Mixy ziół..ostre papryki też jak masz..koperki, szczypiorki...potem zimą to jak skarb...
Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5
To tak jak ja..wędzę, suszę...zamrażam... papryke sobie ususz słodką..a potem zblenduj..mega aromatyczna!!!
Mixy ziół..ostre papryki też jak masz..koperki, szczypiorki...potem zimą to jak skarb...
- Frodo1
- 500p

- Od: 31 lip 2013, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy mam ostre ? -a kto mi nasion nawysyłał
Mam, dzięki Tobie 
Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Kasiu, podziwiam Cię za to zamiłowanie do wysiewów i hodowli własnych warzyw
Ja chyba za leniwa na to jestem, a może po prostu wolę kwiatki hodować. Twoje dynie i papryczki powalające
a i kwitnących u Ciebie nie brakuje 
-
guru302
- 500p

- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Masz Kasiu
rację , że zimą to suszone ziółka są skarbem niesamowitym . Podziwiam Twoją uprawę doniczkową .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Kasia tez mam mollissime ,podobno kwitnie ślicznie ciekawe czy nam się uda nasze do tego doprowadzić.
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KAsiu-jak zimujesz PAssi?Dzisiaj powinnam dostać przesyłkę z ukorzenioną gałązką
Do jakiej doniczki,ziemi ją posadzić ?Na słoneczne miejsce?
Do jakiej doniczki,ziemi ją posadzić ?Na słoneczne miejsce?
- labka1

Asia
Do ziemi to normalnej, uniwersalnej tylko jakiejś dobrej, bo teraz mnóstwo paskudnej ziemi jest w handlu..ja kupiłam sobie raz drogą ziemie, dla hoyek, i co???? Nic tylko usiąść i płakać...tak wygląda w doniczce, nawet wermikulit nie pomógł..

A co do zimowania.. Passiflorek..to ja trzymałam blisko południowego okna..w normalnej temp. bo ta co kwitła to był ukorzeniający się pęd. A ta dwuletnia z nasionka to w chłodniejszym miejscu.. maluchy dopiero kiełkowały to tez były w normalnej tem. w południowym oknie.
Myślę, że zimować trzeba w chłodzie , ale nie po ciemku, tylko w widnym pomieszczeniu.
Za to nie wiem czy przycinać je??? I czy teraz czy wiosną? Jedni przycinają inni nie...
Bardzo proszę o porady względem Passiflorek... oraz Fuksji, wszystkie rady i podpowiedzi mile widziane..

Klaudia a Ty masz z nasionka??? czy ze szczepki??? bo ja z nasionka..będę czekała całe wieki pewnie..
Tesiu dzięki za miłe słowa..wiesz, ze jestem pokręcona..i nieustannie szukam wyzwań...
Frodo aaa faktycznie..hihihi...teraz masz wiele możliwości..aby je przechować i używać..koniecznie używać...do papu!!!
Gabrysiu wiesz co dobre..
, miło Cię widzieć.. 
Do ziemi to normalnej, uniwersalnej tylko jakiejś dobrej, bo teraz mnóstwo paskudnej ziemi jest w handlu..ja kupiłam sobie raz drogą ziemie, dla hoyek, i co???? Nic tylko usiąść i płakać...tak wygląda w doniczce, nawet wermikulit nie pomógł..

A co do zimowania.. Passiflorek..to ja trzymałam blisko południowego okna..w normalnej temp. bo ta co kwitła to był ukorzeniający się pęd. A ta dwuletnia z nasionka to w chłodniejszym miejscu.. maluchy dopiero kiełkowały to tez były w normalnej tem. w południowym oknie.
Myślę, że zimować trzeba w chłodzie , ale nie po ciemku, tylko w widnym pomieszczeniu.
Za to nie wiem czy przycinać je??? I czy teraz czy wiosną? Jedni przycinają inni nie...
Bardzo proszę o porady względem Passiflorek... oraz Fuksji, wszystkie rady i podpowiedzi mile widziane..
Klaudia a Ty masz z nasionka??? czy ze szczepki??? bo ja z nasionka..będę czekała całe wieki pewnie..
Tesiu dzięki za miłe słowa..wiesz, ze jestem pokręcona..i nieustannie szukam wyzwań...
Frodo aaa faktycznie..hihihi...teraz masz wiele możliwości..aby je przechować i używać..koniecznie używać...do papu!!!
Gabrysiu wiesz co dobre..
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Auc! Ja zwykla ziemie mieszam z perlitem. Uzywasz wermikulitu? W czym lepszosc jego?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- labka1

Nie wiem...pewno w niczym, po prostu nie mogłam nigdzie kupić Perlitu....
Ale już mam... jak będę przesadzać to może użyję, choć szczerze mówiąc bardzo lubię wermikulit, jest drobniutki i delikatny.
Ale ziemia choć tzw markowa..toż to koszmar..prawda???
A tyle się narobiłam wiosną, żeby poprzesadzać kwiatki. 
Ale już mam... jak będę przesadzać to może użyję, choć szczerze mówiąc bardzo lubię wermikulit, jest drobniutki i delikatny.
Ale ziemia choć tzw markowa..toż to koszmar..prawda???
- deissy

Kasiu z nasionka mam Passi ale moje to takie na razie wiesz....niemowlaki 
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Kasiu
Co byś jeszcze chciała wiedzieć odnośnie fuksiajek?
- labka1

Wszelkie info się przyda, bo te ubiegłoroczne nie wszystkie przechowały się, a i te ocalały doszły do siebie dopiero w środku lata. Kwitły pieknie , ale dość drobnymi kwiatami..musze zebrać maximum wiadomości..coby tym razem przeżyły bez szwanku.. 
- labka1

- deissy

Kasia za tego pomarańczowego
ehhh cudooooo.
- labka1