Ptaki odlatują
Mój ogród wśród łąk część 3
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Gośka wianki rewelacyjne
takie naturalne są najfajniejsze, wiem że niełatwe jest przyklejenie mchu do podkładu
Ptaki odlatują
Ptaki odlatują
No właśnie pytac miałam, ale już Ania coś tam napisała... na jakiej osnowie robisz wianki? I kleisz, czy np drucik florystyczny??
A w ogóle to wrrrr!!! ja nadal rozgladam się za wrotyczem, a ty już tu kolejne cuda - czuję się jak papuga papugowiec!!
A w ogóle to wrrrr!!! ja nadal rozgladam się za wrotyczem, a ty już tu kolejne cuda - czuję się jak papuga papugowiec!!
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Mati, Aniu, Aguś - Wyjaśnię jak zrobiłam wianki. Miałam juz wcześniej poplecione takie wianki ze zdrewniałych pędów winobluszczu. I na tej konstrukcji nawinęłam mech, chrobotka i przytwierdziłam owijając wokoło cieńkim sznureczkiem. Żadna filozofia, raz dwa i po robocie 
Czyli tak jak zapamiętałam kiedyś u ciebie... i tak jeżdżę od jakiegoś czasu i szukam, skąd tu winobluszczu "nakraśc" - mam nadzieję, że znajomi będą przycinac wiosną - bo i chcę na wianki i chyba tę naszą siatkę leśną obsadzę - jeszcze kilka lat płotu nie będzie - a jak siatka pod ciężarem bluszczu padnie, to w końcu będzie motywacja, by płot postawic 
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
-
PEPSI

Aga, mój winobluszcz też z ukradzionej gałązki. 
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sadzonki winobluszczu najlepiej pozyskać w styczniu. Odcięte wtedy pędy należy włożyć do foliowego worka i wrzucić do piwnicy (niezbyt ciepłej, ale nie mroźnej). Wiosną zakopuje się je w miejscu docelowym i rosną. Takie postępowanie tłumaczyć należy faktem, iż winorośl cięta wiosnę (dotyczy również winobluszczu) mocno płacze - także dotyczy to odciętych pędów, które w tej sytuacji są słabszymi sadzonkami. Opisany sposób testowałam u siebie - efekt 100% przyjętych sadzonek.
Madziu - zapamiętam - w styczniu pobierałam hortensje - udało się - kwitnie nawet jedna
:)
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Małgosiu ...Twoja kotka chodzi za Tobą jak Kokos za mną
..świetne te wianki robisz ,na święta też sama robisz z szyszkami i orzechami ?
Ognika takiego dostałam na uro . .
też ma żółte kuleczki , ładny jest .. posadzę przy płocie , osłoni trochę, bo tak wolno mi
wszystko rośnie .. chodzi o drzewa i krzewy .. jodły i świerki mam dookoła całej działki ale to małe wszytko .. ciągle puste pole
,cienia zero i chodzą spacerowicze co niedziele- teraz mają drogę to chętniej się przechadzają całymi rodzinami .. i oglądają moje
rancho
U Ciebie widzę drzewska i krzewy ogromne ...

..świetne te wianki robisz ,na święta też sama robisz z szyszkami i orzechami ?
Ognika takiego dostałam na uro . .
wszystko rośnie .. chodzi o drzewa i krzewy .. jodły i świerki mam dookoła całej działki ale to małe wszytko .. ciągle puste pole
,cienia zero i chodzą spacerowicze co niedziele- teraz mają drogę to chętniej się przechadzają całymi rodzinami .. i oglądają moje
rancho
U Ciebie widzę drzewska i krzewy ogromne ...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu liście czerwienieją, ptaki odlatują , rudy się martwi ....jesień 
I kolorowo i kwitnąco i owocowo i rudo i mrucząco
wszystko to co najlepsze 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgoś ognik bardzo wyrazisty o tej porze roku ,ślicznie ozdabia ogrody 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Grzybkowy deficyt chyba jest wszędzie, nas też pusto, nawet na rynku byłam za grzybkami, i nic.
Wianki super!!
Wianki super!!
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne błękitne niebo na tle świerków
Przepiękne widoczki Twojego ogrodu
Róża Mary Rose przepięknie wygląda z kropelkami deszczu na płatkach
Przepiękne z mchu wianuszki zrobiłaś
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
PEPSI

