Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Ewciu a ja dzisiaj przerobiłam kolejną grządkę ;:215 Powyrywałam chwasty w kolejnej części ogrodu, te wyrastające zewsząd pokrzywy doprowadzą mnie do szału ;:14
Mam nadmiar piasku to za poradą Dorotki podsypałam na grządkach, żeby rozluźnić glinę, ale nie wiem bo piasek chyba zakwasza glebę to teraz trzeba będzie dolomitem sypnąć :wink: Na koniec dnia skosiłam trawę i jest całkiem schludnie ;:215 ale pracy jeszcze jest sporo :oops:
Rehabilitację mam w listopadzie czyli po sezonie będę się odnawiać :;230 ale ostatnio coś mi te zabiegi nie pomagają ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ale te jabłuszka to masz fajne, czy nadają się do jedzenia? Przydałyby mi się do stroików ;:108 moje bordowe po przyniesieniu do domu zaraz się marszczą. Fajnie wyglądają tylko na drzewie ale też długo nie powiszą :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu w sezonie szalejemy ,żeby zimą sie kurować .Też mam w listopadzie na zabiegi ciekawe jakie mi przepisze .My 18 :wink: zawsze mamy werwę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu no ogrodowo poszalałaś :D ale pogoda cudna to trzeba korzystać . Ja na razie na wieś nie mogę ale może cud a jesień poczeka i na mnie.
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu wszędzie piszą, że to jabłoń ozdobna więc nic z nich nie robię a po spróbowaniu okazały się strasznie kwaśne. Wyjątkowo w tym roku spadają z drzewa (te pozbierane z trawy) a w ubiegłym roku były całą zimę, bo ptaszki cos nie są zainteresowane :wink: To może jednak nie jadalne :?:
Jadziu jak się najpierw coś popsuje to trzeba zregenerować ;:306 najważniejsze żeby to coś dało :?
Asiu liczę na to że październik taki będzie, ale i na listopad nie obraziłabym się, a w grudniu fajna zima, a jak będzie zobaczymy ;:173

Nie mam zdjęć, ale dzisiejszy wschód słońca i mgły poranne są ;:333

Obrazek

Obrazek

I rozplenica o świcie ;:306

Obrazek

Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu czytam, że pracujesz w ogródku jak mróweczka . Dbaj o swoje kostki ;:196
Krajobrazy jak zawsze piękne....a i rozplenica przyciąga wzrok, moja ulubiona trawa ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

U mnie też dzisiaj była mgła ,a teraz piękna pogoda ,
bardzo ładnie wyglądasz ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, zdjęcie z mgłą w roli głównej ;:180 O rozplenicy marzę od roku i jakoś cały czas tylko... marzę :D Podziwialiśmy dziś z M. na spacerze w cudzym ogródku przepotężną, wspaniałą kępę. Szkoda, że nie było w pobliżu właściciel(ki)(a), bo na pewno bym zapytała ile lat już rośnie w ogródku. Miała ok. metra szerokości, cudny soliterek na trawniku.
Słonecznej, przyjemnej niedzieli! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko rozplenica jest u mnie omyłkowo, bo rok temu miała być miłką okazałą :;230 i tym sposobem od jesieni będę miała obie :D z tymi kostkami to rożnie bywa, zresztą może to nie kostki bolą :shock: A jak Twój paluszek? ;:196
Alu dziękuję dzisiaj mam część dzieci i wnuki jutro dojadą pozostałe i będzie jak już dawno nie było ;:4
Milenko dziękuję ! oj udała nam się jesień i pierwsze ognisko w tym roku udało się zrobić...drewno suche i wieczór ciepły :D rozplenica jak pisałam Agnieszce przypadkiem do mnie zawitała i podoba mi się, ale widzę na FO że są różne :wink: Ja również życzę Ci pięknej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Też dziś przypiekliśmy troszkę kiełbasek w ognisku :wink: Choć nie pierwsze w tym sezonie, ale raczej już ostatnie. To fakt, rozplenice są różne; wiem, jaką bym chciała, ale nie znam niestety nazwy. Co powiesz na taką kompozycję? ;:333 Mnie do dziś czaruje i pewnie nigdy nie przestanie :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
henecio
200p
200p
Od: 16 lut 2012, o 13:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze: Krysiu chyba w lipcu obcięłam czubki moich niektórych chryzantem i wsadziłam do doniczki nakrywając słoiczkiem żeby nie parowała woda. I ukorzeniły się
:wit Potwierdzam. Chryzantemy bardzo łatwo się ukorzeniają ;:215 . Ja robiłam to zawsze w maju jak tylko zaczęły wyrastać pędy z rośliny matecznej. Z odciętych wierzchołków też. Najlepiej się ukorzeniają pędy o długości ok. 10 cm , dosyć grube.

;:196
ciocia Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko bajeczne i jak masz odpowiednie stanowisko warte powielenia, a zamiast marcinków dałabym szałwię jednoroczną u mnie trójbarwna kwitnie całe lato ;:215 Ja nie mam miejsca na trawy ...no chyba, że w polu ale tam królują te naturalne :;230
A ognisk u nas nie było, bo prawie w każdy weekend lało. Grille, nawet wczoraj wspominaliśmy, robiliśmy między kroplami deszczu :lol: Miłej niedzieli!

Dorotko ja nie mając odpowiedniej wiedzy na ten temat zrobiłam to spontanicznie i na próbę, ale w przyszłym roku zrobię na pewno więcej sadzonek, bo mam nowe kolory chryzantem, to samo zrobiłam z michałkami i dzielżanami. Tylko ja chyba w czerwcu :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu z palcem już ok..... tzn leczenie zakończone, gips zdjęty. Ale jak to po długim okresie usztywnienia stawy bardzo obolałe, nie zgina się..... cały czas ćwiczę, żeby zaczął normalnie funkcjonować i mam nadzieję, ze z czasem wyćwiczy się. No i uważać jeszcze bardzo muszę, bo zrośnięcie takie świeże, żeby nie uszkodzić....
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Piękna ta rozplenica.Ja nareszcie też mam swoją.Dostałem od naszej Marysi z Będzina.
Popieram Twoje poczynania skalniakowe.Mój jest taki troche nietypowy, bo królują na nim posłonki.
Mój kuzyn z drugiej strony Krakowa ma stadko różnych rasowych kurek.
Nawet sam wysiaduje jajka. :;230 Tzn nie on, ale zapomniałem jak się to ustrojstwo nazywa.
Po Moim ogrodzie pałęta sie troche marcinków.Kiedyś za nimi nie przepadałem, ale.....
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko cieszę się że z paluszkiem lepiej, ale oczywiście uważać trzeba bo nie tylko świeży ale i troche mnie sprawny ;:4 Niedziela była bardzo miła bo rodzinna, a ja Ci życzę wspaniałego tygodnia ;:196
Jurku A co stało się z innymi roślinami ze skalniaka? liczę na to że doprowadzisz go do dawnego stanu ;:215 Ja jeszcze jaj nie znoszę, ale na własne kurczątka mam chęć i na pewno na wiosnę zmobilizuje towarzystwo, tym bardziej że towarzystwo jest mieszane ;:306 Marcinki są ozdobą jesiennego ogródka ;:167
Ja też mam od Marysi parę ładnych trawek ;:333

To zapraszam na spacer po jesiennym ogrodzie ;:65

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Powtórne kwitnienia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”