Czy chowacie już rośliny tarasowe?
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Czy chowacie już rośliny tarasowe?
Mam wystawione Figi, palmy, bananowce, róże pnące itp.
Czy te nocne temperatury już im nie zaszkodzą? Widzę że mają się dobrze a do piwnicy chyba jeszcze za wcześnie je chować.
Czy te nocne temperatury już im nie zaszkodzą? Widzę że mają się dobrze a do piwnicy chyba jeszcze za wcześnie je chować.
Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
Re: czy chowacie już rośliny tarasowe?
Wniosłam do domu część storczyków , pozostałe kwiaty są na zewnątrz jak Fuksje , Oleandry,Figa,Granat,Datury,kaktusy i inne
Lucyna.

-
- 200p
- Od: 15 wrz 2008, o 19:10
- Kontakt:
Re: czy chowacie już rośliny tarasowe?
Granaty to mam w ziemi już dwa lata 
Późno odbijają ale mają już ponad 50cm

Późno odbijają ale mają już ponad 50cm

Kalendarz ogrodnika przypomni ci o najważniejszych zaplanowanych pracach w ogrodzie http://kalendarzogrodniczy.pl"
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Re: Czy chowacie już rośliny tarasowe?
Zabrałam już cytrynę i mandarynkę do domu. Rozmaryn, tymianek i laur szlachetny jeszcze zostały.
Datury pochowałam już w piątek, pelargonie jeszcze zostały
.

Ja schowałam Bugenwillę, ale jeszcze zostawiłam kaktusy, oliwkę, kalię. Ale noce są coraz zimniejsze, u mnie 6 stopni.
Pozdrawiam
Iwona
Pozdrawiam
Iwona
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja schowałam do tunelu cytrusy, tamarillo, kawy, stewię - jak zacznie się robić zimno to wniosę do domu.
Na ogródku zostały jeszcze granaty.
Z balkonu jeszcze nic nie chowałam, są tam pelargonie, lobelie, komarzyce, różne grubosze, żyworódki, grudniki, oleandry.
Ale u mnie w nocy jest ciepło a w najbliższych dniach nie zapowiadają przymrozków przygruntowych, więc czekam
Na ogródku zostały jeszcze granaty.
Z balkonu jeszcze nic nie chowałam, są tam pelargonie, lobelie, komarzyce, różne grubosze, żyworódki, grudniki, oleandry.
Ale u mnie w nocy jest ciepło a w najbliższych dniach nie zapowiadają przymrozków przygruntowych, więc czekam

Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja od wczoraj znowu wynoszę na balkon
Szaleństwo ale jest tak gorąco,że niektórych żal kisić w mieszkaniu np hibiskusy i pelargonie ,sukulenty
Nabiegam się w tym roku szalona...
Na wszelki wypadek przygotowałam kawałki włókniny by zarzucić ewentualnie na nie na noc...
Datury,oleander,solandra ,jakaranda,delonix ,brezylka,figa i inne krzewiaste nie ruszane pozostają nadal w ogrodzie

Szaleństwo ale jest tak gorąco,że niektórych żal kisić w mieszkaniu np hibiskusy i pelargonie ,sukulenty
Nabiegam się w tym roku szalona...

Na wszelki wypadek przygotowałam kawałki włókniny by zarzucić ewentualnie na nie na noc...
Datury,oleander,solandra ,jakaranda,delonix ,brezylka,figa i inne krzewiaste nie ruszane pozostają nadal w ogrodzie
-
- 100p
- Od: 13 mar 2013, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mieszkam w Gdańsku,i z balkonu zabrałem już dature i passiflory,pewnie dałyby jeszcze rade postać bo temperatura znośna,ale jesień już widać 

Ja nadal mam na zewnątrz pelargonie, kaktusy, hibiskusy, datury, crinum, plektrantusy, fuksję, wilec ziemniaczany, oleandry, teraz jeszcze dostawiłam sobie na koniec sezonu chryzantemy. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
U mnie hibiscusy lekko przymarzły w tamtym tygodniu.Jednego wczesnego poranka był przymrozek i ścięło liście.Więc na wszelki wypadek wniosłam już wszystko.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Moje stały za budynkiem, więc nic im nie było.
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
U mnie na balkonie stoją jeszcze datury, pelargonie, koleusy, fuksja, kolumnea, aeschynanthus, grudnie, aloes, agawy. Muszę jakoś po ścieśniać inne rośliny żeby wszystkie zmieściły się w domu.