Pogoda sprzyja, dzisiaj słoneczko wyszło za chmur i było cieplutko.Wspaniała jesienna aura, ranki i wieczory rześkie, ale dni słoneczne i przyjemne.
Madzia- Twoje rady są jak zwykle bezcenne.
Ja po cięciu wiosennym wkładałam do rozmarzniętej ziemi i masz rację, zaledwie 10% się przyjmowało.Teraz tak spróbuję z tymi woreczkami.
Aguś - Ja też mam chrapkę na rozmnożenie z patyczków hortensji. Podobno nieźle to wychodzi. Może i mnie się uda.A Madzia nam pomoże i podpowie jak najlepiej.
Violka - Tak to prawda, Rudzik chodzi za mną krok w krok, jak to asystentka. I ciągle gadamy sobie ze sobą, ona tak fajnie opowiada.Kto nie słyszał to nie wierzył, a jak usłyszał to się zdziwił. Jej córka jest kotem mojej koleżanki i ma tą samą zaletę - opowiada w swoim języku co tam się dzieje, działo. Śmieszne, ale ja już tak z nią gadam 6 lat i doskonale się rozumiemy.
A może posadź winobluszcz na płot? Obrośnie i też nie będzie widać. U mnie więcej chaszczy, bo już trochę było jak się wprowadziliśmy, a inne przez te 6 lat urosły.Ja mam to szczęście, że koło mnie nikt nie chodzi.
Dzisiaj widziałam czerwonego ognika w sklepie, ale był taki rachityczny, nie kupiłam.
Marysiu
- Jesień, taka prawdziwa jesień. Fajna prawda?
Karolka -
Grażynko - Uwielbiam te ogniki, są dla jak dla mnie wspaniałą rośliną do ogrodu. A o tej porze jest cudowny.
Iwonko - Znawcy od grzybów je znajdują a ja z zazdrością zaglądam do koszyków, chociaż jak sami twierdzą, nie ma w tym roku ich za dużo. Szkoda...Moja szefowa to zapalona grzybiarka, mam od niej troszkę suszonych skarbów, i jeszcze zapewnienie na więcej.A ona rodem z Borów, z samego serca.
Paulinko - Dziękuję za miłe słowa.
Migawki z jesiennego wieczoru...

Nawet mi pomachali....

Ma zapasy chłopak lepsze ode mnie

Budka przypomina, że czas na kupienie/zrobienie karmików na zimę...

Dlaczego wszystkie grzyby nie mogą być jadalne? Miałabym je na wyciągnięcie ręki ....

Spodobało mi się tutaj zestawienie różnych odcieni ....

Róże dalej pokazują kto rządzi w ogrodzie

i oczywiście główna szefowa pcha się w sam kadr

a Lulcia grzecznie na boczku spędza czas, co się będzie przemęczała

A dzisiaj podobno jest Dzień Anioła,,,,ale to wiem od kogoś, być może mnie wkręcili, ale ja lubię aniołki, mam je poutykane na ogrodowych rabatach, bo tam wśród kwiatów im najlepiej, w domu tylko się kurzyły

Pozdrawiam i miłego wieczoru dla wszystkich
Madzia- Twoje rady są jak zwykle bezcenne.
Aguś - Ja też mam chrapkę na rozmnożenie z patyczków hortensji. Podobno nieźle to wychodzi. Może i mnie się uda.A Madzia nam pomoże i podpowie jak najlepiej.
Violka - Tak to prawda, Rudzik chodzi za mną krok w krok, jak to asystentka. I ciągle gadamy sobie ze sobą, ona tak fajnie opowiada.Kto nie słyszał to nie wierzył, a jak usłyszał to się zdziwił. Jej córka jest kotem mojej koleżanki i ma tą samą zaletę - opowiada w swoim języku co tam się dzieje, działo. Śmieszne, ale ja już tak z nią gadam 6 lat i doskonale się rozumiemy.
A może posadź winobluszcz na płot? Obrośnie i też nie będzie widać. U mnie więcej chaszczy, bo już trochę było jak się wprowadziliśmy, a inne przez te 6 lat urosły.Ja mam to szczęście, że koło mnie nikt nie chodzi.
Dzisiaj widziałam czerwonego ognika w sklepie, ale był taki rachityczny, nie kupiłam.
Marysiu
Karolka -
Grażynko - Uwielbiam te ogniki, są dla jak dla mnie wspaniałą rośliną do ogrodu. A o tej porze jest cudowny.
Iwonko - Znawcy od grzybów je znajdują a ja z zazdrością zaglądam do koszyków, chociaż jak sami twierdzą, nie ma w tym roku ich za dużo. Szkoda...Moja szefowa to zapalona grzybiarka, mam od niej troszkę suszonych skarbów, i jeszcze zapewnienie na więcej.A ona rodem z Borów, z samego serca.
Paulinko - Dziękuję za miłe słowa.
Migawki z jesiennego wieczoru...

Nawet mi pomachali....

Ma zapasy chłopak lepsze ode mnie

Budka przypomina, że czas na kupienie/zrobienie karmików na zimę...

Dlaczego wszystkie grzyby nie mogą być jadalne? Miałabym je na wyciągnięcie ręki ....

Spodobało mi się tutaj zestawienie różnych odcieni ....

Róże dalej pokazują kto rządzi w ogrodzie

i oczywiście główna szefowa pcha się w sam kadr

a Lulcia grzecznie na boczku spędza czas, co się będzie przemęczała

A dzisiaj podobno jest Dzień Anioła,,,,ale to wiem od kogoś, być może mnie wkręcili, ale ja lubię aniołki, mam je poutykane na ogrodowych rabatach, bo tam wśród kwiatów im najlepiej, w domu tylko się kurzyły

Pozdrawiam i miłego wieczoru dla wszystkich
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
No widzę ... piszesz,że u Ciebie nikt nie chodzi ...ale po Twoim niebie lata