Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Marysiu, ale się napracowałaś :shock: . I to w chorobie. Nic się nie oszczędzasz. Myślisz, że wiek liczy nam się do tyłu? Z każdym rokiem mniej? ;:306
No, widzę kurki mają swojego pana. :wink:
U mnie dziś rano było 0*C. Ale teraz słoneczko, które i Tobie posyłam.
Niestety, w Bieszczadach pada, nici z wyjazdu. :(
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Marysiu - toż to w tym Twoim wątku ruch jak na Floriańskiej !! Normalnie tłumy ;:oj
Ale przedarłam się i wypatrzyłam te cudne jabłuszka jak pomidorki ;:167 i znowu grozi mi wizyta - wiesz gdzie ;:306
Obłędne są !! Muszę ich gdzieś poszukać na placach. A może wiesz gdzie je można nabyć ?
Bo takie czerwone wewnątrz to ja pierwszy raz w życiu widzę ;:oj
Oszczędzaj się, jak możesz i nadal życzę zdrówka ;:304
Pozdrawiam i zapraszam
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Naszły Cię zmiany? mi już ręce opadły - zero pomysłów, brak kasy i grabienie liści mnie przytłacza. Powodzenia w realizacji pogoda ma sprzyjać, ja jadę grabić liście ;:304 :wink: będzie fajnie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu no nie mogę nie przyznać Ci racji ;:185 ale czasem zapomina się o metryce, dobrze że w ogrodzie a nie na ulicy ;:306
No właśnie u mnie rano tez chłodno, ale przez to że podlewa to temperatura ok. 8 st, nie mniej jednak kupiłam ziemię i dzisiaj wymieniam tym co na tarasie jeszcze stoją bo je mróz zmarnuje :oops:
A Bieszczady? może wiosną :wink:
Ewcia no bo jak koleżanki chodzą razem to dla mnie radość, a dla Was tłum ;:306 oj nie znajdziesz Ty takich jabłuszek na placach i nawet nie radziłabym ;:131 Jabłuszka nawet sok mają czerwony a z części obierek robię ocet jabłkowy czerwony :lol:

Dorotko a jakby tak nie grabić? toż to naturalna ściółka :D pomyśl i bardzo chciałabym żeby nastrój Ci się zmienił , bo tak smutno u Ciebie w wątku ;:196
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, przesadzasz rośliny teraz? Przed zimowaniem? Ja nie ruszam korzeni.
A z tym znoszeniem donic to jest tak, że każdej jesieni postanawiam zmniejszyć ich ilość, a potem od wiosny się dostawia i dostawia i na jesieni jest znowu dużo. ;:223

Marysiu, mam nadzieję, że nasze spotkanie kiedyś dojdzie do skutku. ;:108 Byle zdrowie było.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu zawsze przesadzanie było zalecane na wiosnę i na jesień. A jak straciłam rośliny wniesione z ogrodu przez dżdżownice to teraz wymieniam ziemię, a rośliny czyszczę do korzenia, bo nieraz przy samym korzonku d. były okręcone.
Mnie się ostatnio udaje nie zwiększać liczby doniczek :heja
Wszystko przed nami ;:4
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje donice stoją wysoko na balkonach, a dżdżownice nie potrafią się tak wspinać. :;230
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, kiedy najlepiej przesadzać róże, teraz jeszcze kwitną, nie tak obficie, jak latem, ale kwiaty są. Teraz, czy lepiej na wiosnę?
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witaj... ;:196
Rojniki nie rosną szybko, choć czasem zaszaleją, to i tak nie są ekspansywne, jak większość Rozchodników... Delospermy mam kilka tygodni i mam nadzieję, że przeżyją u mnie zimę... ;:196
U mnie dziś zimno, ale bez deszczu... Pół dnia spędziłam w urzędach, więc ogród poszedł w odstawkę...
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu moje stoją w ogrodzie nawet na podstawkach i niestety dżdżownice wchodzą bez pytania, dzisiaj je eksmitowałam z niektórych doniczek. Natomiast cieszę się bo nie widzę ślimaków.
Asiu Jagoda kiedyś mi napisała, że przesadza wtedy kiedy chce ;:306 Ja już przesadzałam parę z pozytywnym skutkiem tylko trzeba podlewać (u mnie z góry podlewali ;:306 ). Rok temu dostałam w jesieni różę od Kasi Robaczka a większej specjalistki różanej nie spotkałam na FO. Wiosną oczywiście też można ;:333
Witaj Dorotko ;:196
dlatego chciałam skalniak głównie takimi roślinami obsadzić bo po tym co stało się w tym sezonie nie mam ochoty walczyć z roślinami, a te bardziej ekspansywne posadzę na brzegu rabat i niech sobie radzą :D Delospermy jak zrobisz im daszek przeżyją bez problemu ważne żeby im nie padało i był przewiew ;:333 a mrozu się nie boją ;:185 Ja dzisiaj też jeździłam do K. więc wieczorem tylko trochę doniczkowych przesadziłam i czekają na wejście do domu na piętro ;:306
Może jutro nam słonko zaświeci ;:4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja też Marysiu przesadzam kiedy mi odpowiada, a teraz zaczęłam robić roszady .Dzisiaj pracowałam całe popołudnie w pocie czoła .Niestety kości to juz odczuwają ;:224 ,ale co tam do jutra przejdzie :;230 Dzisiaj M mi powiedział po co ci to nie masz korzyści tylko straty ,bo trzeba to kupić tamto , zapłacić za wodę ,ale co oni wiedzą. Im współpraca z pilotem wystarcza :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

No to dobrze, że można przesadzać, muszę swoim znaleźć inne miejsce.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu widzę,że i u Ciebie rasowe towarzystwo w kurniku :D
Napracowałaś się porządnie ;:63 Ja chwilowo odpuściłam,chociaż nie powinnam,bo jeszcze tyle do zrobienia ;:224 Ale poczekam spokojnie ,może mnie wena najdzie na dłubanie w ziemi :wink:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ja juz tez przesadzam co się da, i na wiosnę obaczym co z tego będzie :)
Machałam do Ciebie jadąc z Krakowa mam nadzieje, że wiatru machaniem nie posłałam :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu i jest dzisiaj nadzieja na słoneczko ;:3

Jadziu a już miałam pytać jakie rozsady o tej porze robisz, ale na szczęście doczytała dokładniej o roszadach ;:306 .
Oczywiście panowie korzyści z uprawy roślin ozdobnych (przynajmniej niektórzy) nie widzą i teraz już nie, ale kiedyś stale w sklepie padało pytanie co to i czy to się da zjeść ;:306 ale żeby zbierał te owoce na przetworzenie to jakoś nie garnie się, no jedynie coś zerwie z drzewa. Dzierganie malin, borówek czy jeżyn to moja domena :wink:
A pilot to szósty palec ;:306
Asiu ale pamiętaj o podlewaniu to to kilkakrotnym :D
Amelciu u mnie w kurniku plebs, ale to moje pierwsze w życiu kury, a do tych rasowych trzeba dojrzeć :D
No tak mnie też do pracy w ziemi niezbędna jest wena, bo inaczej idzie jak po przysłowiowej grudzie ;:306
Ewciu a to pewnie wtedy machałaś jak mocniej zawiało, ale pewnie w ręce miałam jakiś niezbędny atut ogrodnika bo nie odmachałam Ci, więc teraz to czynię :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”