Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
O cholercia, chyba wyczerpałam pulę na Fotosiku, podpowiedzcie proszę z czego korzystacie i co polecacie?

Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...

- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od kiedy ja wykorzystałam limit na fotosiku korzystam z Photobucket i jestem bardzo zadowolona. Łatwy w obsłudze, nie tnie się, nie strzela focha... Też mi go poleciły tutejsze dziewczyny.
Zakładaj konto czym prędzej i pokazuj foty. 

Zakładaj konto czym prędzej i pokazuj foty.

Dzięki Aneczko za podpowiedź. Moje foty to nic w porównaniu z Twoimi widoczkami. 

Ania

- aneczka1979
Aniu chyba za dużo w Tobie skromności.   

My tu pitu pitu a ja zdjęcia chce zobaczyć. Nie rozpieszczałaś nas swą obecnością w sezonie, mam nadzieję, że teraz to nadrobisz.

My tu pitu pitu a ja zdjęcia chce zobaczyć. Nie rozpieszczałaś nas swą obecnością w sezonie, mam nadzieję, że teraz to nadrobisz.

- Magdallena
- 1000p 
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, jak mi się skończył limit to założyłam nowe konto  

Dostałam swoją pakę z żurawkami 12 sztuk. A konto listopadowych urodzin.....Piękne wszystkie, cudowne. Znaczniki zrobiłam, czekam tylko na pogodę, bo leje u nas już 3 dzień.
Moje cudowności :
1Berry Marmalade
2 Berry Smoothie
3 Delta Dawn
4 Ginger Ale
5 Ginger Peach
6 Mahogany
7 Prince
8 Obsidian
9 Peach Flambe
10 Glitter
11 Cafe Ole
Oprócz Melting Fire, Herkulesa mam jeszcze Mint Julep, Sparkling Burgundy i 9 NN
Reszta na wiosnę.....może jakoś dotrwam 

Będę miała cudowną żurawkową wstęgę... Ale się cieszę..
 Ale się cieszę..

Moje cudowności :
1Berry Marmalade
2 Berry Smoothie
3 Delta Dawn
4 Ginger Ale
5 Ginger Peach
6 Mahogany
7 Prince
8 Obsidian
9 Peach Flambe
10 Glitter
11 Cafe Ole
Oprócz Melting Fire, Herkulesa mam jeszcze Mint Julep, Sparkling Burgundy i 9 NN
Reszta na wiosnę.....może jakoś dotrwam

Będę miała cudowną żurawkową wstęgę...
 Ale się cieszę..
 Ale się cieszę..Ania

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Kolekcja się powiększa   też tak zaczynałam a teraz
 też tak zaczynałam a teraz   naliczyłam ponad 50 nazwanych odmian,ale mam jeszcze te NN ,a już niecierpliwie przebieram nogami na dalszy ciąg nowości 2015 u Igi
 naliczyłam ponad 50 nazwanych odmian,ale mam jeszcze te NN ,a już niecierpliwie przebieram nogami na dalszy ciąg nowości 2015 u Igi

też tak zaczynałam a teraz
 też tak zaczynałam a teraz   naliczyłam ponad 50 nazwanych odmian,ale mam jeszcze te NN ,a już niecierpliwie przebieram nogami na dalszy ciąg nowości 2015 u Igi
 naliczyłam ponad 50 nazwanych odmian,ale mam jeszcze te NN ,a już niecierpliwie przebieram nogami na dalszy ciąg nowości 2015 u IgiRe: Działeczka- marzenia się spełniają !
dorcia7- tak, też śledzę te nowości i muszę przyznać , że stoję już w blokach startowych....  

Teraz opisuję co jak rośnie i na jakim stanowisku, wiadomo, że w pierwszym roku to prześwity będą między nimi, ale jak się zagęszczą to cud, miód. Tak sobie właśnie pomyślałam, ze te prześwity, to dobre miejsce na pierwiosnki, tak jak u Ciebie, albo niskie botaniczne tulipanki.. albo Twoje niskie orliki...
Mam za sobą 3 intensywny sezon, teraz już wiem na czym szał mniej więcej polega czyli dostaje się kompletnej amby i wszystko podporządkowujesz pod nowy szał....Jak połaczyc np szał jeżówkowy z szałem żurawkowym, wplatając w to hortensjozę
  czyli dostaje się kompletnej amby i wszystko podporządkowujesz pod nowy szał....Jak połaczyc np szał jeżówkowy z szałem żurawkowym, wplatając w to hortensjozę 
Kupiłam derenia, który późnym latem przebarwia się na czerwono i gdy jeżówki przekwitną, to pięknie by wyglądał w wszelakimi czerwonymi i bordowymi żurawkami u stóp ... i rozchodnikami.

