Witajcie!
Jestem Kinga. Nie jestem roślinnym specjalistą, ale kocham kwiaty

Chcę Wam pokazać jak to u nas wygląda, choć patrząc na obfite zbiory innych... mój wydaje się niczym

Mieszkam w okolicy Szczyrku i mam zamiar wziąć się jeszcze za nasz ogród, jak już wszystkiego się od Was nauczę ;)
Okno kuchenne:

przywieziony z Holandii przez brata kaktus z rodzinką

Lucky Bamboo, ładnie rośnie już od roku w wazoniku

Grudnik- pączki pojawiły się kilka dni temu

To będą jego trzecie święta z nami

Kalanchoe, przycięte po tym, jak kwiatków wydawać nie chciało... dłuuugo

Kolejni Holendrzy ( na kaktusach to ja się kompletnie nie znam...) ponoć kiedyś kwitli na pomarańczowo! No cóż, czekam ;)

I ostatni na tym oknie - Fikus ( którego kilka dni temu przesadziłam, będąc pewną, że jesień to odpowiednia pora....) i Zamiokulkas. Tego drugiego chyba pora gdzieś przenieść, bo zaczynają tam panowie mieć ciasno...
Salon:

Dracena (niestety nie wiem jaka), prezent urodzinowy sprzed 3 lat

Też Holenderka

A taka była malutka!

Szeflera, kupiona na uwieńczenie remontu salonu, problemy z opadaniem i więdnięciem liści, ale już dzięki forum wiem, że to pewnie od złego podlewania... Zobaczymy jak to dalej będzie

Bluszcz znaleziony w Holandii obok... śmietnika. Był zdrowy, w doniczce, nie wiem czemu ktoś go wyrzucił! Tak pięknie nam rośnie

Anturium, wczorajszy prezent od męża

Ostatnio w Castoramie się zakochałam i takim oto sposobem nabyłam mojego pierwszego w życiu storczyka miniaturkę - Phalaenopsis Little Lady
To tyle, jeśli chodzi o mój salon. Dostałam też "sadzonki" fikusa...

I nie wiem, gdzie je upchać... Takie "malutkie" trzy jak ten tutaj:
I na koniec - taką roślinkę odratowałam dzisiaj. 3/4 jej objętości poszło papa bo było suche na wiór.. Chciałabym, żeby odżyła, ale nie wiem nawet jak się nazywa????
Pamiętam, że dodaje się ją do bukietów..
Czy ktoś wie?
ufff... to by było na tyle! :)Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu mój malutki zbiór zielonych

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się stworzyć tak pięknie zielony dom jak wasze