.
 .Natomiast dałam do posadzenia szwagrowi, kuzynce i w ten sposób na coś się przydaje.

.
 .

jesienią posadziłam 20kg i teraz mam super las
  jesienią posadziłam 20kg i teraz mam super las 

Czyli jak to cosik się obiera ?ostatnia szansa pisze:U mnie nadal rośnie topinambur chyba jako ciekawostka. Nie mam nerwów tego obierać ...

), ładne były, za parę groszy. Wzięłam parę na rozmnożenie i w piwnicy w suchym piasku zaczął puszczać korzenie.  Do tej pory, jak się okazało miałam pastewnego.
 ), ładne były, za parę groszy. Wzięłam parę na rozmnożenie i w piwnicy w suchym piasku zaczął puszczać korzenie.  Do tej pory, jak się okazało miałam pastewnego.

Ładnie wyglądał jesienią  - morze żółtych kwiatów widoczne z daleka. Bulwki miał niewielkie ,różowe ( wielkości kłączy imbiru) Kiedyś próbowałam to obrać,ale skaleczyłam palec i dałam spokój. Obiera się fatalnie,skórka i miąższ  strasznie twarde.  Za to w ubiegłoroczną zimę rozsmakowały się w nim dziki
 Ładnie wyglądał jesienią  - morze żółtych kwiatów widoczne z daleka. Bulwki miał niewielkie ,różowe ( wielkości kłączy imbiru) Kiedyś próbowałam to obrać,ale skaleczyłam palec i dałam spokój. Obiera się fatalnie,skórka i miąższ  strasznie twarde.  Za to w ubiegłoroczną zimę rozsmakowały się w nim dziki  Zryły kompletnie całą plantację i wybrały wszystkie kłącza,przekopujac przy tym dokładnie ziemię
 Zryły kompletnie całą plantację i wybrały wszystkie kłącza,przekopujac przy tym dokładnie ziemię  W tak przygotowanym miejscu mogłam spokojnie posadzić nadmiarowe sadzonki  pomidorów i papryki ,stosując zasilanie punkowe
 W tak przygotowanym miejscu mogłam spokojnie posadzić nadmiarowe sadzonki  pomidorów i papryki ,stosując zasilanie punkowe