U mnie też przymrozek delikatny i tylko w polu, a ogród trzyma się dzielnie. Niestety przemoczone róże straciły liście i zaczynają nieśmiało kwitnąć, ale tak powiedziałabym zimowo
Ogród zwkwiat c.d.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat c.d.
Witaj Zosieńko
!
U mnie też przymrozek delikatny i tylko w polu, a ogród trzyma się dzielnie. Niestety przemoczone róże straciły liście i zaczynają nieśmiało kwitnąć, ale tak powiedziałabym zimowo
Hibiskus bagienny też chyba nie lubi jednak bagna, bo szybko przekwitł i jedna część zżółkła
Ale wszelkie michałki i astry i chryzantemki kwitną prześlicznie. Z chryzantem od Ciebie jedynie biała od miesiąca kwitnie druga tegoroczna się czai, a z ubiegłorocznych ostała się jedna i koloru nie pokazuje
Napracowałaś się ciężko, ale czytam że to wszystko dla róż
ciekawa jestem jakich?
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maska, Marysieńko, te przeprowadzki niestety nie dla róż, po prostu reorganizacja ze względu na rozrośnięcie się roślin, zagęszczenie i wrastanie jednych w drugie, zaciemnienie przy tarasie itp., a jest to efekt małej wiedzy, wyobraźni, nie spełnienie odpowiednich odstępów między nimi w przeszłości.
U mnie hibiskus bagienny jeszcze kwitnie, różowy zakwitł nawet niedawno a bordowy już zakończył kwitnienie, najpiękniejszy w tym roku był biały.
Miejsce na róże już mam przygotowane, przy wschodniej ścianie garażu (miejsce po winogronach), która została pomalowana i okratkowana, posadzona tam będą Eden Rose 85 2 szt. a w środek Rosarium Uetersen.
Lykkefund mam zamiar posadzić albo przy lipie albo przy zachodniej ścianie garażu, jeszcze nie zdecydowałam się.

W ogrodzie jest jeszcze czym oczy pocieszyć.
U mnie hibiskus bagienny jeszcze kwitnie, różowy zakwitł nawet niedawno a bordowy już zakończył kwitnienie, najpiękniejszy w tym roku był biały.
Miejsce na róże już mam przygotowane, przy wschodniej ścianie garażu (miejsce po winogronach), która została pomalowana i okratkowana, posadzona tam będą Eden Rose 85 2 szt. a w środek Rosarium Uetersen.
Lykkefund mam zamiar posadzić albo przy lipie albo przy zachodniej ścianie garażu, jeszcze nie zdecydowałam się.

W ogrodzie jest jeszcze czym oczy pocieszyć.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Zosiu pracy nie zazdroszczę tylko czasu ja mam go tak mało
A roślinki śliczne
.Pozdrawiam serdecznie 
A roślinki śliczne
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Zosiu śliczne róże wybrałaś
ja mam tylko tą ostatnią i rośnie przy czereśni. Zobaczmy jak się rozrośnie i co pokaże bo na razie trochę się zawiodłam na niej. Nie powiem rośnie szybko ładnie kwitnie ale wystarczy większy deszcz, a kwiaty robią się paskudne i nic nie ma z wcześniejszej urody
O odległościach się nie wypowiadam bo jestem przykładem jak nie należy sadzić
Jaka ładna dalia żółciutka i ta druga trawka pewnie jest jednoroczna? Niestety z przysłanych jest tylko jedna taka drobna. I podoba mi się ta biała stokrotkowa chryzantemka ....zaczynają mi się podobać chryzantemki, a tak się broniłam
i śliczny biały zawilec tym bardziej, że jeszcze kwitnie
No to zmykam do ogrodu 
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Zosiu , pokaż swoje piękne chryzantemy.......to ich pora teraz .....
Sadzonki od Ciebie u mnie są jeszcze w pąkach , myślę,ze za kilka dni będzie pełnia rozkwitu
Sadzonki od Ciebie u mnie są jeszcze w pąkach , myślę,ze za kilka dni będzie pełnia rozkwitu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moje Maruny arktyczna dopiero zbiera sie do kwitnienia i chyba ma za mało słonka w miejscu w którym rośnie ,chociaż krzewi sie dobrze.No i miejsce dla róż przygotowane będzie sie działo .Widzę Zosiu ,że też pracujesz w pocie czoła .Przesadzać takiego starego żylistka to nie lada wyczyn .Próbowałam wykopać moje ,który rośnie za skalniakiem a właściwie na jego obrzeżach ,ale musiałabym wtedy rozwalić cały skalniak ,bo nie da rady tak go usunąć .Zapowiada się następny piękny dzionek
- zwkwiat

