Nie ma sprawiedliwosci! My sie telepiemy nad kazda sieweczka, a tam ludziska pisza doslownie "leca mi te nasiona i leca, potem rosna i rosna i ja juz tego opanowac nie moge". I zdjecie BUSZU sieweczek takich po 2-4 liscie pod krzakiem hibiskusa. I oni to PLEWIA jak my siewki klonu np., tylko ze garsciami, a nie po sztuce. Jak mlecz albo inne chwasty. Tyle dobra sie marnuje... (A na butelkach "cognac" pisalo!"Kelpie pisze:Skomentuję szybkość kwiatu z siewki- jak to po 8miesiącach- i to,,jak porzeczki"- ja się nie zgadzamgdzie tu jakaś sprawiedliwość
Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Niecierpek - bardzo, bardzo ciekawy.
Ale...hibiskusa Adonisa - nie przebije.
Pięknie zakwitł
Ale...hibiskusa Adonisa - nie przebije.
Pięknie zakwitł
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Znalazłam zdjęcie z maja mojego gwiazdora Niecierpka.Ale mu się urosło jestem sama w szoku 

Justynka dziękuje
Adonis zasuszył już te dwa kwiaty,ale otwiera kolejne dwa idzie parami :)jednego kwiatka próbowałam zapylić moim pomponikiem.Zobaczymy

Justynka dziękuje
- justus27

O - rzeczywiście, pięknie urósł niecierpek.
Trzymam kciuki za zapylanie udane. Ja też kiedyś popróbuję z zapylaniem hibiskusów. Jeśli dwa, równocześnie zakwitną...
Trzymam kciuki za zapylanie udane. Ja też kiedyś popróbuję z zapylaniem hibiskusów. Jeśli dwa, równocześnie zakwitną...
- deissy

Będzie kwitł
aeschynanthus speciosus

Justynka kciukam za Twoje zapylanie
.

Justynka kciukam za Twoje zapylanie
To ruszył niezłe z kopyta... ach te papuzie dzióbki...
_aeschynantus_- piękny - to wyższy poziom wtajemniczenia, mi kilkakrotnie padły- nie są mi widocznie pisane
powodzenia w zapylaniu- oby było owocne 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- deissy

Karolinka jak coś to pisz,uszczknę Ci kawałek mojego Eszka.Tego dostałam od koleżanki z forum bo u niej nie chciał wcale kwitnąć a u mnie proszę
i to bez żadnych cudnych zabiegów,po prostu sobie jest 
- deissy

Karolinko zobacz cóż mi zakwitło od Ciebie.Maluszek taki słodki
Ma przecudne kolory,jakby się mienił,żółtym,różowym,łososiowym..trochę pomarańczu,przypomina mi te lakiery do paznokci co jak się ruszało ręką to były różne odcienie
.I ułożenie płatków,mam nadzieje ze tak mu pozostanie

- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Jaki cudny! I o nich sie mowi ze takie zwykle... Gdzie to zwykle? Faktycznie wyglada jak lakier typu kameleon.
Kinga
- deissy

Kinga masz racje wszystkie są śliczne a jak jeszcze jak taki maluszek rozkoszny zakwitnie to tak się człowiekowi gęba śmieje
.
Dzisiaj tez uśmiecha się do mnie od rana _aeschynantus_ mój cudowny.Zobaczcie zestawienie z Niecierpkiem papuzim to elegancka para a jak kolorystycznie zgrani jak bliźniacy.

I zakwita mi taki storczyk,mam nadzieje że po zakwitnięciu ktoś mi powie cóż on bo nie wiem a ciekawi mnie to strasznie.Siedział w podłożu do storczyków ale ciągle schły mu liście więdły te bulwy no jednym zdaniem miałam go dość i chciałam wywalić.Ale przy okazji jakiegoś przesadzania kwiatków,wzięłam tego delikwenta i też hyc do zwykłej ziemi.Co będzie to będzie sobie myślę....i proszę
spasiło koleżce,zaczął wypuszczać nowe listki,bulwy a po 2 miesiącach od przesadzenia tadammmmmm będzie pokazywał jaki jest piękny
Kwiaty chyba będą jakieś ciemne bo paczki są prawie czarne.

Dzisiaj tez uśmiecha się do mnie od rana _aeschynantus_ mój cudowny.Zobaczcie zestawienie z Niecierpkiem papuzim to elegancka para a jak kolorystycznie zgrani jak bliźniacy.

I zakwita mi taki storczyk,mam nadzieje że po zakwitnięciu ktoś mi powie cóż on bo nie wiem a ciekawi mnie to strasznie.Siedział w podłożu do storczyków ale ciągle schły mu liście więdły te bulwy no jednym zdaniem miałam go dość i chciałam wywalić.Ale przy okazji jakiegoś przesadzania kwiatków,wzięłam tego delikwenta i też hyc do zwykłej ziemi.Co będzie to będzie sobie myślę....i proszę

- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Może to miltonia? W zwykłej ziemi to z czasem padnie na pewno 
- deissy

i tak by padł
. Moja ciocia ma zwykłego falka w zwykłej ziemi już z 5 rok i cały czas jej kwitnie,pięknie.Był jedno pędowy,dorobiła się kolejnych dwóch Pędzików
także nic nie jest powiedziane że padnie
.
- justus27

Jak ja lubię pomarańczowe kwiatuszki, bardzo, oj bardzo
Też myślę podobnie, jak Deissy ;)
Moja Ciocia Miała miltonopsisa, przez 3 lata (dalej by był, gdyby nie zapomnienie i nie został zabrany do domu z ogrodu, przed przymrozkami), rósł w ziemi. Co roku pięknie kwitł, na 2 lub 3 pędach.
Też myślę podobnie, jak Deissy ;)
Moja Ciocia Miała miltonopsisa, przez 3 lata (dalej by był, gdyby nie zapomnienie i nie został zabrany do domu z ogrodu, przed przymrozkami), rósł w ziemi. Co roku pięknie kwitł, na 2 lub 3 pędach.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Taki mały a taki dziarski.deissy pisze:![]()
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Cieszę się niezmiernie, że rośnie
właśnie tak miałam- jak chciałam Ci napisać kolor tego kwiatu- ni jak nie szło, w końcu jeśli mnie pamięć nie myli- napisałam 2 albo3 członową nazwę... brawo dla niego
co do storczyka- to rzeczywiście mitonia- przynajmniej tak ochrzczono mojego- a wygląda tak samo- dodam, że w tym samym czasie spodziewamy się kwiatów na nim
ale Ci eszki szaleją- jednak niecierpek bezkonkurencyjny
co do wymianki to jestem za- tylko tak z wyprzedzeniem musimy się umówić- abym miała czas zielone przewieść do Częstochowy (datury mi się rozrosły i hoje, może jakiś listek skrętnikowy
):uszy
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina