Chałaputkowo
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Re: Chałaputkowo
Pięknie i kolorowo u Ciebie, tyle przestrzeni - cudnie
. Do trawnika to chyba masz traktorek, bo tak kosiarką, to bym chyba uciekła
. A zapachy, widocznie nie każdy egzemplarz, który ma w opisie zapach, tak naprawdę pachnie. Trudno, muszą wystarczyć kwiaty i liście
. Patrzę na tę rabatę okrągłą; co tam ma być?.
Czas - deficytowy obecnie towar; wszędzie biegiem
. Podziwiam i tak, pracujące osoby i mające zadbane ogrody; mnie 'nie stykało', jak to młodzi mówią
.
Czas - deficytowy obecnie towar; wszędzie biegiem
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
To ja też zgadnę 800 hihiih 
Swoją drogą podziwiam,musisz mieć zdrowie,żeby tyle ich wykopać
Swoją drogą podziwiam,musisz mieć zdrowie,żeby tyle ich wykopać
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Monia, ja Ci powiem, że ten judaszowiec to mi się bardzo podoba, a do tego taki zapleciony. On nie marźnie? Opowiesz mi jego historię?
Fajne to miejsce po mieczykach
Jaki tam plan na przyszły sezon? Cebulowe? Czy coś innego?
Ja miecze suszę razem z liśćmi po wyjęciu z ziemi a potem cebule tak fajnie same odchodzą. A pewnie ich masz ze 600 -800? Możesz teraz plantację założyć i dorobisz
Fajne to miejsce po mieczykach
Ja miecze suszę razem z liśćmi po wyjęciu z ziemi a potem cebule tak fajnie same odchodzą. A pewnie ich masz ze 600 -800? Możesz teraz plantację założyć i dorobisz
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No to i ja zgłaszam swój udział w tym konkursie, tym bardziej, że nagroda jest kusząca (kto wygra ten sadzi te wszystkie cebule w przyszłym roku w Moni ogrodzie).
Według mnie, po przeliczeniu to w tych sześciu koszykach jest dokładnie tyle cebulek ile wykopałaś razem z Chałaputkiem
Według mnie, po przeliczeniu to w tych sześciu koszykach jest dokładnie tyle cebulek ile wykopałaś razem z Chałaputkiem
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ile jest cebul mieczyków to na razie sama nie wiem , ale zgodnie z obietnicą dla tej która w zagadce będzie najbliższa prawdzie - przewidziana nagroda
, przecież sama za rok tego wszystkiego nie posadzę
Aneczko - na pewno dam znać jak już policzę , ale w tym roku wyjątkowo obrodziły na jednej matecznej po trzy - cztery nowe a tych małych przybyszowych to na tony
Aniu- trawnik to domena mojego Misia , on wcale nie taki wielki , tylko z takiej kucanej perspektywy robiony , więc i traktorka nie ma , ot zwykła kosiarka ale ja za nią nigdy nie chadzała
, o tym sza ale udaję że nie umiem
Gosiu- sprawdzam
Aniu - wyciąganie to pikuś , sadzenie oj bolą łapki , bolą
Małgosiu -historia judaszowca ,no więc ;
dawno , dawno temu , za górami , za lasami a tak na serio dwa lata temu , przez przypadek , szperając w internecie znalazłam zdjęcie kwitnącego judaszowca kanadyjskiego i .......... zapadłam na śmiertelną chorobę zwaną chciejstwem , żadne leki , doktory , nawet babka zielarka nie pomogły , kupiłam jesienią , maleńkie to było , mizerne ... klombik powstał dla niego , rurka styropianowa do ocieplania rur i tego roku wiosną najpierw ;

a potem pokazały się pierwsze i jedyne jak na razie kwiatki , szału ni ma , no nie jak na tym internetowym zdjęciu , ale za rok może dwa , na razie było tak ;

