Jadłam bo byłam pod okiem grzybiarza. musiała bym jeszcze kilka razy zebrać żeby nabrać zaufania. A wtedy nie wiedziałam że jest pod ochroną.
Dziękuję za sprostowanie.
A świecznica jest śliczna i nie zamierzałam jej zrywać. Tym bardziej że też jest pod ścisłą ochroną. Cieszę się że rosną grzyby na moich rabatach bo to by znaczyło że ziemię przygotowałam tak jak zaplanowałam i po latach wszędzie mam próchnicę. Wczoraj znalazłam małe świecznice pod borówką amerykańską. Jak będzie wysyp podgrzybków to dopiero będzie grzybobranie

Chryzantemki u nas co roku sprzedaje na targach firma ogrodnicza, mają całe wózki maluchów, ale straszne kolejki są. Miałam farta że trafiłam na mały ogonek. Co do kwiatów pigwy to popatrz uważnie wiosną czy pąki kwiatowe nie mają dziurek, takich maciupkich, ja pierwsze lata też myślałam że to przymrozek. Może się mylę ale bądź cz

Często prawie go nie widać, zanim się obejrzysz to drzewo jest bez kwiatów.
-- Pn 20 paź 2014 10:55 --
Milenko, zgapiaj, po to jest to forum żeby korzystać z wiedzy i się nią dzielić. Z zakwasem to nie mój pomysł ale bardzo cenny. Ja zakwas mam od dawna i też do chleba, ale latem robię więcej i używam do ochrony roślin na przemian z octem jabłkowym i wyciągiem z ziół. Już dwa sezony nie używałam chemicznych środków, poza tymi na robale, bo jeszcze nie znalazłam nic skutecznego.