Teraz opisuję co jak rośnie i na jakim stanowisku, wiadomo, że w pierwszym roku to prześwity będą między nimi, ale jak się zagęszczą to cud, miód. Tak sobie właśnie pomyślałam, ze te prześwity, to dobre miejsce na pierwiosnki, tak jak u Ciebie, albo niskie botaniczne tulipanki.. albo Twoje niskie orliki...

Mam za sobą 3 intensywny sezon, teraz już wiem na czym szał mniej więcej polega
 czyli dostaje się kompletnej amby i wszystko podporządkowujesz pod nowy szał....Jak połaczyc np szał jeżówkowy z szałem żurawkowym, wplatając w to hortensjozę
Kupiłam derenia, który późnym latem przebarwia się na czerwono i gdy jeżówki przekwitną, to pięknie by wyglądał w wszelakimi czerwonymi i bordowymi żurawkami u stóp ... i rozchodnikami.
Ania

Piękne masz kwiatki Aniu,cudowny ogród.Bardzo mi się  wszystko podpoba.

- 
				leszczyna
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ANIU.....bywam w Twoim ogródku choć   
   po cichutu...ale słyszę ze o kórnik zachaczyłaś - czy Rododendrony były w sprzedaży
  po cichutu...ale słyszę ze o kórnik zachaczyłaś - czy Rododendrony były w sprzedaży   

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna

Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- aneczka1979
Aniu   

już nie mogę doczekać się tej żurawkowej wstęgi na wiosnę.

Hah i u mnie "szał" taki sam jak u Ciebie, tyle że na początku mojej listy należy dopisać jeszcze powojniki. 

Hah i u mnie "szał" taki sam jak u Ciebie, tyle że na początku mojej listy należy dopisać jeszcze powojniki.

Leszczyno- witaj, cieszę się z Twojej obecności, bywaj proszę. Rododendrony były, całkiem sporo mniejszych i całkiem dużych okazów. Ceny niestety nie podam, bo nie przyglądałam się im aż tak uważnie.
Aneczko- ja też, na razie wszystkie zadołowane, posadzę w kwietniu na stałe, będę obserwować przebarwienia i pewnie na kolejną wiosnę modyfikacje nasadzeń. Powojników na działce mam 5 z czego wszystkie zakupiłam właśnie przez Ciebie...

Aneczko- ja też, na razie wszystkie zadołowane, posadzę w kwietniu na stałe, będę obserwować przebarwienia i pewnie na kolejną wiosnę modyfikacje nasadzeń. Powojników na działce mam 5 z czego wszystkie zakupiłam właśnie przez Ciebie...

Ania

- aneczka1979
Oj jakże miło być dla kogoś tak pozytywnym natchnieniem...   Proponuję na wiosnę dokupić kolejne pięć.
 Proponuję na wiosnę dokupić kolejne pięć.   A jakie już masz?
  A jakie już masz?
Jakbyś nie musiała jednak tych żurawek przesadzać to by było ciut nudnawo. A tak, przynajmniej stale się coś dzieje a ogród się zmienia. Nie jest nudno.

Proponuję na wiosnę dokupić kolejne pięć.
 Proponuję na wiosnę dokupić kolejne pięć.   A jakie już masz?
  A jakie już masz?Jakbyś nie musiała jednak tych żurawek przesadzać to by było ciut nudnawo. A tak, przynajmniej stale się coś dzieje a ogród się zmienia. Nie jest nudno.

Aniu, mam Violę, dr Ruppel, chyba Kryspinę, cuś białego, nie pamiętam nazwy, ale na pewno dokupię Mikelite, i jakiegoś o liliokształtnych kwiatach, chyba Princess Diana?ale tak na szybko piszę, więc coś mogło mi się pomieszać. Żurawki to będzie mój hit przyszłego sezonu.

Ania

- agata9
- 500p 
- Od: 22 lip 2011, o 20:43
Witaj Aniu   wpadłam w odwiedzinki i widzę,że dzieje się u Ciebie:)
  wpadłam w odwiedzinki i widzę,że dzieje się u Ciebie:)  Zurawki już pewnie posadzone,maliny przesadzone tylko czekac na efekty Twoich kombinacjii:):):):)Ja czekam.....
 Zurawki już pewnie posadzone,maliny przesadzone tylko czekac na efekty Twoich kombinacjii:):):):)Ja czekam.....  co tam wykombinowałas bom :)ciekawa:)
 co tam wykombinowałas bom :)ciekawa:)  

wpadłam w odwiedzinki i widzę,że dzieje się u Ciebie:)
  wpadłam w odwiedzinki i widzę,że dzieje się u Ciebie:)  Zurawki już pewnie posadzone,maliny przesadzone tylko czekac na efekty Twoich kombinacjii:):):):)Ja czekam.....
 Zurawki już pewnie posadzone,maliny przesadzone tylko czekac na efekty Twoich kombinacjii:):):):)Ja czekam.....  co tam wykombinowałas bom :)ciekawa:)
 co tam wykombinowałas bom :)ciekawa:)  

"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo

Nasze Ranczo