wypuszcza dość długie witki , listki ma ładne , sercowate i plotę Ci ja go w warkoczyk , córy ni mam to chociaż judaszowca zaplatam
trza go będzie na zimę owinąć by pączki kwiatowe nie zmarzły
Beatko - pomysł na nagrodę bardzo mi się podoba
, zapraszam wszystkie uczestniczki konkursu do odbioru nagrody wiosną przyszłego roku 
Aneczko - na pewno dam znać jak już policzę , ale w tym roku wyjątkowo obrodziły na jednej matecznej po trzy - cztery nowe a tych małych przybyszowych to na tony
Aniu- trawnik to domena mojego Misia , on wcale nie taki wielki , tylko z takiej kucanej perspektywy robiony , więc i traktorka nie ma , ot zwykła kosiarka ale ja za nią nigdy nie chadzała
Gosiu- sprawdzam
Aniu - wyciąganie to pikuś , sadzenie oj bolą łapki , bolą
Małgosiu -historia judaszowca ,no więc ;
dawno , dawno temu , za górami , za lasami a tak na serio dwa lata temu , przez przypadek , szperając w internecie znalazłam zdjęcie kwitnącego judaszowca kanadyjskiego i .......... zapadłam na śmiertelną chorobę zwaną chciejstwem , żadne leki , doktory , nawet babka zielarka nie pomogły , kupiłam jesienią , maleńkie to było , mizerne ... klombik powstał dla niego , rurka styropianowa do ocieplania rur i tego roku wiosną najpierw ;

a potem pokazały się pierwsze i jedyne jak na razie kwiatki , szału ni ma , no nie jak na tym internetowym zdjęciu , ale za rok może dwa , na razie było tak ;

wypuszcza dość długie witki , listki ma ładne , sercowate i plotę Ci ja go w warkoczyk , córy ni mam to chociaż judaszowca zaplatam
trza go będzie na zimę owinąć by pączki kwiatowe nie zmarzły
Beatko - pomysł na nagrodę bardzo mi się podoba
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Na wspominki się zebrało
...... Śliczny był ale szybko rośnie więc będzie piękny jak dożyję z tobą u boku 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosenne kwiatki u Ciebie kwitną ,u mnie jak tak dalej będzie ciepło zakwitną krokusy,
dołączam do zabawy mieczyków jest 650
dołączam do zabawy mieczyków jest 650
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Moni przyszłam Ci pomachać
Nacieszyłam oczy pięknymi widokami i od razu zauważyłam zjawiskowe rozchodniki, rozrośnięte okazałe kępy
Stawiam na 700 sztuk
Nacieszyłam oczy pięknymi widokami i od razu zauważyłam zjawiskowe rozchodniki, rozrośnięte okazałe kępy
Stawiam na 700 sztuk
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Moniko ilość cebul mieczyków
Stawiam, że będzie ich 630 szt.
Okrągłą rabatę czym będziesz obsadzać? Tyle wolnego miejsca, na pewno już masz jakiś pomysł
Stawiam, że będzie ich 630 szt.
Okrągłą rabatę czym będziesz obsadzać? Tyle wolnego miejsca, na pewno już masz jakiś pomysł
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Moniko witaj
Jakaś licytacja ,ja poczekam na wynik ,jestem bardzo ciekawa ile sztuk
Miłego dnia
Jakaś licytacja ,ja poczekam na wynik ,jestem bardzo ciekawa ile sztuk
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Monia jest tych cebulek ogrom, ale ja powiem 500 (pińcet) do 550, a co tam
, a na judaszowca i ja chrapkę mam, ale to już chyba w przyszłym roku 
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
No moi mili
konkurs rozstrzygnięty , obawiam się tylko że nikt mi nie uwierzy , więc zacznę od końca
cebulek przybyszowych i to bez przesady była cała taczka , ale już wyrosłam z ich wysiewania
jest też koszyczek czegoś pomiędzy, czyli takie co to podrosną w przyszłym roku ale na kwiatki szanse są marne i ..... liczyłam dwa razy
1280 szt cebulek mieczyków ja naprawdę nie wiem jak to się stało że one się potroiły
Gosiu Rosiowa byłaś najbliżej typowałaś 900 więc podaj prosze adres pod który zgodnie z obietnicą mam wysłać nagrodę
zresztą wydaje mi się że nagrody pocieszenia należą się wszystkim uczestnikom konkursu wiec chetnych na cebulki mieczyków zapraszam na PO
Gosiu Rosiowa byłaś najbliżej typowałaś 900 więc podaj prosze adres pod który zgodnie z obietnicą mam wysłać nagrodę
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Pozwól kochana,że mój komentarz będzie wyglądał tak: