Pozdrawiam.
Moje ulubione kwiaty domowe
-
Anka159
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ulubione kwiaty domowe
Twoje skrętniki wyglądają na zdrowe i ładnie rosną, kwiaty też mają piękne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Kochana moje fiołki od Ciebie szaleją, a jak się mają kwiatki ode mnie?
-
Marysiaaa
- 500p

- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się Patrysiu, że dobrze Ci rosną.
Już się nie mogę doczekać kiedy u Ciebie zakwitną.
Roślinki od Ciebie też mają się dobrze i pomimo przeprowadzki nie ucierpiały podczas przewożenia. Będę czekać na kwitnienie grudnika.
Buziaki.
Roślinki od Ciebie też mają się dobrze i pomimo przeprowadzki nie ucierpiały podczas przewożenia. Będę czekać na kwitnienie grudnika.
Buziaki.
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
-
Marysiaaa
- 500p

Kto wie co to za odmiana fiołka? Dostałam listek od Ani w gratisie i teraz zakwitł ślicznym kwiatuszkiem.

Skrętnik Cynamon ładnie się wybarwił.

Skrętnik Cynamon ładnie się wybarwił.

Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- Marcin01988
- 500p

- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jej skrętniki są cudowne lola ma fajne zabarwienie kwiatów połączenie niebieskiego i bieli. A ja wciąż czekam aż moje zakwitną 
-
Marysiaaa
- 500p

Dzięki Marcinie.
To moja nowa półka na kwiaty:
dla mężusia
za nią.

Nie mogę się doczekać pierwszego kwitnienia karminowego oleandra!

To moja nowa półka na kwiaty:

Nie mogę się doczekać pierwszego kwitnienia karminowego oleandra!

Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- Bogsaf
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Widać na zdjęciu, że aż się uginają pod ciężarem kwiatów. Podpórkę musisz dać, bo w końcu się połamie jak będziesz dokładać kolejne roślinki 
No nie może mnie i tu zabraknąć

Uwielbiam fiołki i skrętniki, Twoje cudnie kwitną, nie umiem się zdecydować który jest tym naj
Uwielbiam fiołki i skrętniki, Twoje cudnie kwitną, nie umiem się zdecydować który jest tym naj
- georginja
- 500p

- Od: 4 paź 2012, o 01:46
Bardzo pojemna półeczka.
Buziak to za mało , mąż zasługuje na więcej. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dusia 123
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 18:48
Półeczka super
ale znając życie wkrótce będzie za mała i nie pomieści pięknych kwiatków. Ja też najpierw miałam półeczki , na których szybko zabrakło miejsca
Teraz mam regał, jeszcze się mieszczę, ale na jak dlugo ?
Kwiatki pieknie kwitną
Kwiatki pieknie kwitną
Pozdrawiam serdecznie Duśka 
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Marysiaaa
- 500p

Bogsaf półka się nie ugina, to tylko takie złudzenie optyczne.
Ona jest tak solidna, wykonana z desek a nie sklejki, więc dużo cięższe okazy można by na niej stawiać. 
Te kwiatuszki są lekkie jak piórka. Podlewane 1-2 razy w tygodniu nie mają ciężkiego podłoża.
izary Witam u mnie!
Zapraszam na więcej, jak dobrze pójdzie to jeszcze w tym roku zakwitną mi nowe skrętniki i fiołki, bo mam młode sadzonki, które powoli sobie rosną.
georginja Tak półka jeszcze więcej może pomieścić, ale reszta stoi na razie na parapecie, podłodze i półkach. Muszę teraz bardziej uważać, bo mam do dyspozycji tylko okno południowe i zasłaniam częściowo szybę w południe kawałkiem kartonu, żeby słońce nie paliło roślin.
Dusia 123 Nie będzie za mała, bo ograniczyłam ilość roślin i z niektórych zrezygnowałam, bo mi nie przypadły do gustu po jednym sezonie. Nie chcę sobie zastawiać domu kwiatkami, bo chcę żeby to w miarę gustownie wyglądało, a nie tak przesadnie dużo. Cieszę się, że mam w tym opanowanie i potrafię wybrać te ulubione, a inne podziwiać na forum. Nie muszę mieć wszystkiego.
Te kwiatuszki są lekkie jak piórka. Podlewane 1-2 razy w tygodniu nie mają ciężkiego podłoża.
izary Witam u mnie!
georginja Tak półka jeszcze więcej może pomieścić, ale reszta stoi na razie na parapecie, podłodze i półkach. Muszę teraz bardziej uważać, bo mam do dyspozycji tylko okno południowe i zasłaniam częściowo szybę w południe kawałkiem kartonu, żeby słońce nie paliło roślin.
Dusia 123 Nie będzie za mała, bo ograniczyłam ilość roślin i z niektórych zrezygnowałam, bo mi nie przypadły do gustu po jednym sezonie. Nie chcę sobie zastawiać domu kwiatkami, bo chcę żeby to w miarę gustownie wyglądało, a nie tak przesadnie dużo. Cieszę się, że mam w tym opanowanie i potrafię wybrać te ulubione, a inne podziwiać na forum. Nie muszę mieć wszystkiego.
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
Pięknie obłożona kwiatami półka, jakby wszystko na raz ci tam zakwitło cudowny byłby widok;). 
-
Marysiaaa
- 500p

Dziękuję Pati
Czy ktoś wie czy powinnam tego fiołka rozsadzić czy zostawić 3 sadzonki razem?
Generalnie się rozsadza wszystkie odmiany oprócz trailerów, ale nie znam odmiany tego fiołka - miałam niepodpisany listek.
Czy jeśli byłby to trailer to zrobię mu krzywdę rozsadzając go?
I jeszcze jedno rozsadzić teraz czy zaczekać do wiosny?
On ma takie wydłużone listki niektóre...

Czy ktoś wie czy powinnam tego fiołka rozsadzić czy zostawić 3 sadzonki razem?
Generalnie się rozsadza wszystkie odmiany oprócz trailerów, ale nie znam odmiany tego fiołka - miałam niepodpisany listek.
Czy jeśli byłby to trailer to zrobię mu krzywdę rozsadzając go?
I jeszcze jedno rozsadzić teraz czy zaczekać do wiosny?
On ma takie wydłużone listki niektóre...

Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
Marysiu, ja uważam, że zdecydowanie rozsadzić nie czekając do wiosny, one maja bardzo ciasno i nie maja możliwości wzrostu.
Jeśli chodzi o trailery to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że w to jedna roślina z wieloma wierzchołkami wzrostu a nie kilka roślin posadzonych razem, więc tak czy tak uważam, że trzeba rozsadzić
Jeśli chodzi o trailery to ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że w to jedna roślina z wieloma wierzchołkami wzrostu a nie kilka roślin posadzonych razem, więc tak czy tak uważam, że trzeba rozsadzić
-
Marysiaaa
- 500p

Dziękuję bardzo Ilonko za radę. Dzisiaj je rozsadzę. 
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe