Ogródek Gosi 13
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Gosiu pięknie skomponowałaś tą rabatę

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dzięki dziewczyny
Jak zwykle za ciasno
No, ale co ja zrobię, że mam problem z przestrzenią?
Jak zwykle za ciasno
No, ale co ja zrobię, że mam problem z przestrzenią?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Piękna rabata
A za tymi marcinkami to jedna taka ładna jeżówka taka biało- żółta ??
Co to za odmiana ???
Piękna rabata
A za tymi marcinkami to jedna taka ładna jeżówka taka biało- żółta ??
Co to za odmiana ???
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
No właśnie mnie też się ta jeżówka podoba
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,czy z werbeny patagońskiej zbierasz nasiona i co roku siejesz czy sama się rozsiewa?Mam ją pierwszy rok w końcu i nie chciałabym stracic.
- Margo2

Aniu, Małgosiu, to jest kilka jezówek. Rośnie tam żółta, biała i rózowa. Wszystkie nn.
Małgosiu, ja werbeny zostawiam na rabatach na zimę. Jeśli jest łagodna potrafią przetrwać. Wiosną zbieram nasiona i rozsiewam, chociaż one same też się rozsiewają. Tylko nie wypiel ich. One bardzo późno wschodzą, bo w maju
Dzisiaj podlewałam przednią rabatę. Straszliwie sucho, a deszczu na razie nie widać, za to temperatury iście letnie. Stałam aż do zmroku z wężem i wcale nie zmarzłam. Czasem latem wieczory były duzo chłodniejsze.
Ale mamy piękną jesień
No i dzisiaj było też pierwsze koszenie

Małgosiu, ja werbeny zostawiam na rabatach na zimę. Jeśli jest łagodna potrafią przetrwać. Wiosną zbieram nasiona i rozsiewam, chociaż one same też się rozsiewają. Tylko nie wypiel ich. One bardzo późno wschodzą, bo w maju
Dzisiaj podlewałam przednią rabatę. Straszliwie sucho, a deszczu na razie nie widać, za to temperatury iście letnie. Stałam aż do zmroku z wężem i wcale nie zmarzłam. Czasem latem wieczory były duzo chłodniejsze.
Ale mamy piękną jesień
No i dzisiaj było też pierwsze koszenie

- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Gosiu ślicznie na pierwszych zdjęciach.
Trawniczek Ci się udał (zajrzę po przepis
), wypracowany.
A chryzantemki tak jak u mnie w pączkach.
Pozdrawiam.
Trawniczek Ci się udał (zajrzę po przepis
A chryzantemki tak jak u mnie w pączkach.
Pozdrawiam.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Gosiu, pamiętam jak kilka lat zabierałaś się do trawnika, brawo
Tylko jeżeli nie będziesz go latem podlewać Twoja praca na marne. Niestety trawnik jest bardzo wymagający. To chyba najgorsza z roślin jak chodzi o wymagania, a klimat u nas nie angielski. 
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, Iga ma rację, woda i jeszcze raz woda, a będziesz się cieszyć kolejnymi koszeniami.
My w tym roku zbyt wcześnie wyłączyliśmy podlewanie i trawnik miejscami kompletnie wysechł. Zaczęliśmy podejrzewać pędraki, a przyczyna była prostsza
Od tygodnia woda leje się codziennie. Podlewam też róże, bo u mnie straszna susza.
My w tym roku zbyt wcześnie wyłączyliśmy podlewanie i trawnik miejscami kompletnie wysechł. Zaczęliśmy podejrzewać pędraki, a przyczyna była prostsza
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jeszcze pomęczę,bo do mnie trzeba z łopatologią.Zostawiasz je na zimę tak jak rosną i wiosną obcinasz główki i siejesz do gruntu?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu rabatki jak zawsze prezentują się zachwycająco
Cudne jeżówki, u mnie już praktycznie przekwitły i to dosyć dawno, kwitną tylko jakieś pojedyncze kwiatuszki. Wykańcza je niesamowita susza
Już nie pamiętam, kiedy padał deszcz...... oby wreszcie solidnie podlało, bo zimą może być źle..... takie przesuszone i odwodnione roślinki nie zniosą jej dobrze 
- Margo2

