Przysypani tęczą kwiatów...
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przysypani tęczą kwiatów...
Zajrzałam z rewizytą i jestem zachwycona ogrodem. Będę zaglądać i obawiam się, że nieco naśladować. 

Tosiu, dziękujemy za odwiedziny
Margitko, nie bardzo jeszcze jest co od nas "odgapiać", staramy się co prawda przeć do przodu z pracami ogrodowymi, co wiosną będzie już widać mam nadzieję
Obowiązki zawodowe oraz inne zajęcia hobbistyczne powodują u nas ciągły niedoczas, doba za krótka
Jesteśmy na etapie tworzenia ptaszarni
Pawie mnie od zawsze fascynowały, a Ond ma fioła na punkcie kur, /najbardziej ekscytują Go silki/, wiosną w/w stworzonka zamieszkają na naszych włościach

Margitko, nie bardzo jeszcze jest co od nas "odgapiać", staramy się co prawda przeć do przodu z pracami ogrodowymi, co wiosną będzie już widać mam nadzieję

Obowiązki zawodowe oraz inne zajęcia hobbistyczne powodują u nas ciągły niedoczas, doba za krótka

Jesteśmy na etapie tworzenia ptaszarni

Pawie mnie od zawsze fascynowały, a Ond ma fioła na punkcie kur, /najbardziej ekscytują Go silki/, wiosną w/w stworzonka zamieszkają na naszych włościach

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="kryzysowa, to jeszcze się nasłuchać rozmów jak to pani Kowalska, pani Nowakowej..
Chwała temu, kto słuchawki wymyślił
, albowiem dzięki nim, plotek niskich lotów w autobusie słuchać nie muszę
, choć trafiają się tak głośnie "przekupy", że nawet słuchawki nie dają rady
][/quote]
Moherowe berety
w Krakowie tego jak zaraza
superowy karmnik
a pawie każdy z nas ma

Chwała temu, kto słuchawki wymyślił

][/quote]
Moherowe berety

Jaki fajny karmnik 

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu i Ondku i ja wpadłam z odwiedzinami do tak wspaniałych ogrodników .Terenu macie mnóstwo, ale zapału jeszcze więcej ,a robota na 4 ręce zawsze idzie szybciej niż na dwie . W tak krótkim czasie dużo zdziałaliście i ani się obejrzycie teren będzie zasiedlony różnorodna roślinnością .Swoje warzywa to sama radość .Czytam ,że wiosną zawitają również śliczne kurki w Wasze progi 

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Czy pawie śpiewy godowe też Ciebie fascynują
, byłabyś w znaczącej mniejszości. Sąsiad krewnej miał pawie. Trudne to było sąsiedztwo
. No, ale Ciebie ratuje miłość matczyna
Mówisz, że do sadzoneczek ozdóbki... Chyba będę musiała jakąś sadzoneczkę wyłudzić
. Karmnik klasyczny, piękny. U mnie na działce ptactwo szaleje w latach kukurydzianych (co dwa, trzy lata), ale i teraz sikorki, dzięcioły i szczygły się uwijają, a zaczynają też zlatywać sójki. Byle sarny trzymały dystans, bo mi zeżrą rośliny
.

Mówisz, że do sadzoneczek ozdóbki... Chyba będę musiała jakąś sadzoneczkę wyłudzić

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- mati1999
- 1000p
Woooooww
jakie wielkie piękne i pewnie okropnie mocno pachnące

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Kasiu ptaszarnia to dopiero cudo.......
Karmnik cudowny.

Karmnik cudowny.

Jadziu, dziękuję za wizytę
Działamy kiedy tylko czas nam na to pozwala, póki co tylko brak w/w psuje nam szyki, chęci i siły jeszcze w nadmiarze
Aniu, zdaję sobie sprawę z tego, jak hałaśliwe są pawie, mojej psiapsiókli sąsiad posiada wyżej wymienione
Ongiś nocowaliśmy u Agi po jakiejś suto zakrapianej imprezie, skoro świt obudził mnie wrzask ptaszyska o którym rozmawiamy, ło matko bosko elektryczna i rozmaita
, niewiele brakowało, a na suficie byłoby moje odbicie, tak skutecznie podskoczyłam na łóżku
Myślę jednak, że można do tego przywyknąć, mieszkając niemalże w lesie, na co dzień mamy do czynienia z różnej maści ptactwem, w tym z bażantami, które wędrują po naszej posesji niczym kury, a te też do najcichszych nie należą
Witaj Milenko
, datury niesamowite!
Kasiulka, co do ptaszarni mam podobne zdanie, zobaczymy czy pogląd mój się nie zmieni, jak w/w zasiedlą nieco hałaśliwi mieszkańcy
Niestety, przymrozki u nas zrobiły swoje, już jest "po zawodach", nie będzie mi dane oglądać mieczyków w rozkwicie, wszystko zmarzło
Może jakaś bardziej doświadczona koleżanka podpowie, czy to już czas na "ogacanie" roślin biorąc pod uwagę, że temperatura nocna w tym tygodniu ma oscylować wokół -3 stopni?
Im więcej czytam na ten temat, tym mniej wiem
Zauważyłam też wczoraj, że hiacynty i narcyzy mają "głowy" wysoko nad ziemią, tak powinno być?
Od kilku dni mamy nowego członka rodziny!
Przybłąkał się do koleżanki i mimo jej usilnych starań, nikt się po w/w nie zgłosił.
Biorąc pod uwagę jak jest wychudzony, bardzo prawdopodobne wydaje się być, że nie miał stałego miejsca pobytu, pewnie tylko dobrzy ludzie dokarmiali "wyrzutka"..
Psoci okrutnie, wszędzie go pełno, cechami charakteru bardziej przypomina psa, a oto sprawca całego zamieszania - Garfield

