Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Marysiu ależ masz rasowe kury w kurniku :D ;:108
Kogut i biała kurka to rasa sussex :D Poszukiwana zresztą przeze mnie,bo to duża rasa kur.
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Amelciu cudze chwalicie swego nie znacie ;:185 Kogut rzeczywiście jest ogromny chociaż dopiero co osiągnął dojrzałość, a kurka nie jest za duża (taka jak pozostałe) to może kundelek z domieszką. Dziękuję za identyfikację ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Oj, Maryś, tak mi się marzy skalniak, a mój małż na samo słowo "skalniak" zgrzyta zębami. :twisted: Jak go przekonać, i to w taki sposób żeby myślał iż to on pragnie tego skalniaka, a ja realizuję tylko jego marzenia?
Nie chcę otwartej walki o drobiazg, a zupełnie nie mogę zrozumieć co mu ten skalniak przeszkadza? No, to znaczy chyba rozumiem. Ogórków, ani pomidorów na nim nie posadzę, a rozchodników, rojników, żagwinów czy macierzanki zjeść się nie da.
Oj, te chłopy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margolciu miałam już wyłączyć życie wirtualne ale rzadko bywasz na FO więc odpisze i może jeszcze przeczytasz. Czy posiadłość jest jego czy Wasza? jeżeli Wasza i Ty masz tam równie dobrze się czuć jak i M to musi tak jak w codziennym życiu zaakceptować rzeczy, które Tobie sprawiają radość, w przeciwnym razie wspólne życie nie ma sensu. Ja mam ogród oczywiście zdominowany przeze mnie, ale są strefy dla M i są dla młodszej gospodyni, która zupełnie co innego lubi niż ja i muszę się z tym pogodzić jeżeli mamy wieźć wspólne życie i mieć wspólne tematy. M zainspirowałam winoroślami, bo zawsze miał ciągoty do trunków (na szczęście nie nałogowe, bo korygowane skutecznie przez rodzinę) Ja widzisz jak szaleję z kwiatkami i on ma swoją winnicę, ja mam kwietne grządki które sama obrabiam (niestety nawet najcięższe prace) a wszystko po to żeby być u siebie. A być u siebie to być usatysfakcjonowaną z tego co masz i robisz. A już na stare lata ...
Dodam że ja też nie chciałam skalniaka (te skalniaki przed domami ;:oj ) więc zrobiłam kamienisko i sadzę te różne rojniki, rozchodniki i cudne malutkie roślinki ;:167
Porozmawiaj z nim :D
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p

Post »

miałam już wyłączyć życie wirtualne

Maryś, jak to wyłączyć?????
A ja bywam na FO codziennie i namiętnie czytam. Może nie piszę za często, ale doba jakaś krótka jest. Ale jak mogłabym nie bywać w wątku mojej "GURU" ogródkowej ;:180 . Podziwiam Twoje zdjęcia i po cichutku sobie marzę żeby mój ogródek choć trochę kiedys przypominał Twój.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margolciu w przenośni znaczyło to wyłączenie laptoka :;230
Masz tyle pracy, że nawet rozumiałabym rzadsze bywanie na FO. Przecież to coś fantastycznego tworzyć coś od początku :lol: Najprawdopodobniej nie będziesz miała czegoś takiego jak ja, ale jakąś grządkę może :D M by Ci nie pozwolił na takie marnowanie ziemi i pieniędzy :;230 żartuję oczywiście :oops:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu jabłuszka cudnie wyglądają, tak egzotycznie, w dodatku piszesz, że smaczne.
Jakoś nie kojarzę, żebyś wcześniej skalniak pokazywała, latem jak roślinki kwitną, wygląda jeszcze piękniej, natachałaś się tych kamieni. ;:108 Rojniki w pniu drzewa ciekawie wyglądają, im wystarczy odrobina ziemi, żeby rosły. W lesie koło nas spotykam takie zmurszałe, porośnięte mchem kawałki, ale albo rozsypują mi się w rękach, albo za ciężkie, żeby przynieść, muszę się chyba z taczką wybrać. Mam takie puste miejsce pod wiązem, idealnie by się komponowały. Uwielbiam drewno i kamień w ogrodzie.
Moja Mama zawsze kurom serwatkę dawała do picia, ma dużo soli mineralnych. :)
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p