JAKUCH, Jadziu, spieszę się aby zdążyć przed chłodami, pomaga mi mąż jeżeli się dobrze czuje.Czy żylistek przeżyje okaże się na wiosnę
, innej alternatywy nie było. Róże przyszły już posadzone.
lanceta, Lodziu jeszcze nie wszystkie kwitną,
Maska, Marysiu, a to się zmartwiłam, a może dlatego jej kwiaty traciły na uroku bo rośnie w liściach i nie wysychają szybko po zmoczeniu przez deszcz.
Trawka z drugiego zdjęcia jest wieloletnia i też jestem nią zauroczona, o tej porze ma przepiękny kolor, dalia jeszcze z angielskich nasion, chryzantemka to Arktyczna, mam też podobną do niej ale różową Klarę Curtis, ten zawilec dopiero o tej porze ma swoje " 5 minut".
alicjad31, Alu jak pracowałam to też tak było. Na emeryturę przeszłam od kwietnia. Nawet sobie nie wyobrażasz jak w marcu parzyło krzesełko na którym siedziałam.
Dzisiaj kilka róż.

lanceta, Lodziu jeszcze nie wszystkie kwitną,
Maska, Marysiu, a to się zmartwiłam, a może dlatego jej kwiaty traciły na uroku bo rośnie w liściach i nie wysychają szybko po zmoczeniu przez deszcz.
Trawka z drugiego zdjęcia jest wieloletnia i też jestem nią zauroczona, o tej porze ma przepiękny kolor, dalia jeszcze z angielskich nasion, chryzantemka to Arktyczna, mam też podobną do niej ale różową Klarę Curtis, ten zawilec dopiero o tej porze ma swoje " 5 minut".
alicjad31, Alu jak pracowałam to też tak było. Na emeryturę przeszłam od kwietnia. Nawet sobie nie wyobrażasz jak w marcu parzyło krzesełko na którym siedziałam.
Dzisiaj kilka róż.

- JAKUCH

Teraz róże mogą oddychać pełną piersią, bo pogoda ku temu stosowna .Kwiaty dużo ładniejsze niż latem w każdym razie u niektórych róż. Dobrze Zosiu ,że masz pomocnika ja muszę wszystko sama
- Maska

- Kontakt:
Zosiu to jesteś szczęśliwa że M pomaga bo ja nie mam pomocy i może trochę i ja jestem temu winna. bo nawet trawę koszę sama jak mi skosił parę razy rośliny
Za to na grządkach kompletnie się nie zna. Ma swoją winnicę ale po tysiąc razy pyta o to samo
Róże u mnie jednak mniej dorodne niż wcześniej, po tych deszczach nie mogę się pozbierać
Plusem L. są teraz owocki i powoli robią się czerwone
Róże u mnie jednak mniej dorodne niż wcześniej, po tych deszczach nie mogę się pozbierać
Plusem L. są teraz owocki i powoli robią się czerwone
- zwkwiat

JAKUCH, Maska, moje drogie mój pomocnik właśnie w sierpniu skończył 83 lata, ale jestem mu bardzo wdzięczna, że nie odmawia pomocy. Oto on latem 2013

- Maska

- Kontakt:
Zosiu jak mi miło, że przedstawiasz mi takiego miłego , przystojnego i eleganckiego pana
Serdecznie go pozdrawiam 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Zosiu bardzo elegancki pomocnik .Pozdrowienia dla Was obojga 
Pozdrawiam Alicja
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Faktycznie, pomocnik jest elegancki i naprawdę jest na kim oko zawiesić. 
A co na zdjęciu kwitnie obok liliowców ?
A co na zdjęciu kwitnie obok liliowców ?
- zwkwiat

Comcia, Mariolu, to poczciwe oregano, w imieniu M dziękuję.
Maska, alicjad31, dzięki dziewczyny, to jest fotogeniczne zwierzątko,
ja schodzę z linii obiektywu,

Maska, alicjad31, dzięki dziewczyny, to jest fotogeniczne zwierzątko,

- JAKUCH

Cudne chryzantemy i ten złocień czerwonawy
Też go mam od Krysi [Christin] i tego żółtego też mam .Przystojny kawaler z Twojego pomocnika i wieku po nim nie widać .Wiadomo praca wśród roślin dodaje energii