Marylko, część chryzantem już rozkwitła. Ale czekam jeszcze na 2.
Trawnik bardzo cieszy
Iguś, Aniu, wiem, że to najgorsza roslina. No, ale zaniedbałam wcześniej posiany, musiałam zmienić więc na nowy, żeby zadbać od początku o niego. Jak na razie zachowuje się bardzo dobrze, mimo, że ja nie podlewam go w ogóle. Chyba biohumus trochę działa. Dzisiaj podlałam na zimę nową część, a jutro podleję resztę trawnika i rabaty. trochę trzeba z tą konewką pobiegać
A poza tym polecam nawóz przeciw żółknięciu trawy. Rewelacyjny.
Małgosiu, tak zostawiam na zime. I obserwuję wiosną, jeśli jest na dole zielone, to znaczy, że zyje i nie trzeba wyrywać. Ścinam wtedy tylko stare gałązki i rozsiewam przy okazji nasionka. Natomiast jak wszystko jest żółte to znaczy, że trzeba wyrwac całą roślinę i tylko rozsypać nasionka.
Aga, u mnie jeszcze część jeżówek kwitnie. Nie wiem od czego to zalezy. Może trzeba szybciej usuwac przekwitnięte kwiaty?
U mnie pada w miarę często. Czyli jakieś raz na tydzień, ale jak wiesz u mnie to nie wystarcza, bo piasek szybko przepuszcza wode. Ale ja nie podlewałam już dawno, dopiero zaczęłam od wczoraj. Inaczej rosliny by zmarniały. Ja dodatkowo zaczęłam stosować biohumus. Na razie wypróbowałam na trawniku i chyba pomaga, więc jutro podleję wszystkie rabaty.

Trawnik bardzo cieszy
Iguś, Aniu, wiem, że to najgorsza roslina. No, ale zaniedbałam wcześniej posiany, musiałam zmienić więc na nowy, żeby zadbać od początku o niego. Jak na razie zachowuje się bardzo dobrze, mimo, że ja nie podlewam go w ogóle. Chyba biohumus trochę działa. Dzisiaj podlałam na zimę nową część, a jutro podleję resztę trawnika i rabaty. trochę trzeba z tą konewką pobiegać
A poza tym polecam nawóz przeciw żółknięciu trawy. Rewelacyjny.
Małgosiu, tak zostawiam na zime. I obserwuję wiosną, jeśli jest na dole zielone, to znaczy, że zyje i nie trzeba wyrywać. Ścinam wtedy tylko stare gałązki i rozsiewam przy okazji nasionka. Natomiast jak wszystko jest żółte to znaczy, że trzeba wyrwac całą roślinę i tylko rozsypać nasionka.
Aga, u mnie jeszcze część jeżówek kwitnie. Nie wiem od czego to zalezy. Może trzeba szybciej usuwac przekwitnięte kwiaty?
U mnie pada w miarę często. Czyli jakieś raz na tydzień, ale jak wiesz u mnie to nie wystarcza, bo piasek szybko przepuszcza wode. Ale ja nie podlewałam już dawno, dopiero zaczęłam od wczoraj. Inaczej rosliny by zmarniały. Ja dodatkowo zaczęłam stosować biohumus. Na razie wypróbowałam na trawniku i chyba pomaga, więc jutro podleję wszystkie rabaty.

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś u mnie tak dawno nie padało, że nawet nie pamiętam kiedy..... może przed miesiącem i to tylko pokropiło , tak że roślinki nawet nie poczuły.... Rośliny niesamowicie wymęczone, podlewanie to nie to samo...
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia a jak ten nawóz się nazywa, być może pisałaś o nim wcześniej ale jakoś nie mogę znaleść.A poza tym polecam nawóz przeciw żółknięciu trawy. Rewelacyjny.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu czy na ostatnim zdjęciu jest proso? Czy zimuje u Ciebie bez problemu?