Róża w donicy za takie pieniądze
Moja kolekcja różyczkowa :)
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja różyczkowa :)
Śliczna ta ketmia, ale ja jeszcze nie dojrzałam do roślin domowych, no, chyba, że sukulenty

. Oj, dopiero bym oszalała na ich punkcie. U mnie tylko na targu są w tej cenie, ale wszystkie NN. Mam właśnie stamtąd żółtą angielkę, bo cuuudna...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ketmia moja ma 7 lat wychodowana z patyczka 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Coraz bardziej się uzależniasz od róż Mati...ta " choroba " jest baardzo zaraźliwa
Prawda, że trudno jest się oprzeć coraz nowym chciejstwom różanym, a jeszcze jak można zobaczyć te ślicznotki na żywo...to już zupełne szaleństwo
Prawda, że trudno jest się oprzeć coraz nowym chciejstwom różanym, a jeszcze jak można zobaczyć te ślicznotki na żywo...to już zupełne szaleństwo
- mati1999
- 1000p

Oj masz rację 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże chińskie jak kwitną to zapiera dech w piersi, kwiaty ogromne, szkoda, że tak szybko przekwitają. Nadrabiają to ilością kwiatów
Miałam a właściwie rodzice mieli w domu ogromną różę chińską,miała chyba z 10lat. Niestety nie przeżyła kolejnej przeprowadzki do nowej donicy. Prawdopodobnie mama obcięła za dużo korzeni. Co widzę różę chińską przypomina mi się właśnie ta rodziców.
Duża jest Twoja Mati, czy to świeży zakup
Miałam a właściwie rodzice mieli w domu ogromną różę chińską,miała chyba z 10lat. Niestety nie przeżyła kolejnej przeprowadzki do nowej donicy. Prawdopodobnie mama obcięła za dużo korzeni. Co widzę różę chińską przypomina mi się właśnie ta rodziców.
Duża jest Twoja Mati, czy to świeży zakup
- mati1999
- 1000p

Nie ukorzeniana z 20 cm patyczka w bodajże 2007 roku przeze mnie a zaczęła rosnąć w podobnym czasie co moja brzoza ogródkowa bo ona była z nasionka 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Mati to spryciulek z Ciebie
,a różyczki z patyczka ukorzeniałeś
Pozdrawiam Alicja
- mati1999
- 1000p

Te ogródkowe ?
- mati1999
- 1000p

O dziwo za pierwszym razem chopin mi się ukorzenił ale na zimę nie wystawię go na pole tylko przezimuje w garażu 
- mati1999
- 1000p

Tegoroczne gałązki zanurzyłem w ukorzeniaczu w ziemi zrobiłem dziurkę ołówkiem i delikatnie włożyłem i podlałem po pewnym czasie zrzuciły liście ale łodyżki były takie zielone jak były i pozniej wypuszcza nowe liście i gotowe 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze warto próbować Alu
, moja Mushimara w tym roku nawet zakwitła jednym kwiatuszkiem, a ukorzeniałam ją wiosną rok temu, kiedy niechcący obłamałam gałązkę.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lubię ukorzeniać różyczki to dla mnie zabawa .Teraz po obcięciu też wszystkie patyczki posadziłam do ziemi .Szkoda wyrzucać a nuż któraś zastartuje .Wole patyczki ukorzeniać na zimę ,ale zostawiam je w ogródku . Mati Twojego Chopina też nie dawaj do garażu tylko zostaw go w ogródku nakryj butelką o zrób kopiec .Niech sie hartuje nic mu nie będzie, bo to wytrzymała róża wiadomo polska .Ja nie stosuje ukorzeniacza .2 3 oczka śpiące do ziemi i 2 na powierzchni to cała filozofia do