Działamy kiedy tylko czas nam na to pozwala, póki co tylko brak w/w psuje nam szyki, chęci i siły jeszcze w nadmiarze

Aniu, zdaję sobie sprawę z tego, jak hałaśliwe są pawie, mojej psiapsiókli sąsiad posiada wyżej wymienione

Ongiś nocowaliśmy u Agi po jakiejś suto zakrapianej imprezie, skoro świt obudził mnie wrzask ptaszyska o którym rozmawiamy, ło matko bosko elektryczna i rozmaita

Myślę jednak, że można do tego przywyknąć, mieszkając niemalże w lesie, na co dzień mamy do czynienia z różnej maści ptactwem, w tym z bażantami, które wędrują po naszej posesji niczym kury, a te też do najcichszych nie należą

Witaj Milenko

Kasiulka, co do ptaszarni mam podobne zdanie, zobaczymy czy pogląd mój się nie zmieni, jak w/w zasiedlą nieco hałaśliwi mieszkańcy

Niestety, przymrozki u nas zrobiły swoje, już jest "po zawodach", nie będzie mi dane oglądać mieczyków w rozkwicie, wszystko zmarzło

Może jakaś bardziej doświadczona koleżanka podpowie, czy to już czas na "ogacanie" roślin biorąc pod uwagę, że temperatura nocna w tym tygodniu ma oscylować wokół -3 stopni?
Im więcej czytam na ten temat, tym mniej wiem

Zauważyłam też wczoraj, że hiacynty i narcyzy mają "głowy" wysoko nad ziemią, tak powinno być?

Od kilku dni mamy nowego członka rodziny!

Przybłąkał się do koleżanki i mimo jej usilnych starań, nikt się po w/w nie zgłosił.
Biorąc pod uwagę jak jest wychudzony, bardzo prawdopodobne wydaje się być, że nie miał stałego miejsca pobytu, pewnie tylko dobrzy ludzie dokarmiali "wyrzutka"..
Psoci okrutnie, wszędzie go pełno, cechami charakteru bardziej przypomina psa, a oto sprawca całego zamieszania - Garfield

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Widzę, że mój kot ma brata bliźniaka. Rudzielce są wspaniałe
. Mówią, że domowi przynoszą szczęście
. Moje gratulacje
.
Szkoda, że u Ciebie podmarzło, ale wszyscy mnie też tłumaczą, że to taka pora
.
Z 'ogacaniem' się nie spiesz, dopiero, jak ziemia trochę na dłużej zmarznie, to wtedy .
Inaczej pochowają Ci się w okrywach nornice i inne zwierzątka
. Spokojnie, tu ludziska dadzą znać, jak będzie czas na okrywanie
. Te czubki wiosennych roślin przysypałabym troszkę ziemią, ale też jeszcze nie teraz. To moje doświadczenia; myślę, że inni też coś napiszą.

Szkoda, że u Ciebie podmarzło, ale wszyscy mnie też tłumaczą, że to taka pora

Z 'ogacaniem' się nie spiesz, dopiero, jak ziemia trochę na dłużej zmarznie, to wtedy .
Inaczej pochowają Ci się w okrywach nornice i inne zwierzątka

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- mati1999
- 1000p
Ale slodzak 

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kasiulka kochana
dostałam wczoraj nasionka od ciebie
i pytanie takie mam...czy ty umiesz czytać w myślach
bo gdybyś mnie spytała co chcę, to właśnie o te bym poprosiła
potrafisz robić niespodzianki...wymarzone ,uroczo spakowane i bardzo osobiste
tylko czym ja ci się odwdzięczę 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Betinko, zapewniam Cię, że ten rudy przystojniak to istna gnida dworska!
, psoci niemożebnie, a żeby gołosłowną nie być zamieszczam "dzieło" w wykonaniu w/w, i czym ja sobie teraz..ja wiem, a Wy rozumiecie

Twój Szkodnik przy tym draniu to anioł!
Beatko, cieszę się ogromnie, że sprawiłam Ci odrobinę radości, a co do wywdzięczania się, to ja jeszcze mam u Ciebie ogromny dług w związku z wrześniowymi prezentami

Twój Szkodnik przy tym draniu to anioł!

Beatko, cieszę się ogromnie, że sprawiłam Ci odrobinę radości, a co do wywdzięczania się, to ja jeszcze mam u Ciebie ogromny dług w związku z wrześniowymi prezentami