Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

MARYSIU....kwiatki na hibiskusie nadal stoją w pączkach ale za to chryzantemki zdobią rabaty i ogród

Obrazek

te o ciemniejszej barwie dopiero zaczyna pokazywać kolor

Obrazek

ale wiem już na pewno co muszę zrobić wiosną aby były ładnie widoczne, w tej chwili tak wyglada moja rabata ......przesadzić..

Obrazek

datury u mnie dopiero zaczynają kwitnienie, dobrze że ciepełko to trochę się nimi nacieszę....

Obrazek

Obrazek

a takie cudeńko udało mi się spotkać w POLO......doczytałam że to Goryczka Klusjusza Diana i teraz tak się miotam czy wysadzić do gruntu....ale chyba wysadzę i na zimę zabezpieczę....ładniutka....

Obrazek

mimo zbliżającej się jesieni w ogrodzie jeszcze można bywać i się cieszyć....

Obrazek

Obrazek

a dzisiaj urządzałam pościg za nim ale nie moglam go zatrzymać w kadrze...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

:wit Bajeczny ogród . :wink: Trawnik ;:167 .Ahh te róże i inne kwiatki ... podoba mi się tu u Ciebie i będę wpadał . :D
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz chryzantemy są trochę za gęsto ale śmiało możesz delikatnie wykopać jedną ze środka i posadzić w inne miejsce nic im się nie stanie nawet listek nie zwiędnie...ja tak teraz porobiłam chociaż moje dopiero zaczynają pączki rozchylać , bo z wiosny stały jak zaklęte...goryczkę masz przepiękną ,mało spotykaną z taką ilością kwiatów...ogród pięknie się rozrasta...ja mało wchodzę na forum bo mam problem z komputerem nie mogę się nikogo doprosić żeby mi odmulił komputer...
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Krysiu - zafascynowała mnie Goryczka Klusjusza Diana. Nigdy takiej roślinki nie widziałam. Piękna, zaraz sobie o niej poczytam.
Żółta chryzantema to chyba gigant. Muszę dokładnie przejrzeć swoją rabatę, może jeszcze coś upchnę, choć mam całkowity szlaban na nowe zakupy, a tym bardziej na kolejne zakupy. :cry: Wiem, że M ma rację - nie wyrabiam nawet przy dobrym zdrowiu, ale jak oglądam takie cudności, to po prostu... ;:65
Nie wiem czy jest sens wznawiania wątku na koniec sezonu. Nawet zdjęć mam niewiele. Praktycznie od połowy maja do początków września więcej byłam w szpitalach niż w domu. Teraz na gwałt usiłuję jakoś uporządkować ogród i po całym dniu harówki, padam na twarz. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Krysiu ;:196 Gdzieś mi się zagubiłaś ale jestem , zaległości nadrobiłam ;:108
Cudnie u Ciebie i jeszcze tak kolorowo ;:180 ;:138 ;:138
Przepiękne masz chryzantemy ;:215 ;:215 co robisz że takie śliczne kępki Ci rosną ???
Goryczka Klusjusza Diana - śliczna ;:333
Krysiu brak mi słów aby wszystko opisać i pochwalić - jednym słowem stworzyłaś sobie RAJ ;:63 ;:63
Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnej nocy ;:168
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PAWLE....miło, wpadaj jak często chcesz - cieszy, że trawnik się podoba, jak ja o nim marzyłam bym mogła boso o rosie ;:65 ;:65 i po kamlotach nie chodzić, teraz poruszam się jak po dywaniku...dla Ciebie kawałek trawniczka

Obrazek

ALINKO.....oj z tym odmulaniem to róznie bywa :;230 a chryzantemki rzeczywiście się podduszają, ale w tym sezonie nie będę ruszać - zostawię na wiosenne przesadzanie, teraz muszę na ROD trochę poskubać bo to już najwyższy czas a prawie ostatni dzwonek.
zostawiam Tobie jeszcze inne chryzantemki i spylam na działkę robić wykopki, obiecałam wysyłkę i nie mogę się zabrać.....ciągle coś ważniejszego i pilniejszego.

Obrazek

Obrazek

goryczka oblepiona kwieciem , ale na pewno już tego nie powtórzy w moim ogródku....

