Ślicznie wyglądasz
Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21
Marysiu kolorowo u Ciebie .
Ślicznie wyglądasz
.Pozdrawiam 
Ślicznie wyglądasz
Pozdrawiam Alicja
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu wyglądasz wystrzałowo, taka zmiana znakomicie poprawia samopoczucie, tylko trzeba być oodważnym
marcinków to masz masę, ja może ze 4 odmiany. Ale jeszcze kwitnie wiele kwiatów nawet rudbekie.
marcinków to masz masę, ja może ze 4 odmiany. Ale jeszcze kwitnie wiele kwiatów nawet rudbekie.
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Masz całą kolekcję astrów
Jak moje z patyków się rozrosną to się podzielę. Co na zdjęciu jest obok trzmieliny z czerwonymi owocami i pod trzmieliną? Ten aster 270 cm ma taki kolor jak na zdjęciu? Bo mam podobny ale o jaskrawszym ubarwieniu i raczej 170 cm on nie przekracza, bardzo obficie rośnie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu fajna kolekcja astrów .Będąc u Irenki przywlokłam ciemno buraczkowego i białego niskiego.Moja kolekcja też sie powiększa tylko skąd miejsce brać 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu nie żebym Cię chciała załamywać, ale zobacz tutaj http://kwietnik.com.pl/pl/c/A/2/2
Ja też kiedyś myślałam ...
Krysiu nie wiem o których białych piszesz? Oj pasowałby Ci patron
zajrzałam i odpowiedziałam
Dorotko no to tyle samo dzisiaj zrobiłyśmy, ale obydwie miałyśmy wiele innych zajęć
Wiesz!, bo ja uważam że trawy muszą mieć perspektywę czyli przestrzeń
z bliska ich nie widać
Alu dziękuję! również Cię pozdrawiam
próbuję ten kolor wyłuskać
Zosiu może uda się mieć więcej, bo pod wyżej podanym adresem jest ich sporo i to niedaleko Krakowa
Trochę odwagi mam ale na szczęście nie szaleństwa
U mnie też jeszcze rudbekie kwitną
Michale astry z patyków?
Wybacz pokićkało mi się i już poprawiłam nie mają 270 tylko 170! najwyższe.
Nie bardzo wiem o co chodzi na zdjęciu obok trzmieliny jest kocimiętka ale nie kwitnie.
Pod trzmieliną jest dziurawiec barwierski i ten jest z owocami można powiedzieć czerwonymi.
A jeszcze niżej Łzy Hioba trawa jednoroczna.
Jadziu jak nie masz miejsca to ja przechowam
szczególnie tego ciemnoburaczkowego
Żartowałam 
Ja też kiedyś myślałam ...
Krysiu nie wiem o których białych piszesz? Oj pasowałby Ci patron
zajrzałam i odpowiedziałam
Dorotko no to tyle samo dzisiaj zrobiłyśmy, ale obydwie miałyśmy wiele innych zajęć
Wiesz!, bo ja uważam że trawy muszą mieć perspektywę czyli przestrzeń
Alu dziękuję! również Cię pozdrawiam
Zosiu może uda się mieć więcej, bo pod wyżej podanym adresem jest ich sporo i to niedaleko Krakowa
Trochę odwagi mam ale na szczęście nie szaleństwa
U mnie też jeszcze rudbekie kwitną
Michale astry z patyków?
Wybacz pokićkało mi się i już poprawiłam nie mają 270 tylko 170! najwyższe.
Nie bardzo wiem o co chodzi na zdjęciu obok trzmieliny jest kocimiętka ale nie kwitnie.
Pod trzmieliną jest dziurawiec barwierski i ten jest z owocami można powiedzieć czerwonymi.
A jeszcze niżej Łzy Hioba trawa jednoroczna.
Jadziu jak nie masz miejsca to ja przechowam
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś he, he, a ja mam na dużej wyspie trawy w ilości chyba 3 sztuki
dwie małe i jedna ogromniasta, małe zgłuszone a duża oj jutro sprawdzę jak zdołam się do niej dostać, a tak na poważnie to nigdy o trawach nie myślałam na dużej skarpie Ty i Dorotka poddałyście mi dużo do myślenia.
a ja marcinków mam 4rodzaje O!
dobrej nocy
dwie małe i jedna ogromniasta, małe zgłuszone a duża oj jutro sprawdzę jak zdołam się do niej dostać, a tak na poważnie to nigdy o trawach nie myślałam na dużej skarpie Ty i Dorotka poddałyście mi dużo do myślenia.
a ja marcinków mam 4rodzaje O!
dobrej nocy
- Maska

