Mój zielony świat cz.4
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
A ja swojego wyciąłem a mogłem poczekać jak się przbarwi
fajna ta szałwia , wieloletnia ? żagwin tak jak moje różyce zwariował 
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Kolorowa i słoneczna jesień u Ciebie
. Oby tak jak najdłużej
. Barwy jesienne sumaka - niesamowite, a 'obrazek' ogólny - wg mnie letni
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale owoce ognika trochę ten letni obrazek zburzyły 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu piękny czerwony sumak
a co to koło niego ? rdest? śliczny też ognik, moje są w cieniu i szybko czernieją, czyli grzyb je bierze, a szkoda bo to świetna jesienna ozdoba
masz jeszcze sporo kwitnących kwiatów i kto tu mówi o jesieni ?
wszędzie jeszcze kwiaty .....karolina
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wiele roślin ma dla mnie znaczenie pod kątem właśnie przebarwień jesiennych. Sumak do nich też należy, ale jego obawiam się najbardziej. Nie masz Aniu problemów z jego odrostami?
A żagwin pomylił się tak samo jak moje sasanki i maki. A bratki kwitną na potęgę po całym ogrodzie
Może zimy nie będzie, tylko łagodnie przejdziemy w stan .....późnojesienny i od razu wiosenny

A żagwin pomylił się tak samo jak moje sasanki i maki. A bratki kwitną na potęgę po całym ogrodzie
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oby Twoje słowa były proroczePEPSI pisze: A żagwin pomylił się tak samo jak moje sasanki i maki. A bratki kwitną na potęgę po całym ogrodzieMoże zimy nie będzie, tylko łagodnie przejdziemy w stan .....późnojesienny i od razu wiosenny
![]()
Mnie urzekł cudny Penstemon i kwitnąca cudna szałwia szkarłatna
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Witam Aniu
masz piękne penstemony .. ja nie wiedziałam co to za roślina , teraz już wiem bo zobaczyłam u Ciebie ...ja mam białego z różem
delikatnym
Świecznicę będę miała na wiosnę .. Twoja jest piękna ... żagwin Ci kwitnie ?
coś takiego .
...szałwia szkarłatna
cud .
Pozdrawiam Cię serdecznie .
masz piękne penstemony .. ja nie wiedziałam co to za roślina , teraz już wiem bo zobaczyłam u Ciebie ...ja mam białego z różem
delikatnym
Świecznicę będę miała na wiosnę .. Twoja jest piękna ... żagwin Ci kwitnie ?
...szałwia szkarłatna
Pozdrawiam Cię serdecznie .
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aneczko
Cudny ten Twój ogród, tyle kolorków, tyle roślinek pięknie kwitnących.
A to enstemon faktycznie piękne .A powiedz mi co to jest za roślinka ???
a ostróżki tez ci pięknie kwitną, jak latem
Cudny ten Twój ogród, tyle kolorków, tyle roślinek pięknie kwitnących.
A to enstemon faktycznie piękne .A powiedz mi co to jest za roślinka ???
a ostróżki tez ci pięknie kwitną, jak latem
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Też mam ten problem, ładnie się przebarwia ale boję się odrostów.PEPSI pisze:Wiele roślin ma dla mnie znaczenie pod kątem właśnie przebarwień jesiennych. Sumak do nich też należy, ale jego obawiam się najbardziej. Nie masz Aniu problemów z jego odrostami?
A żagwin pomylił się tak samo jak moje sasanki i maki. A bratki kwitną na potęgę po całym ogrodzieMoże zimy nie będzie, tylko łagodnie przejdziemy w stan .....późnojesienny i od razu wiosenny
![]()
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Aniu dawaj zdjęcia ogrodu, jak teraz wygląda sumak ? forumowicze mają racje, on się rozrasta , u mnie zaczął zajmować odrostami cały trawnik i zlikwidowałam , niestety . Pokaż ogniki.......karolina 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Mati a czemu wyciąłeś sumaka? Szałwia jest jednoroczna ale ujęła mnie swym kolorem i na pewno w przyszłym roku ją wysieję
Aniu u mnie pogoda cudowna, słoneczko i ciepełko
miejmy nadzieję, że taka aura potrwa jeszcze trochę i będziemy się mogli cieszyć z pięknej jesieni.
Karolinko tak to rdest auberta
oplótł balkon i kwitnie już od trzech miesięcy
Gosiu i Dorotko odpowiem wam razem, najstarszy sumak jaki mam ma już jakieś 15 lat i od kilku lat nie wypuszcza już odrostów, młodszym egzemplarzom się zdarza ale dla mnie to nie jest problem. Jeśli nie skaleczy się im korzeni to odrostów niema i najlepiej nie tworzyć pod nimi rabat.
Jadziu i mnie szałwia się podoba, pierwszy raz ją zasiałam i już wiem, że na wiosnę znowu to zrobię. Zachwycił mnie jej cudowny karminowy kolorek, piękna jesienna ozdoba
Wioluś cieszy mnie bardzo, że wszystkie roślinki Ci się podobają, dziękuje
Świecznicę polecam z całego serca bo to piękna roślina i jeśli Ci mogę doradzić to koniecznie posadź ją w jakimś cienistym miejscu i podlewaj w czasie upałów a na pewno Ci się odwdzięczy
Aniu penstemon rośnie u mnie od dwóch lat i na zimę został bardzo dobrze okryty bo wiem że zimowaniem u nich jest różnie. Po pierwszym kwitnieniu go przycięłam i teraz zakwitł chyba jeszcze piękniej niż latem. To ładna bylinka i mam nadzieję, że przetrwa kolejną zimę.
Karolinko szkoda, że go usunęłaś z doświadczenia wiem że po kilku latach przestaje wypuszczać odrosty, moje tak miały
Ognika i sumaka pokażę innym razem, dziś kwiaty w moim ulubionym kolorze, popatrz
Moje ulubione kolory

