątka masz superowe i jak sobie fajnie razem żyją.