- Kontakt:
Misiu to chyba wreszcie urządzimy Ci skarpę, bo ja to widzę tak piętrowo jak pisałam. Pomyśl! a ja jutro podzielę i zadoniczkuję mojego wykopanego miskanta
Dobranoc 
- Margolcia_K
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Witaj Maryś. Zapomniałam Ci odpisać na pytanie, co podoba mi się w Twoim ogrodzie.
Jego bogactwo, taka piękna różnorodność, bujność i umiejętne zagospodarowanie każdego skrawka ziemi. U mnie nigdy tak nie będzie, to masz rację, bo u mnie ziemia zupełnie inna i tak bujnie to wiele z Twoich roślinek u mnie by nie rosło. I z podlewaniem kiepsko, bo u nas studnia tylko jest, wodociągu brak. A i ja nie wiem czy będę umiała tak działać żeby nie pomordować roślinek. Ale i tak mam nadzieję, że będę mieć też trochę koloru z wiosną. Dzięki kochanym dziewczynom z FO mam już sporo różnych pięknych roślinek, które chyba się przyjęły (ciiii.... żeby nie zapeszyć!)
Bardzo mi się spodobały te małe białe marcinki, nawet nie wiedziałam, że takie istnieją. Oj, ile ja się jeszcze muszę nauczyć!
Jego bogactwo, taka piękna różnorodność, bujność i umiejętne zagospodarowanie każdego skrawka ziemi. U mnie nigdy tak nie będzie, to masz rację, bo u mnie ziemia zupełnie inna i tak bujnie to wiele z Twoich roślinek u mnie by nie rosło. I z podlewaniem kiepsko, bo u nas studnia tylko jest, wodociągu brak. A i ja nie wiem czy będę umiała tak działać żeby nie pomordować roślinek. Ale i tak mam nadzieję, że będę mieć też trochę koloru z wiosną. Dzięki kochanym dziewczynom z FO mam już sporo różnych pięknych roślinek, które chyba się przyjęły (ciiii.... żeby nie zapeszyć!)
Bardzo mi się spodobały te małe białe marcinki, nawet nie wiedziałam, że takie istnieją. Oj, ile ja się jeszcze muszę nauczyć!
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Marysiu, dobrego dnia Ci życzę... U mnie piękna pogoda, to lecę do ogrodu, choć jakieś zdjęcia porobić... Co, do Traw, to masz rację,one potrzebują miejsca, też tak uważam, bo wtedy widać jakie są piękne... Można do nich podejść z różnych stron, nie są ograniczone i błyszczą... Piszę o większych Trawach, bo te małe, to się dobrze komponują, nawet na skalniaku...
Buziaki zostawiam...
Misiu, to tylko luźny pomysł, zwłaszcza Marysi, ale do przemyślenia... Bo Trawy tylko wczesną wiosną nie wyglądają, jak się je zetnie, ale trwa to tylko chwilkę... Są więc długo ozdobą... Ale to zawsze jest tak, że co kto lubi i co się komu podoba...
Buziaki zostawiam...
Misiu, to tylko luźny pomysł, zwłaszcza Marysi, ale do przemyślenia... Bo Trawy tylko wczesną wiosną nie wyglądają, jak się je zetnie, ale trwa to tylko chwilkę... Są więc długo ozdobą... Ale to zawsze jest tak, że co kto lubi i co się komu podoba...
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu nazbierałaś wspaniałą kolekcję astrów (a pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu nie miałam o nich pojęcia, myślałam, że są tylko jednoroczne).
I ciągle podziwiam Twojego patrona.
I ciągle podziwiam Twojego patrona.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu ciemnoburaczkowy dostał już miejscówkę 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu a Ty mówisz , że u mnie fotek brak , a co z Twoimi?
- Maska

- Kontakt:
Ależ Margolciu będzie u Ciebie i to nawet ładniej zobaczysz, bo lubisz to miejsce, pragnęłaś go to będziesz go upiększać. Wyruszysz w podróże forumowe to nawieziesz tyle roślin, że ani się obejrzysz a zrobi się ciasno
Białe marcinki kupowałam u naszego miko4 polecam, bo ma ładne sadzonki i kopane z ogrodu, więc rosną w podobnych warunkach. No więcej wiary w siebie
Dorotko poszalałam dzisiaj, może nawet za dużo
zobaczymy jak jutro
Jak będę się mogła ruszać to mam jeszcze szerokie plany. Zaraz idę do Ciebie na zdjęcia,bo u mnie coś mało kwitnie nowości, a ciągle te same nie chce mi się pokazywać. Miłego wieczoru
Asiu oj niewiele więcej wiedziałam jeszcze parę lat temu a teraz wybrzydzam w kolorach i wysokościach
A mnie się marzy jeszcze kapliczka taka z jednego pnia
Jadziu to dbaj o niego i niech się ładnie rozrasta
Dorotko od bocianiego tak, tak nawstawiałaś wczoraj fotek i będziesz nas cisnąć
no dobrze coś pokażę, chociaż noc nowego nie chce zakwitnąć
Najpierw praca dzisiaj wykonana, a raczej ukończona. Poszerzyłam ścieżkę obok wybiegu dla kurek żeby można było swobodnie jeździć wózkiem

Zaczynają kwitnąć róże
tu okrywowa nn

Ta osiągnęła chyba 4 m

Kwitnie jeszcze heliotrop

i ta śliczna ceglasta chryzantemka przywieziona od Tereni

I jesienne akcenty

Miłego wieczoru
Białe marcinki kupowałam u naszego miko4 polecam, bo ma ładne sadzonki i kopane z ogrodu, więc rosną w podobnych warunkach. No więcej wiary w siebie
Dorotko poszalałam dzisiaj, może nawet za dużo
Asiu oj niewiele więcej wiedziałam jeszcze parę lat temu a teraz wybrzydzam w kolorach i wysokościach
A mnie się marzy jeszcze kapliczka taka z jednego pnia
Jadziu to dbaj o niego i niech się ładnie rozrasta
Dorotko od bocianiego tak, tak nawstawiałaś wczoraj fotek i będziesz nas cisnąć
Najpierw praca dzisiaj wykonana, a raczej ukończona. Poszerzyłam ścieżkę obok wybiegu dla kurek żeby można było swobodnie jeździć wózkiem

Zaczynają kwitnąć róże
tu okrywowa nn

Ta osiągnęła chyba 4 m

Kwitnie jeszcze heliotrop

i ta śliczna ceglasta chryzantemka przywieziona od Tereni

I jesienne akcenty

Miłego wieczoru
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu bardzo przyjemnie się ogląda takie ładne zdjęcia 
Pozdrawiam Alicja
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
W pierwszej chwili pomyślałem jak to możliwe, że masz orzechy razem z czereśniami, pewnie jakąś odmianę jesienną wyszukałaś u Strkl