Aniu prześlicznie-zakochałam się w Twoim jesiennym ogrodzie normalnie
Mój zielony świat cz.4
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Aniu musiałam cofnąć się kilka stron, żeby nadrobić zaległości i jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz właśnie taki ogród jaki sama chciałabym mieć. Gdzie główną ramę stanowią drzewa i krzewy liściaste, gdzie każda pora roku jest inna. Te jesienne zdjęcia mnie urzekły i po cichu zazdroszczę Tobie takiego wspaniałego, dorosłego ogrodu. Jak to możliwe że on ma tylko 1000 metrów. Ja mam wrażenie że ciągnie się hektarami. A dopełnienie w postaci astrów, chryzantem, traw-to to co lubię jesienią bardzo. Oj bardzo. Jest pieeeęeeeknie
To ja za 14 lat też taki podobny ogród poproszę. Jest przewspaniale, aż mi słów brakuje
Dobrze, że trafiłam na Twój zakątek
Aniu-a ta brzózka szczepiona na pniu to jakaś odmiana specjalna? Coś takiego i ja bym sobie sprawiła. To jest youngii szczepiona na pniu? Czy coś innego? Może nie będzie taka żarłoczna i miejscochłonna jak zwykłe brzozy
Idę oglądać fotki jeszcze raz 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Aniu - jak zwykle pięknie.... chryzantemy fajne - zapytam jak wiele osób przede mną - co roku nowe, czy zimujące? Ja boję się zimowac takie kupowane pod cmentarzem - mojej mamie i przyjacielowi porosły takie ogromne po przezimowaniu, że strach się bac... ale spróbuję chyba pod płotem - tam nic nie zasłonią, a jak się uda, to będzie pięknie... Dziś czeka mnie trochę jeżdżenia i mam zamiar nabyc gdzieś chryzantemy na schody.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aneczko czas leci tak szybko, że nawet się nie spostrzeżesz jak minie 12 lat
ale pamiętaj nawet wtedy będziesz zmieniać i przesadzać bo to niekończąca się przygoda
Aniu-anabuko tą chryzantemę miałam w zeszłym roku w donicy na schodach jak przekwitła posadziłam ją do ogrodu a wiosną zaczęłam uszczykiwać. Fajnie się rozkrzewiła i kwitnie bardzo obficie.
Gosiu to jest karagana o zwieszających się gałązkach.
Moni agawa zimuje w piwnicy, w tym rok eM i kolega zmajstrowali wózek do przewiezienia jej na zimowisko bo jest już tak ciężka, że wiosną trzech chłopa miało problem.
Marysiu wydaje mi się, że pomyliłaś badyle po liliach z wilczomleczem, nie mam takiego
chodzi Ci zapewne o groszkowy, który odstrasza krety. Dobrze myślę?
Dorotko ja mam tylko dwie chryzantemy ale już sobie zamówiłam u forumowej koleżanki kolejne dwa w innych kolorkach
Polecam, zajrzyj do naszej e-babci ma cudowne odmiany
Tesiu wiosną zacznij uszczykiwać a utworzą się fajne kule
ja swojej trzy razy skubałam wierzchołki i z niewielkiej sadzonki zrobiła się duża kępa.
Wioluś to jest karagana-pendula, ma już dwa lata ale przesadziłam ją bo tam gdzie rosła ciągle miała sucho i dużo cienia. Mam nadzieję, że w nowym miejscu się zadomowi i pokaże na co ją stać
Jadziu dziękuję
cieszę się, że i Tobie się podoba.
Margosiu chryzantemą posadzę w foliaku i okryje włókniną, zobaczymy nóż-widelec się uda.
e-babciu lubię te moje trawy a w połączeniu z chryzantemami, które mam nadzieje że wiosną i u mnie zagoszczą będzie cudownie
Aluniu dziękuję za miłe słowa
i pozdrawiam bardzo serdecznie
Andziu tyle miłych słów napisałaś pod adresem mojego ogrodu, że czuję się trochę zakłopotana
i nie wiem co napisać
Baaardzo się cieszę, ze Ci się u mnie podoba i życzę Aniu żebyś za czternaście lat albo i wcześniej powiedziała, że jesteś ogrodowo spełniona
Brzoza to właśnie youngii i nie jest tak żarłoczna jak ta zwykła więc z czystym sumieniem Ci ją polecam
Aguś jeśli uda Ci się przezimować taką kupowaną to na wiosnę zacznij uszczykiwać jej czubki a zobaczysz jak fajnie się rozkrzewi
Wszyscy pokazują róże więc i ja pokażę swoje

