Moja działka 5
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 5
Lidziu...co prawda moje roślinki nie stoją w błocie, ale też zimno i deszczowo.
. Co do szczawika..ja wsadziłam do gruntu. Sama nie wiem czy go wykopywać i dołować , czy niech tak już zostanie.
. Pozdrawiam niedzielnie, acz deszczowo. 
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu u mnie wczoraj też lało, ale były też momenty ze słońcem. Ale u Ciebie to istna pora monsunowa, tylko że trochę zimniej, niż w tropikach. Na moim termometrze w tej chwili tylko +4 stopnie.
Chyba idzie zima.
Czy mnie oczy nie mylą, że widzę na ostatnich fotkach żyworódkę i skrętnika. Fotki 2 i 4 od dołu. I co to takie niebieskie na bordowej łodyżce na 5 zdjęciu od dołu.
Czy mnie oczy nie mylą, że widzę na ostatnich fotkach żyworódkę i skrętnika. Fotki 2 i 4 od dołu. I co to takie niebieskie na bordowej łodyżce na 5 zdjęciu od dołu.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Deszcze, deszcze u mnie to samo Lidziu , nie ma kiedy nacieszyć sie kwiatami. Czy posadziłaś żyworódke na działce? cos tam masz takiego z podobnymi liśćmi 
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Masko Nasiona babki pierzastej i purpurowej pozbieram, mam nadzieje że deszcze im nie zaszkodziły i nasiona dojrzeją. Babka 'Purpurea' jest byliną. Nie siałam ich tylko kupiłam dorosłe roślinki. Mam jeszcze babkę 'Variegata' i średnią.
Piwonie jeszcze niewykopane, bo pogoda nie sprzyjała kopaniu i brak było chętnego to tej pracy. Jak ziemia obeschnie, to zajmę się tym.
Zeniu szczawika zostaw w gruncie, może tylko okryj go przed zimą.
Pozdrawiam z zalanej wodą i błotem działki.
Marysiu delospermo u mnie jeszcze dzisiaj trochę popadało, ale mam nadzieję że to już ostatni taki mokry dzień. Przydałoby się teraz słońce, żeby woda i błoto wyschły. Od połowy sierpnia nic nie zrobiłam na działce i mam ogromne zaległości. W sierpniu nad ranem też miałam już taką niską temperaturę jak u Ciebie.
Oczy Cię nie mylą. Żyworódkę co roku zanoszę w doniczce na działkę i tam sobie rośnie, a jesienią wraca do domu.
Na drugim zdjęciu od dołu jest rzeczywiście skrętnik - Streptocarpus hybrid 'Concord Blue', który również zimuje w domu.
Piąte zdjęcie przedstawia kwiaty powojnika botanicznego 'Cecile'.
Ewuniu witaj. Mam nadzieję, że deszcze wreszcie się skończyły, a wrzesień obdarzy nas jeszcze słonecznymi i ciepłymi dniami.
Na zdjęciu widać żyworódkę, która w doniczce co roku spędza lato na działce.
Zdjęcia z ostatnich dni sierpnia wykonane w przerwach miedzy deszczami.

Piwonie jeszcze niewykopane, bo pogoda nie sprzyjała kopaniu i brak było chętnego to tej pracy. Jak ziemia obeschnie, to zajmę się tym.
Zeniu szczawika zostaw w gruncie, może tylko okryj go przed zimą.
Pozdrawiam z zalanej wodą i błotem działki.
Marysiu delospermo u mnie jeszcze dzisiaj trochę popadało, ale mam nadzieję że to już ostatni taki mokry dzień. Przydałoby się teraz słońce, żeby woda i błoto wyschły. Od połowy sierpnia nic nie zrobiłam na działce i mam ogromne zaległości. W sierpniu nad ranem też miałam już taką niską temperaturę jak u Ciebie.
Oczy Cię nie mylą. Żyworódkę co roku zanoszę w doniczce na działkę i tam sobie rośnie, a jesienią wraca do domu.
Na drugim zdjęciu od dołu jest rzeczywiście skrętnik - Streptocarpus hybrid 'Concord Blue', który również zimuje w domu.
Piąte zdjęcie przedstawia kwiaty powojnika botanicznego 'Cecile'.