Post »

Maska pisze:Margolciu w przenośni znaczyło to wyłączenie laptoka :;230
No toś mnie wystraszyła. Tyle osób sie wycofuje z FO, że aż mnie zmroziło. A niech Cię. ;:306

Obrazek

A z tym moim małżem to masz sporo racji, ale ja sobie z nim poradzę. I może jednak mój ogródek będzie choć troszeczkę podobny do Twego?! Choć troszeczkę, co?! Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Margolciu wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma :D to samo z mężami, tak wielu jest lepszych od naszego, ale jak się bliżej przyjrzeć Obrazek

No to zacznij Kochana od wyciągania swojego ogródka wzdłuż :;230
No i powiedz co Ci się tak najbardziej u mnie podoba?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu to jeszcze dodam do poprzedniego postu, że kotek, który przychodzi w gości bardzo Cię polubił, ale intryguje mnie, czy piesek go nie atakuje, gdyż pisałaś, że nie toleruje kotów. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Byłam dzisiaj na spacerze w lesie, pogoda dopisała i gdyby jeszcze moja pięta dała mi spokój byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie. Niestety tak nie było ;:oj Przyniosłam parę grzybów z których większość już była przez innych zaklepana i wylądowały na kompoście :wink:

To teraz parę zdjęć z lasu

Obrazek

U sąsiadów! nie wiem czy to michałki czy przymiotno ale wygląda ślicznie
Obrazek

w lesie momentami było tak ;:3
Obrazek

Obrazek

przebarwiające się leszczyny

Obrazek

A ten pień dedykuję Marysi mar

Obrazek

a czy ten nie jest cudaczny

Obrazek

i bardziej dostojny!

Obrazek

I moje śliczne skałki!

Obrazek

wyrastają w różnych miejsca jak grzybki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w lesie można znaleźć różne ciekawe rzeczy ja dzisiaj znalazłam kubek z logo mojego pierwszego pracodawcy sprzed 40 lat ;:oj
Obrazek

I w moim ogrodzie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ostatnio przywiezione z podóży, mają śliczny kolor!

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za uwagę ;:4

Tereniu nasz pies ze względów oczywistych jest w wolierze a na spacery tylko na uprzęży wychodzi. Koty wiejskie te starsze potrafią współżyć z psami, a nasze domowe nie umieją ocenić zagrożenia. Mam nadzieję że kotek nie popełni błędu a przychodzi do mnie już drugi rok ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu na przedostatniej fotce to chryzantema czy marcinek .Ma cudny kolor taki ceglasty.Wycieczka również fajna szkoda ,ze grzybkami już kto inny sie zainteresował ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu :wit
Ja dzisiaj w pracy niestety byłam .
Spacerek piękny miałaś ;:3 kwiatuszki śliczne ,a nóżkę oszczędzaj .Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marysiu,trzeba było głębiej w lesie pogrzebać,może na jakiś skarb byś natrafiła.Masz piękne astry czy chryzantemki,nie rozróżniam.Ja dzisiaj kupiłam sobie dwie doniczki w kauflandzie,ale one chyba nie zimuja w gruncie?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wow, Marysiu ja takie kubeczki pamiętam z różnych jadłodajni w których przyszło się stołować,od przedszkolaka do ....studenciaka. :D Fajne znalezisko, jakby znak jakiś ;:108 A spacer wspaniały, las to las, uwielbiam. Ja ostatnio czasu mam zdecydowanie mało na spacery po lesie. A to lubię najbardziej.U mnie takich fajnych skałek w lesie nie ma...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”