300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie
Święta prawda o tym życiu

-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serio ten Jackmani tak cię rozpieszcza?Jutro przyjrzę się mojemu,ale nie nastawiam się 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Pozbyłam sie truskawek gdy trzeci rok nie miałam żadnych z nich profitów tylko plewienie ale wszystkim życzę powodzenia w uprawie. Syn się żeni to czekają Cie jeszcze pieśniczki o teściowej nieuniknione
. Zastanawiam się dlaczego nie ma piosenek i skeczów o teściach a może ja nie znam 

- dbuba
- 50p

- Od: 12 cze 2014, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mariola tylko się nie potnij przy tym ostrzeniu ;)
No to w nocnej porze o teściu
http://www.youtube.com/watch?v=yVl09jgBSE8
No to w nocnej porze o teściu
http://www.youtube.com/watch?v=yVl09jgBSE8
Pozdrawiam - Daria
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny
Sprzątam już powoli , przesadzam , powiększam obszar do koszenia. Nie napiszę, że to trawnik bo więcej tam chwaściorów niż trawy ale kosiarka skraca wszystko więc ograniczam się do wyrywania kłującego ostu i tego co rozrasta się za mocno (np ogromnych mleczy).
Miriam poważnie - mój Jackmani ma coraz większe pączki. To fantastyczny, pełen wigoru clematis. Posadzony wiosną, ścięty (na 10 cm wysokości) i przesadzony w inne miejsce w sierpniu - wywalił na 2 metry i ma zamiar zakwitnąć
Początkowo siedział tu. Posadzony razem z Purpurea Plena Elegans miał w założeniu osłonić zieloną ścianą "domek z serduszkiem"

Dostałam jednak badyl Milinu Amerykańskiego, posadziłam między tymi dwoma powyżej i okazało się, że bardzo szybko milin przejął władzę
.
Zabrałam obydwa clematiski i poszły na rabatę liliowcową.

Zaaklimatyzowały się obydwa i ....
Purpurea Plena Elegans bardzo ostrożnie "obwąchuje" nowe miejsce ale rośnie zdrowo a Jackmani .... Jackmani radośnie bierze co dają, pnie się w górę i ma zamiar kwitnąć.

To mój duchowy bliźniak - kocham ten clematis
Przesadziłam różyczki Amadeus. Młodziaczki. Przesadzałam z możliwie największą bryłą ziemi - oby zdążyły się zaaklimatyzować

Jak widać - wojny z kretami część następna. "Posadziłam" odstraszacz. Po fakcie mój przemądrzały syńcio pozbawił mnie złudzeń twierdząc, że te odstraszacze są guzik warte
.
Inną miejscówkę dostała też Bienenweide Rot.

