Postaram się zrobić też trochę aktualnych fotek tego co jeszcze kwitnie, dopóki jest co fotografować. W prognozie pogody podawali, że w nocy ma być u nas -1...oby się nie sprawdziło, bo zetnie mi wszystkie dalie
Dzisiaj kolej na literę H z mojej listy podsumowań.
Handel róża pnąca. Jest u mnie od 2012r. W pierwszym sezonie złapała plamistość, w drugim sezonie też trochę plam miała, ale już mniej. W tym roku jeden pęd tak dziwnie złapał plamy...liście oberwałam i choroba nie przeniosła się na inne pędy
To są zdjęcia z czerwca 2014

Sierpień

wrzesień

Hella róża pnąca. Posadzona wiosną tego roku, więc młodziutka jeszcze. Zdrowa, róża z ADR, co się potwierdza. Mączniaka też nie złapała. Kwitła niezbyt obficie...kwiaty po kilka a nawet kilkanaście w kwiatostanach. Dość szybko przekwitają, ale rozwijają się cały czas nowe. Rośnie przy pergoli...w tej chwili urosła na ok. 170 cm, ładnie się rozkrzewiła...mocno kolczasta, kwiaty pachną słabo.

Hot Chocolate co prawda kupiona w czerwcu na wyprzedaży w OBI, więc krótko, ale chciałam jeszcze raz pokazać jej oryginalny kolor. Rosła w donicy...przesadziłam ja dwa tygodnie temu go gruntu i chyba jej się podoba miejsce, bo powypuszczała nowe łodyżki

-- 4 paź 2014, o 21:02 --
Daysy