Aniu-anabuko tą chryzantemę miałam w zeszłym roku w donicy na schodach jak przekwitła posadziłam ją do ogrodu a wiosną zaczęłam uszczykiwać. Fajnie się rozkrzewiła i kwitnie bardzo obficie.
Gosiu to jest karagana o zwieszających się gałązkach.
Moni agawa zimuje w piwnicy, w tym rok eM i kolega zmajstrowali wózek do przewiezienia jej na zimowisko bo jest już tak ciężka, że wiosną trzech chłopa miało problem.
Marysiu wydaje mi się, że pomyliłaś badyle po liliach z wilczomleczem, nie mam takiego
Dorotko ja mam tylko dwie chryzantemy ale już sobie zamówiłam u forumowej koleżanki kolejne dwa w innych kolorkach
Tesiu wiosną zacznij uszczykiwać a utworzą się fajne kule
Wioluś to jest karagana-pendula, ma już dwa lata ale przesadziłam ją bo tam gdzie rosła ciągle miała sucho i dużo cienia. Mam nadzieję, że w nowym miejscu się zadomowi i pokaże na co ją stać
Jadziu dziękuję
Margosiu chryzantemą posadzę w foliaku i okryje włókniną, zobaczymy nóż-widelec się uda.
e-babciu lubię te moje trawy a w połączeniu z chryzantemami, które mam nadzieje że wiosną i u mnie zagoszczą będzie cudownie
Aluniu dziękuję za miłe słowa
Andziu tyle miłych słów napisałaś pod adresem mojego ogrodu, że czuję się trochę zakłopotana
Aguś jeśli uda Ci się przezimować taką kupowaną to na wiosnę zacznij uszczykiwać jej czubki a zobaczysz jak fajnie się rozkrzewi
Wszyscy pokazują róże więc i ja pokażę swoje

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne róże wykonałaś .masz zdolne łapki .Kiedyś próbowałam, ale coś mi to nie wychodziło,więc spasowałam
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Jakie śliczne
masz ogromny talent

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anka
Ty sama to wykonałaś, nie naprawdę? róże świetne ale całość rewelacja. A jak to się robi, to może kolejne zajęcie będzie dal dziewczyn, dałyby radę ? oczywiście tak po swojemu.
Dziękuję za przesyłkę

Dziękuję za przesyłkę
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Aniu, przepiękna praca... Uwielbiam oglądać takie dzieła, są unikatowe i niesamowicie urokliwe... 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - masz talent
piękne kompozycje i ta tonacja 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Aniu artystycznie wykonana kompozycja,też jestem ciekawa z czego i jak robiłaś różyczki

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, jaka Ty zdolna jesteś. Piękne te liściaste róże. I co to za kuleczkowy dodatek? Całość prezentuje się idealnie. Ja szykuję łapki i akcesoria do wiązanek na groby. Nie podobają mi się żadne które oglądałam w sklepach. Jeden owszem, bardzo mi pasował, ale wycenili na 150 zł, chyba ogłupieli. Dlatego podjechałam do ogrodniczego i wyjechałam z naręczem sztucznych kwiatków i innych detali. Co wyjdzie to wyjdzie, ale zawsze od serca.
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
A cóż się dzieje Aniu? pogoda?? czy coś innego.
Ja też nie mam już dobrego nastroju. Byłam na kontroli - kolejny tydzień antybiotyków, spirometria, sterydy, bańki- a ja mam sadzenie w sobotę, czekam na krzaczki, zwolnienia oczywiście nie wzięłam - nie wiem jak to wszystko pogodzić do bani z tym wszystkim.
Poprawy humorku - jutro będzie lepiej
.
Ja też nie mam już dobrego nastroju. Byłam na kontroli - kolejny tydzień antybiotyków, spirometria, sterydy, bańki- a ja mam sadzenie w sobotę, czekam na krzaczki, zwolnienia oczywiście nie wzięłam - nie wiem jak to wszystko pogodzić do bani z tym wszystkim.
Poprawy humorku - jutro będzie lepiej
Aniu - różyczki to jedno, ale.... koszyk to chyba własnoręczny? Wiklina papierowa? Klasa.... Ja zrobiłam dwa, póki co nie mam cierpliwości do kręcenia rurek, może gdy wieczory będą jeszcze dłuższe - ale chyba czuję zimę, bo od kilku dni o tym myślę. Może dzisiaj, choc kilka...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Anka , ale kosz różany
, o ogrodzie malowanym barwami nie wspomnę
buziaki dla Ciebie 
Pozdrawiam, Iwona.
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, Twoje robótki ręczne zawsze mnie zachwycają.
Podziwiam cierpliwość i zdolności. 
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bardzo mi się podobają takie dekoracje i ozdoby. Sama niestety nie umiem i nie miałam dotychczas czasu. Chciałabym choć wianek zrobić, ale niestety...
Spodobało mi się zestawienie kostrzewy z lobelią. Super to dobrałaś;:108
Spodobało mi się zestawienie kostrzewy z lobelią. Super to dobrałaś;:108