Potencjalny ogród Anulli
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Potencjalny ogród Anulli
Piękne chryzamtemy
a pięknotka rzeczywiście piękna
a o co chodzi ci z turzycą bo mam taką
u ciebie na wygwizdowiu jest ?
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
- mati1999
- 1000p

To od ciebie można uczyć się ekonomiczności
Ja też w tym tygodniu będe ekonomiczny wydam tylko 55 zł
Anno, Aniu
pytam o cyklameny, bo u mnie zimy nie przetrzymały w wielkiej drewnianej donicy, mmoże w ziemi i z okryciem dadzą radę.
Hiii myślałam, że tylko ja taka żyła jestem, że dzielę byliny zaraz po zakupie na trzy
Hiii myślałam, że tylko ja taka żyła jestem, że dzielę byliny zaraz po zakupie na trzy
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- ASK_anulla

Mati, pozwól, że moją ogrodową ekonomię zostawię bez komentarza
.
Mileno, czy tej ostatniej zimy nie przetrwały, czy jakiejś normalnej? Popytam jeszcze o zimowanie forumową znajomą, której przeżyły w gruncie.
Ja robię też sadzonki z nowo zakupionych krzewów, bo może ktoś się skusi
.
Mileno, czy tej ostatniej zimy nie przetrwały, czy jakiejś normalnej? Popytam jeszcze o zimowanie forumową znajomą, której przeżyły w gruncie.
Ja robię też sadzonki z nowo zakupionych krzewów, bo może ktoś się skusi
Pozdrawiam, Anna.
Cyklameny nie przetrwały ostatniej zimy 
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- ASK_anulla

Hmm, niedobrze to rokuje
. Poczekam jeszcze na odpowiedź Iwony i trzeba będzie w końcu podjąć męską decyzję, zanim pogoda ją podejmie za mnie.
Pozdrawiam, Anna.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Kolorowo jeszcze u Ciebie Aniu
Dzięki ładnej pogodzie dłużej niż zwykle możemy cieszyć się kolorami w naszych ogrodach.
Zdjęcie Aspirin Rose z werbenami
bardzo ładnie się komponują z różami.
Zdjęcie Aspirin Rose z werbenami
Aniu myślę, że cyklameny co innego załatwiło niż mróz - brak wody, po prostu wyschły a nie zmarzły. To, że leży śnieg nie znaczy, że rośliny mają dostateczną ilość wilgoci przecież.
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
Ladnie,ładnie
Ekonomia...no coż....ja wolę tanio kupic
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Pięknie .
Chryzantemy i róże zapierają dech w piersiach, a co to dopiero będzie za kilka latek .
Ładnie zapełniasz wolną przestrzeń . 
- mati1999
- 1000p

No to ja drogo i dobrzeTulap pisze:Ladnie,ładnie![]()
- ASK_anulla

Dorotko, werbeny w tym roku wyjątkowo dorodne, chyba ze względu na słoneczną jesień. Mam nadzieję, że różowe i białe zdążyły zawiązać nasionka, bo dotychczas zebrałam tylko z fioletowych. Aspirine Rose mnie podbiła już pierwszymi kwiatami.
Misiu, chryzantemy wykonują robotę za mnie. Wystarczy posadzić i zapomnieć.
Mileno, wychodzi na to, że trzeba próbować do skutku. Szczerze powiem, że nie mam ochoty bawić się z przechowywaniem ich w domu w doniczkach.
Tulap, dziękuję. Ja również wolę tanio, ale nie zawsze się da tanio i dobrze. W tym przypadku miałam na myśli, że faktycznie tanie były pojedyncze rośliny, ale sumarycznie, to już trochę wyszło.
Pawle, moje róże jeszcze niczego nie zapierają. Te fotografie robiłam w przydomowym, o którym mówię już "u mamy", chociaż wciąż tu mieszkam. Większość roślin i planów nasadzeń była tutaj pierwotnie moja, ale w tym roku zaczęłam się wycofywać. Naprawdę trudno ogarnąć dwa ogrody przy małych dzieciach, z czegoś trzeba zrezygnować. Prawie wszystkie rośliny zostawiam mamie, a na działkę zabieram sadzonki. Przecież urosną i to nadspodziewanie szybko.
Mati, czasami warto zapłacić więcej, ale nie zawsze. Niejednokrotnie widziałam w ofertach sklepów internetowych sadzonki krzewów, które mam, ale w cenach do trzech razy wyższych i to identyczne odmiany, a sadzonki porównywalne, jeśli nie mniejsze.
Misiu, chryzantemy wykonują robotę za mnie. Wystarczy posadzić i zapomnieć.
Mileno, wychodzi na to, że trzeba próbować do skutku. Szczerze powiem, że nie mam ochoty bawić się z przechowywaniem ich w domu w doniczkach.
Tulap, dziękuję. Ja również wolę tanio, ale nie zawsze się da tanio i dobrze. W tym przypadku miałam na myśli, że faktycznie tanie były pojedyncze rośliny, ale sumarycznie, to już trochę wyszło.
Pawle, moje róże jeszcze niczego nie zapierają. Te fotografie robiłam w przydomowym, o którym mówię już "u mamy", chociaż wciąż tu mieszkam. Większość roślin i planów nasadzeń była tutaj pierwotnie moja, ale w tym roku zaczęłam się wycofywać. Naprawdę trudno ogarnąć dwa ogrody przy małych dzieciach, z czegoś trzeba zrezygnować. Prawie wszystkie rośliny zostawiam mamie, a na działkę zabieram sadzonki. Przecież urosną i to nadspodziewanie szybko.
Mati, czasami warto zapłacić więcej, ale nie zawsze. Niejednokrotnie widziałam w ofertach sklepów internetowych sadzonki krzewów, które mam, ale w cenach do trzech razy wyższych i to identyczne odmiany, a sadzonki porównywalne, jeśli nie mniejsze.
Pozdrawiam, Anna.
- mati1999
- 1000p

W tej mojej słynnej szkolce to jest dużo takich roślin. .. n
p Jałowiec mój kosztował 12 zł a w tej żądają 89 zł! !!
p Jałowiec mój kosztował 12 zł a w tej żądają 89 zł! !!