HELENKO....ja myślę, że sens jest otwarcia wątku....Twój ogród i zimą jest uroczy a jak hortensje pozakładają czapy śnieżne....dla nich warto. Goryczka to gigant i dla mnie....ale to tak mają te pędzone holenderskie kwiaty....u nas już nie powtórzą taką ilością kwiatów, ale jak mi w przyszłym roku trzema zakwitnie też będę się :tan
Helenko ale Ty szybkie obroty po długiej chorobie to sobie odpuść...ogród poczeka.
tak skromna i delikatna

Obrazek

TERENIU....to nasze chciejstwa tak nas wytrącają z obiegu forum, zachciało się babom dwóch działek i teraz mają ;:223 ;:223 ale myślę, że poradzimy sobie i ład u nas też zapanuje......piszesz o moim raju....miło ;:196 ale ja bałagan też mam tylko skrzętnie go skrywam i aparat odpowiednio ustawiam........chryzantem w żaden sposób nie cięłam w tym sezonie bo ja mam je po raz pierwszy, kupiłam u naszej JATRA......w przyszłym sezonie będę dopytywać jak je ciąć.

Obrazek

na pewno wiem jak je poprzesadzać na wiosnę, a GORYCZKĄ sama się zachwycam i żałuję że nie wzięłam dwóch doniczek.

róże oblepione pąkiem, chyba dadzą radę do mrozów....

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Dziękuję . :lol: Róże róże róże . ;:oj
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jaka ta różyczka na tle trawniczka urocza :roll: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu uciekłaś mi, ale już cię mam. Poczytam jutro, bo dziś już na telefonie . Przepiękne dalie ;:138

Jestem dzisiaj, piękny trawnik zrobiliście ;:oj Chryzantemy posiadam, teraz zdobią ogród. Jeżeli jesteś chętna na rozchodnik - pisałam u mnie - to proszę o adres, bo czeka ;:65
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ostatnia z pokazanych chryzantem jak ma na imię ??zimowała już?
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Krysiu - ale Ty pracy włożyłaś w ten nowy ogród ;:oj ;:oj ;:oj a rośnie ładniej niż w ROD bo ziemia wypoczęta - jak ja się przeprowadziłam to w pierwszym roku wszystkiego miałam kleskę urodzaju - chociaż o ogrodnictwie nie miałam zielonego pojęcia- pomidorami wykarmiłam całą bliższą i dalszą rodzinę.
Chryzantemy- piękne czy one będą takie niskie???
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO....masz rację pracy mnóstwo i ciągle jest coś do zrobienia, ale tak to wygląda jak się coś tworzy....pomidorków sadzę aby mieć trzy krzaczki i tak je zaraza liznęła, natomiast chryzantemy mają być niskie i takie na razie są.....wiem już na pewno, że źle posadzone...za gęsto, na wiosnę będą miały inne lokum.

DORCIA.....poszperam w notatkach i odpowiem jak się zwie.....nie zimowała bo ja na wiosnę je wsadzalam....ale liczę na to że przezimują wszystkie ;:108

JUSTYNKO.....jak miło, że mnie doszłaś ;:65 ;:65 piszesz, że trawnik ładny... ;:196 za pochwały, był drogi bo cały urlop na nim orałam :;230 ale teraz mogę rano o rosie boso ;:65 ;:65
rozchodnik chętnie.....a u mnie są siewki szałwii różowej, może nie masz :?:

EDYTKO.....na tle trawnika to NEW DAWN.....jak dla mnie to porcelanowa róża, warto ją mieć...nie choruje, powtarza kwitnienie i o tej porze ma jeszcze mnóstwo pąków

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DORCIA.....już poszperałam i to jest SOLAR....bardzo wcześnie zaczęła kwitnienie, bo już w sierpniu rozwijały się pierwsze kwiatki....
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Krysiu ależ mnogość kwiatów u Ciebie w ogrodzie, u mnie przekwitają zimowity i to już ostatnie kwiaty.
Interesuję się ostatnio chryzantemami zimującymi, może mi podpowiesz jakieś niskie odmiany, doszłam do wniosku że mogła bym sobie zakupić jakieś cztery -pięć krzaczków to teraz by bardzo urozmaiciły widoczki w ogrodzie.
Szałwią różową jestem zainteresowana.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
W tym roku moje chryzantemy też nie były cięte. :( Boję się, że lada chwila położą się na ziemi i cały urok pryśnie. Będę cierpliwie podglądać "losy" Goryczki. Najlepiej jest kupować sadzonki wyhodowane w polskich szkółkach, choć oferta zagranicznych jest bardzo kusząca. :wink:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”