Ewuniu witaj. Mam nadzieję, że deszcze wreszcie się skończyły, a wrzesień obdarzy nas jeszcze słonecznymi i ciepłymi dniami.
Na zdjęciu widać żyworódkę, która w doniczce co roku spędza lato na działce.
Zdjęcia z ostatnich dni sierpnia wykonane w przerwach miedzy deszczami.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu jak zwykle nie wszystkie piękności rozpoznaję ale podziwiam!np. to z bordowymi kwiatami i białoobrzeżonymi listkami
(czyżby jakaś ketmia?), żółty to słonecznik ? pewnie jednoroczny ale ma ciekawy kwiat
Obok rudbekii ta pełna to też rudbekia? i na końcu niespodzianka masz przychówek czy to Twojego kocurka?
Bergenia powtórnie kwitnie
Piwonii nie wykopuj jak na razie nie musisz, przecież jak przyjedziemy to ją wykopiemy 
Bergenia powtórnie kwitnie
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Lideczko, tyle roślinek jeszcze u Ciebie kwitnie w najlepsze, pomimo tych deszczowych dni,a może właśnie dlatego są takie piękne. Cecilia pięknie wybarwiona, ładnie powtórzyła kwitnienie.
Masz dużo rudbekii i świecznica już kwitnie.
Ty masz słonecznik Flora Pleno a ja Loddon Gold, ciekawe czym się różnią, bo wyglądają podobnie.
Napisz mi coś o żółwiku różowym,co lubi i czy jest ekspansywny bo będę go miała od sąsiadki.
Co ja widzę
czyżby różowy ciemiernik u Ciebie zakwitnął.
A ten czarny przystojniak, to nie ma czasem kleszczy na nosku, ja moim to nawet z uszu wyjmowałam.
Ty masz słonecznik Flora Pleno a ja Loddon Gold, ciekawe czym się różnią, bo wyglądają podobnie.
Napisz mi coś o żółwiku różowym,co lubi i czy jest ekspansywny bo będę go miała od sąsiadki.
Co ja widzę
A ten czarny przystojniak, to nie ma czasem kleszczy na nosku, ja moim to nawet z uszu wyjmowałam.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Piękne widoczki.
Właśnie też zauważyłam te narośla na nosku kotka i skojarzyły mi się z kleszczami.
Właśnie też zauważyłam te narośla na nosku kotka i skojarzyły mi się z kleszczami.
Maria motyczką dziabnięta
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Jak zwykle pięknie i kolorowo.
Deszcze chyba sie już skończyły.
Coś Mi słoneczniki w tym roku nie powschodziły.
Sikorki przylatują i są bardzo zdegustowane.
Deszcze chyba sie już skończyły.
Coś Mi słoneczniki w tym roku nie powschodziły.
Sikorki przylatują i są bardzo zdegustowane.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu powtórzę za Jurkiem, pięknie i kolorowo
przewija się wiosna z latem i jesienią
jakiś ten rok nie typowy
Maluch jest uroczy z tym noskiem w błocie
Maluch jest uroczy z tym noskiem w błocie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Lidziu...piękne niezawodne różyczki, inne także ale coś ostatnio wzięło mnie na róże.
. Być może dlatego że w tym roku dają bardzo ładny popis.
. Czy już działeczkę pomalutku przygotowujesz do zimy
, u mnie był już lekki przymrozek.
twoje kociaki widzę że czują się dobrze, ale co z jeżykami.
Pozdrawiam cię serdecznie. 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Czy to u Ciebie tez tyle kotków bezpańskich? ostatnio ciągle natykam się na nowe kociaki- szkoda, że nie ma jak im pomóc bo zima za pasem. Jesień jednak bardzo cieszy kolorami Irenko 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale z jeżyka głodomór
I smakosz 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu ale ja się stęskniłam za Twoimi zdjęciami, bo nikt chyba nie pokazuje na raz tyle rozmaitości, a u Ciebie ogląda się zdjęcie za zdjęciem i co jeszcze i co jeszcze
Bez pytań się nie obędzie
czy to konwalnik Ci kwitnie? a co jest pod trójsklepką, chyba nie ciemiernik? i na koniec goście Twojego ogrodu jeżyki w coraz większej liczbie i kociambry do wygłaskania. Cieszę się, że już pokonałaś sprzęt