Opuściła trawnik i zamieszkała na rabacie

Czy dobrze zrobiłam - zobaczymy wiosną
Ewciu nie miałaś owocków ???? Tak wcale ????
Piotrek, Any no, uczę się ostrzenia. Guzik mi z tego wychodzi
Ale nie poddaję się.
Mateusz
Daria
. "Ani Mru Mru" jest jednym z moich ulubionych kabaretów
Sprzątam już powoli , przesadzam , powiększam obszar do koszenia. Nie napiszę, że to trawnik bo więcej tam chwaściorów niż trawy ale kosiarka skraca wszystko więc ograniczam się do wyrywania kłującego ostu i tego co rozrasta się za mocno (np ogromnych mleczy).
Miriam poważnie - mój Jackmani ma coraz większe pączki. To fantastyczny, pełen wigoru clematis. Posadzony wiosną, ścięty (na 10 cm wysokości) i przesadzony w inne miejsce w sierpniu - wywalił na 2 metry i ma zamiar zakwitnąć
Początkowo siedział tu. Posadzony razem z Purpurea Plena Elegans miał w założeniu osłonić zieloną ścianą "domek z serduszkiem"
Dostałam jednak badyl Milinu Amerykańskiego, posadziłam między tymi dwoma powyżej i okazało się, że bardzo szybko milin przejął władzę
Zabrałam obydwa clematiski i poszły na rabatę liliowcową.
Zaaklimatyzowały się obydwa i ....
Purpurea Plena Elegans bardzo ostrożnie "obwąchuje" nowe miejsce ale rośnie zdrowo a Jackmani .... Jackmani radośnie bierze co dają, pnie się w górę i ma zamiar kwitnąć.
To mój duchowy bliźniak - kocham ten clematis
Przesadziłam różyczki Amadeus. Młodziaczki. Przesadzałam z możliwie największą bryłą ziemi - oby zdążyły się zaaklimatyzować
Jak widać - wojny z kretami część następna. "Posadziłam" odstraszacz. Po fakcie mój przemądrzały syńcio pozbawił mnie złudzeń twierdząc, że te odstraszacze są guzik warte
Inną miejscówkę dostała też Bienenweide Rot.
Opuściła trawnik i zamieszkała na rabacie
Czy dobrze zrobiłam - zobaczymy wiosną
Ewciu nie miałaś owocków ???? Tak wcale ????
Piotrek, Any no, uczę się ostrzenia. Guzik mi z tego wychodzi
Mateusz
Daria
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
A u mnie - tak z powojników - właśnie kwitnie Pilu 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moi teściowie mają krety i odstraszacze, również taki..., nie wiem czy Twój słychać bo u teściów wydaje taki głos, że na mnie osobiście działa ;), kretów jakby mniej od czasu kiedy łowny kot się przyplątał ...
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
miałam poletko truskawek wielkości gdzies 6 metrów na 4 m i zebrałam może kiloram rocznie a roboty i pielenie i podlewania- odechciało mi sie powsadzałam kilka szt między kwiaty. Powojniki masz wspaniałe może ja tez musze poprzesadzać aby okazały całą krasę tylko nie wiem teraz czy na wiosnę 
- mati1999
- 1000p

Rajciu ile ty masz jeszcze miejsca !
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Mariola tak obserwuję i widzę ,że wszystko masz wycacane i tak czyściutkie
Ja w tym sezonie jesienno -zimowym nic nie kopię ,nie przesadzam .Wszystko zastawiam .Córka tylko podkosi chwasty podkaszarką i tak zostanie..............
Ja w tym sezonie jesienno -zimowym nic nie kopię ,nie przesadzam .Wszystko zastawiam .Córka tylko podkosi chwasty podkaszarką i tak zostanie..............
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Mariolu - gdziekolwiek nie wyląduje ta Bienenweide Rot, to wszędzie będzie wyglądała pięknie !!
Ależ to wszystko dopieszczasz i dopieszczasz !!
A odsapniesz pewnie dopiero ... późną zimą
Życzę duuużo energii
Ależ to wszystko dopieszczasz i dopieszczasz !!
A odsapniesz pewnie dopiero ... późną zimą
Życzę duuużo energii
Pozdrawiam i zapraszam
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Dzięki Wszystkim Gościom - miłe, że wpadacie, że piszecie
Ewciu Gajowa byłam u Ciebie natychmiast aby obejrzeć kwitnący Piilu - zdjęć - niet
. U mnie jest to niejako clematis sztandarowy, byłam więc bardzo zainteresowana. Nic to, poczekam, tak wyjątkowe zjawisko uwiecznisz na pewno.
Mój Piilu i Mr President
Są ze mną od początku. Wsadzone jako pierwsze roślinki razem do kupy - nie znałam się na roślinach a one były tak maleńkie ...... (prezenty na nową drogę życia
)
Piilu zakwitł natychmiast. Prezydentowi zabrało to .... rok
2011

2012

Mr President - jednym kwiatem

2013

2014

Iwonko mój odstraszacz też piszczy irytująco, co 30 sek wydaje z siebie takie cichutkie, denerwujące bzyczenie. Zastanawiam się nad nowym miejscem dlań - siedzący przy werandce i piszczący - wypłoszy ...... wszystkich gości
ewa w powojniki są piękne. Ja jestem bardzo niecierpliwą ogrodniczką
Mam np jeden (Kiri Te Kanawa) , który tak katuję zmianami miejsca, że obawiam się odmowy współpracy.
Jest śliczny ale nie lubi towarzystwa. Ucieka od innych roślin. Dosłownie. Posadzony w towarzystwie - zamiera w górnej części, po czym wypuszcza nowy pędzik 30 cm dalej. Ale robi to po miesiącu .... Wyrwałam nową gałązkę, myśląc, że to chwast
Kiri Te Kanawa