Aniu u mnie pogoda cudowna, słoneczko i ciepełko
Karolinko tak to rdest auberta
Gosiu i Dorotko odpowiem wam razem, najstarszy sumak jaki mam ma już jakieś 15 lat i od kilku lat nie wypuszcza już odrostów, młodszym egzemplarzom się zdarza ale dla mnie to nie jest problem. Jeśli nie skaleczy się im korzeni to odrostów niema i najlepiej nie tworzyć pod nimi rabat.
Jadziu i mnie szałwia się podoba, pierwszy raz ją zasiałam i już wiem, że na wiosnę znowu to zrobię. Zachwycił mnie jej cudowny karminowy kolorek, piękna jesienna ozdoba
Wioluś cieszy mnie bardzo, że wszystkie roślinki Ci się podobają, dziękuje
Aniu penstemon rośnie u mnie od dwóch lat i na zimę został bardzo dobrze okryty bo wiem że zimowaniem u nich jest różnie. Po pierwszym kwitnieniu go przycięłam i teraz zakwitł chyba jeszcze piękniej niż latem. To ładna bylinka i mam nadzieję, że przetrwa kolejną zimę.
Karolinko szkoda, że go usunęłaś z doświadczenia wiem że po kilku latach przestaje wypuszczać odrosty, moje tak miały
Ognika i sumaka pokażę innym razem, dziś kwiaty w moim ulubionym kolorze, popatrz
Moje ulubione kolory

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
No to już wiem, gdzie przesadzić żółtą chryzantemę. Obok niebieskich marcinków...o tej porze taka bogata w energię plama w ogrodzie czyni cuda.Fajnie.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu Twój ulubiony kolor jest też moim ulubionym
. Ja przez zimę muszę przemyśleć o założeniu takiej właśnie rabatki.
Może być fajna. Ciekawa jestem czy już mam wszystkie kwiaty w tym kolorze?
Fotki jesienne
.
A za sumaka podziwiam. My z nim walczyliśmy kilka lat. Było kopanie i randapowanie. Na razie jest z nim spokój.
Może być fajna. Ciekawa jestem czy już mam wszystkie kwiaty w tym kolorze?
Fotki jesienne
A za sumaka podziwiam. My z nim walczyliśmy kilka lat. Było kopanie i randapowanie. Na razie jest z nim spokój.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Muszę poszukać nasion tej szałwii
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
moja żółta chryzantema rośnie koło niebieskich marcinków ale nie kwitnie
.
Aniu jak zwykle piękne zdjęcia, tyle jeszcze pięknych zestawień pokazujesz, u mnie to już tylko przypadkowe kwitnięcia, muszę popracować na wizualizacją
Aniu jak zwykle piękne zdjęcia, tyle jeszcze pięknych zestawień pokazujesz, u mnie to już tylko przypadkowe kwitnięcia, muszę popracować na wizualizacją