Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Post »

Tadziu piękny korzonek ma szkarłatka, trzeba było poczekać jak zaschnie, przecież jak owocuje jest piękna. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko Kasia. ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moej liliowcowe keiki juz maja korzonki :tan Choć zdecydowanie mniejsze niz Twoja szkarłatka ;:306 Przyszły także iryski od Romka,a w gratisie dwa, piękne liliowcowe pająki :tan Jeszcze raz wielkie dzięki za pośrednictwo ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu a Ty gdzie, ;:oj
Ale mi pięknie rośnie fuksja od Ciebie.... ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Hej :wit Witam was jesiennie. :D
Lato ''mignęło'' ;:oj Na razie jest nieźle , choć chłodno, ale upały dopiero w przyszłym roku. ;:202
Aniu , mam sporo , ale wszystkiego to nie , miejsca i funduszy zbyt mało. ;:7 ;:7 Liliowce w tym roku niezbyt popisały się z drugim kwitnieniem , bywało lepiej . Dalie są kłopotliwe , ale nie pozbędę się , cenię je za wielkie i piękne kwiaty. ;:333
Iwonko , ja też musiałem zrobić sporo przeróbek dla żurawek . Rosną i w słońcu , ale wygląd ich jest niezbyt apetyczny. ;:131 ;:185 Nawet te rosnące w słońcu lepiej gdy mają je do południa. Ranne słońce nie jest tak ''palące'' , nie niszczy im liści. Moje kokorycze w pełnym cieniu , rewelacyjnie wyglądają . :uszy
Kasiu , jak dla mnie ta szkarłatka jest już za duża. Dostał ją brat , a u mnie zastąpi ją siewka , też już pokaźnej wielkości.Czy masz na myśli Magellankę :?: Cieszę się , że polubiła Cię , bardzo ją lubię , u mnie rosną 3 , jedna duża i dwie mniejsze. Wszystkie w dobrej kondycji i sporo kwiatów.
Aniu , w tym roku tylko 4 keiki miałem. 3 już nieźle rosną , jeden mizerotka , ale coraz większy. Miło mi , że transakcja z Romkiem udana , myślę , że warto u niego kupować , ma sporo ładnych irysów i liliowców, niedawno dorobił się takiej ilości odmian . W przyszłości będzie więcej . ;:215

Kilka fotek żurawek z pędów od Hali67 , Joli1 , Zyci , Ani i nie tylko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Tadziu, cudne żurawki sobie wyhodowałeś ;:138 , a jeszcze jak podrosną ;:180 . Ja dopiero w sierpniu doceniłam w pełni dalie i już myślę nad zdobyciem kilku od rodziny M. Zamiast działać w ogrodzie byłam uziemiona z młodym, ale dzisiaj przynajmniej wykopałam kilka roślin do przeniesienia i wysłałam wymianowe paczki. Jutro czeka mnie przewiezienie na działkę dziesięcioletniej tawuły szarej ;:202 . Będzie trochę cienia ;:198
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu , taż mam problemy z czasem. Na dodatek dzień coraz krótszy , zrobiło się chłodno . Na sobotę , kiedy można dużo zrobić , zapowiadają deszcz. ;:oj ;:223 ;:223
T tylko ''delegacja'' żurawek . W sumie mam nowo ukorzenionych około 50 odmian. :D To jeszcze nie koniec nowinek na ten rok , planuje jeszcze zakup. ;:333 Mam upatrzonych kilka odmian, muszę je mieć. ;:108 ;:108 Jak działka ''łysa'' , to nawet wyższa bylina też robi za cień . Jarzmiankę posadziłem za irysami , pomogło. lepiej wygląda i kwitnie.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jakie odmiany żurawek "musisz mieć"?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadziu ślczne żurawki ,uwielbiam je.

U mnie w końcu też popadało , wszystko jakby odżyło , oprócz host .

Moja szkarłatka nie przezimowała .
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Tadziu pojawiasz się i znikasz . ;:224
Nie wiedziałam, że jesteś wielkim miłośnikiem żurawek, 50 nowych odmian, a w sumie ile? U mnie nie chcą rosnąć i bez łaski, może gdybym je odmładzała co pewien czas, były by bardziej okazałe, ale nie chce mi się w to bawić. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tadziu piękne żurawki. Jak podrosną będzie odlot! ;:215
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dorotko , jest ich sporo , tylko miejsca w cieniu coraz mniej. :wink:
Geniu , bardzo piękne są żurawki . Odmian jest tyle , że nie da się mieć wszystkich . Jak zaczynałem , krwista była nowością na rynku. Hosty już kończą wegetację , u mnie był przymrozek , pewnie już po nich. ;:202
Tereniu , na razie tak będzie , dopóki zimno mnie nie uwięzi w domu.
Ile odmian żurawek mam :?: Nie bardzo wiem , oprócz tych z tego roku , ponad dwadzieścia. Muszę zrobić spis , wtedy będę wiedział. Odmładzane lepiej rosną i są ładniejsze, mam ''okazy'' 5-6 letnie i całkiem dobrze trzymają się. ;:333
Aneczko , oj będzie odlot ;:224 ;:224 Tyle kolorów i odcieni , Do tego w ciągu sezonu zmieniają się. Co do kwiatów , tylko kilka odmian ma ładne , większość anemiczne. Dlatego , by nie traciły niepotrzebnie energii i przede wszystkim wyglądu , ścinam je. Czasami tylko zostawiam 2-3 pędy .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Tadziu chodzi o Magellankę ;:138 ;:138 mam też drugą ale zobaczymy jak przezimuje. ;:138
Żurawki cudowne,,,,moje muszę odmłodzić robią się niektóre łyse w środku...
A powiedz jak je dzielisz jak mają jeden palowy korzeń, czy oderwana ukorzenia.?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu , żurawek nie dzielę, sadzonkuję z oderwanych pędów , raczej średniej wielkości , te najlepiej ukorzeniają się. Mam też inna fuksje zimującą , ma dużo większe kwiaty. Ale ja z zimowaniem :?: Mam kilka sadzonek i dorosłą roślinę , zobaczymy jak przezimuje.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Tadziu. Wszystkie trzy fuksje od ciebie przyjęły się. Jedną już mi "podprowadził" znajomy.Kwitną w tej chwili ale nie będę ryzykował wysadzania do gruntu na zimę. Posadzę wiosną to do następnej zimy dobrze zakorzenią się. Magellanki zimują dobrze pod pierzyną z liści to może i te też w ten sposób przetrwają zimę.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Januszku , a tego co wiem , te odmiana nie jest tak wytrzymała jak Magellenka . Ukorzeniłem chyba 8 sadzonek , część wezmę do domu , reszta do piwnicy. Na następną kilka zostawię w gruncie. ;:333 Oczywiście pod solidnym okryciem. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”