Ja z mojego ogrodniczego za 50 mam 3-4 kwiaty...
Ogród Madzi - część 2
Re: Ogród Madzi - część 2
Gdzie ty tak tanio kupujesz
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu - ale zakupy
Ale ceny
W przyszłym roku po prostu muszę wybrać się tam z Tobą.
Miałam się już dawno zapytać (ale mi się zapominało) - w którym miejscu posadziłaś astra Lady in Black? Moja rozpoczynała kwitnienie jak wyjeżdżałam
....
W przyszłym roku po prostu muszę wybrać się tam z Tobą.
Miałam się już dawno zapytać (ale mi się zapominało) - w którym miejscu posadziłaś astra Lady in Black? Moja rozpoczynała kwitnienie jak wyjeżdżałam
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulapku,
gdybyś uważnie czytał post ze zdjęciem sadzonek, wiedziałbyś, że w szkółce leśnej.
Marysiu,
do Miradowa pewno zajadę wiosną - w kwietniu - jeżeli będziesz na działce - zapraszam na wycieczkę. ,,Lady in Black" posadziłam na nowej rabacie traw - tam, gdzie rośnie miskant olbrzymi przywieziony z Franka. dziś też tam zajechałam po kilka trawek - robię jeszcze jedną rabatę z trawami - jutro chwytam za szpadel i do dzieła.
gdybyś uważnie czytał post ze zdjęciem sadzonek, wiedziałbyś, że w szkółce leśnej.
Marysiu,
do Miradowa pewno zajadę wiosną - w kwietniu - jeżeli będziesz na działce - zapraszam na wycieczkę. ,,Lady in Black" posadziłam na nowej rabacie traw - tam, gdzie rośnie miskant olbrzymi przywieziony z Franka. dziś też tam zajechałam po kilka trawek - robię jeszcze jedną rabatę z trawami - jutro chwytam za szpadel i do dzieła.
To ja wiem,że w szkółce
To takie retoryczne,no bo gdzie tak tanio
A mają sprzedaz internetową?
To takie retoryczne,no bo gdzie tak tanio
A mają sprzedaz internetową?
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem na co patrzeć mam u Ciebie .
Sumaki rozwaliły mnie .
A rośliny jak za darmo .
Sumaki rozwaliły mnie .
A rośliny jak za darmo .
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Ależ piękne barwy u Ciebie, to co w jesieni najlepsze. Też przyłączam się do zwolenników "Twoich" odmian jabłoni rajskich, uwielbiam te malutkie jabłuszka, ale niestety brak miejsca na posadzenie (w parku miejskim sobie chociaż zbieram trochę owoców
).
Jak tak oglądam za każdym razem Twoje fotki, to Twój ogród wygląda jak prawdziwy ogród botaniczny, duża różnorodność roślinna, ciekawe odmiany i fajne aranżacje.
Jak tak oglądam za każdym razem Twoje fotki, to Twój ogród wygląda jak prawdziwy ogród botaniczny, duża różnorodność roślinna, ciekawe odmiany i fajne aranżacje.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Pięknie, kolorowo, nostalgicznie
. Cóż więcej można napisać?. Dla mnie - cudnie
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Madziu mam nadzieję, że po odłożeniu szpadla na bok chwycisz za aparat i będziemy mogli pooglądać Twoje nowe dziełoMadziagos pisze: Marysiu.................... jutro chwytam za szpadel i do dzieła.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Madziu o matko jedyna ! co to za ogród ! coś niesamowitego ! na jakim to obszarze ? i ilu masz ogrodników do pracy ?
ogród niesamowity ! piękny, kolorowy , po prostu brak mi słów
szacun
Widzę tam też stare drzewa, może pokaż je w konkursie na NAJGRUBSZE OWOCOWE. masz po prostu niesamowicie pięknie , więcej nie piszę bo brak mi słów
karolina
Widzę tam też stare drzewa, może pokaż je w konkursie na NAJGRUBSZE OWOCOWE. masz po prostu niesamowicie pięknie , więcej nie piszę bo brak mi słów
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

Asiu - Asmo,
rabatkę pokażę, jak skończę. Na razie rośliny są posadzone, ale zostało jeszcze to i tamto do zrobienia.
Pawle - Koleszko,
roślinki faktycznie taniutkie, a do tego na prawdę w bardzo dobrej kondycji.
Alano,
ja też uważam, że w jesieni najlepsza mnogość barw, która choć trwa krótko, ukazuje piękno natury w najlepszym wydaniu.
Pulpa,
a czemu nostalgicznie? Przecież jest kolorowo i radośnie.
Marysiu - Ambo,
jak już pisałam w kwestii rabatki miskantowej - cierpliwości.
Karolciu,
Pod ogród, razem z błotkami, starymi drzewami, dziką częścią, warzywniakiem, sadem i całą resztą przeznaczyłam około hektara. Co do konkursu - właśnie się na niego namierzam, muszę tylko kupić coś do zmierzenia obwodów pni.
Dziś wybrałam się nad jezioro. W lesie szłam po dywanie z liści:

Za to przy zejściu do kąpieliska klimat wciąż letni:

Ale to już jesień - nie da się ukryć:

rabatkę pokażę, jak skończę. Na razie rośliny są posadzone, ale zostało jeszcze to i tamto do zrobienia.
Pawle - Koleszko,
roślinki faktycznie taniutkie, a do tego na prawdę w bardzo dobrej kondycji.
Alano,
ja też uważam, że w jesieni najlepsza mnogość barw, która choć trwa krótko, ukazuje piękno natury w najlepszym wydaniu.
Pulpa,
a czemu nostalgicznie? Przecież jest kolorowo i radośnie.
Marysiu - Ambo,
jak już pisałam w kwestii rabatki miskantowej - cierpliwości.
Karolciu,
Pod ogród, razem z błotkami, starymi drzewami, dziką częścią, warzywniakiem, sadem i całą resztą przeznaczyłam około hektara. Co do konkursu - właśnie się na niego namierzam, muszę tylko kupić coś do zmierzenia obwodów pni.
Dziś wybrałam się nad jezioro. W lesie szłam po dywanie z liści:

Za to przy zejściu do kąpieliska klimat wciąż letni:

Ale to już jesień - nie da się ukryć:

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Jaka kępa astrów 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
matko jedyna, jak pięknie, i jeszcze dostęp do jeziora ! no po prostu zazdrość mnie rozsadza
no i sporo masz tam gruntu, oj sporo i jest co robić , ale jakie efekty
pozdrawiam karolina
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

Mati,
astry rozrastają się bardzo szybko. Kępy na zdjęciach mają trzy lata - początkowo były kępkami o jakichś 5 - 8 pędach.
Karolciu,
po południu drugi raz byłam nad jeziorem, tym razem w innych celach niż pływanie. No i znalazłam drzewo ogryzione przez bobra - nie miałam aparatu, ale może któregoś dnia pójdę zrobić zdjęcie. Było nie było, pojawienie się tych szkodników było kwestią czasu.
A teraz jeszcze trochę zdjęć.

astry rozrastają się bardzo szybko. Kępy na zdjęciach mają trzy lata - początkowo były kępkami o jakichś 5 - 8 pędach.
Karolciu,
po południu drugi raz byłam nad jeziorem, tym razem w innych celach niż pływanie. No i znalazłam drzewo ogryzione przez bobra - nie miałam aparatu, ale może któregoś dnia pójdę zrobić zdjęcie. Było nie było, pojawienie się tych szkodników było kwestią czasu.
A teraz jeszcze trochę zdjęć.

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękne kolory
aż się nie mogę nadziwić że zaraz będzie zima