Tak samo zachowuje się Diamond Ball. Też ucieka. No i z tego powodu są ciągle przenoszone. Zanim właścicielka zrozumiała, że o towarzystwo chodzi - dużo wody spłynęło Wisłą
Diamond Ball - świeci jak prawdziwa diamentowa kula

ewa321, mati, e-babciu - dzięki za ciepłe słowa
Zawsze może być lepiej.
Na przykład tak

To Daria (dbuba tak upiękniła moją działkę. To jedno z pierwszych zdjęć, z okresu, gdy "przejęłam władzę" na działce czyli 2011 rok (wczesna wiosna)
Jak Wam się podoba ?
Mnie bardzo, zwłaszcza ta rzeźba na tle starego zeschłego drzewa (po prawej) ...... w tej bujnej zielonej .... zieleni
Jak żyję, nie dochowałam się tak szmaragdowej zieloności .
Daria duży buziak
Że też wcześniej Cię nie poznałam - jak pięknie mogła by wyglądać moja działka ..... w 15 min. Bez kopania, grzebania ..... fotoshop ..... i cześć
Ewciu Gajowa byłam u Ciebie natychmiast aby obejrzeć kwitnący Piilu - zdjęć - niet
Mój Piilu i Mr President
Są ze mną od początku. Wsadzone jako pierwsze roślinki razem do kupy - nie znałam się na roślinach a one były tak maleńkie ...... (prezenty na nową drogę życia
Piilu zakwitł natychmiast. Prezydentowi zabrało to .... rok
2011
2012
Mr President - jednym kwiatem
2013
2014
Iwonko mój odstraszacz też piszczy irytująco, co 30 sek wydaje z siebie takie cichutkie, denerwujące bzyczenie. Zastanawiam się nad nowym miejscem dlań - siedzący przy werandce i piszczący - wypłoszy ...... wszystkich gości
ewa w powojniki są piękne. Ja jestem bardzo niecierpliwą ogrodniczką
Jest śliczny ale nie lubi towarzystwa. Ucieka od innych roślin. Dosłownie. Posadzony w towarzystwie - zamiera w górnej części, po czym wypuszcza nowy pędzik 30 cm dalej. Ale robi to po miesiącu .... Wyrwałam nową gałązkę, myśląc, że to chwast
Kiri Te Kanawa
Tak samo zachowuje się Diamond Ball. Też ucieka. No i z tego powodu są ciągle przenoszone. Zanim właścicielka zrozumiała, że o towarzystwo chodzi - dużo wody spłynęło Wisłą
Diamond Ball - świeci jak prawdziwa diamentowa kula
ewa321, mati, e-babciu - dzięki za ciepłe słowa
Zawsze może być lepiej.
Na przykład tak

To Daria (dbuba tak upiękniła moją działkę. To jedno z pierwszych zdjęć, z okresu, gdy "przejęłam władzę" na działce czyli 2011 rok (wczesna wiosna)
Jak Wam się podoba ?
Mnie bardzo, zwłaszcza ta rzeźba na tle starego zeschłego drzewa (po prawej) ...... w tej bujnej zielonej .... zieleni
Jak żyję, nie dochowałam się tak szmaragdowej zieloności .
Daria duży buziak
Że też wcześniej Cię nie poznałam - jak pięknie mogła by wyglądać moja działka ..... w 15 min. Bez kopania, grzebania ..... fotoshop ..... i cześć
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Ja jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - czy w "szopce" poza łopatą, wiadrem, grabiami, i takimi tam, trzymasz też ... czerwone szpilki na przejście po tym czerwonym dywanie
Rozbrajasz mnie mega-odlotowymi pomysłami
Super fotki porównawcze, takie są najlepsze !!
Rozbrajasz mnie mega-odlotowymi pomysłami
Super fotki porównawcze, takie są najlepsze !!
Pozdrawiam i zapraszam
- mati1999
- 1000p

Jejku ale cudo
to wielkokwiatowy ? A ja myślałem że on ma okryć wychodek

- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
A masz może zdjęcie z Bartoch z sobą w tle?