A w temacie krzyżowania - właśnie niedługo nadejdzie desant hibiskusowy z forum, więc trzymaj kciuki, oby się udało wszystko ukorzenić
Zielono mi w głowie i... na parapetach cz.V;)
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielono mi w głowie i... na parapetach cz.V;)
Lato spotkało się z jesienią, a nawet wiosną, wszystko kwitnie, jedne drzewa zmieniają kolory, inne jeszcze zielone, obok siebie owoce i kwiaty... Pięknie jest
Na Twoich zdjęciach też kwitnąco
cudowne skrętniki, a każdy inny
ale pierwszy raz słyszę, że któryś pachnie
A w temacie krzyżowania - właśnie niedługo nadejdzie desant hibiskusowy z forum, więc trzymaj kciuki, oby się udało wszystko ukorzenić
A jak się uda... oj, będzie się działo, kolorki różne, pełne, płaskie, nawet jedna variegata
Z nasion mogą być cuda 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
Misiaczka
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justyna ty niesamowita jesteś, wysiewasz skrętniki i rosną Ci i kwitną a ja sobie z jednym nie radzę , dogadzam a on nic 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Justynko...
, co nam fotkę pokażesz to Ci zazdroszczę tego błekitu nieba
.
Roślinek oczywiście też....
No i gdzie tu sprawiedliwiść, no gdzie...się pytam....u mnie ciągle leje....codziennie. Tak bezchmurnego nieba już dawno nie widziałam....
.
Nie dziwota, że i kwitnień nie mam w nadmiarze
.
Roślinek oczywiście też....
No i gdzie tu sprawiedliwiść, no gdzie...się pytam....u mnie ciągle leje....codziennie. Tak bezchmurnego nieba już dawno nie widziałam....
Nie dziwota, że i kwitnień nie mam w nadmiarze
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Potwierdzam Silvia rozrasta się szybko i kwitnie u mnie całym rokiem.
Uwielbiam tego skrętnika.
Uwielbiam tego skrętnika.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Tulap- może to zapowiada, długą, piękną jesień... Cieszyłabym się z takiej "opcji".
Georginja- hihi...wiem, wiem. Pewnie z wszystkim nie zdążę. Ale część planów chciałabym zrealizować, bo wiosną jeszcze mniej czasu będę mieć...
Iwek- jakoś nie bardzo. Wręcz odwrotnie...jest mnóstwo pączków, jeszcze.
Izary- a jakże... z domowych, pewnie - tak. Chociaż już część mojego serca oddałam hojomi i innym ostrojowatym.
Blueberry- haha... i tak właśnie zaczyna się... przygoda z własnymi siewkami. Trzymam kciuki, bardzo mocno
Wyhodowanie roślinki, od zapylenia, po pierwszy kwiat daje dużą dawkę emocji, naprawdę
Oxalis- hihi...bo staram się łapać i to dosłownie...błękit nieba. U mnie całe lato padał deszcz, teraz też od soboty do wtorku - znowu padało.
Nawet trawę trudno było kosić..
Sama uwielbiam słońce i błękit nieba...dlatego takie sesję najbardziej lubię.
Anetta- cieszę się, że nie tylko ja mam taką opinię o Silvii.
Skoro mowa o skrętnikach... to u mnie debiut odmiany Renia:

I kolejna moja siewka skrętnikowa, po rodzicach Winter x Super Mini. Bardzo mi się podoba:

Jedna z lacunos, ładnie zaczyna rosnąć: H.lacunosa Barang Terrengeru:

A teraz ogród, bo festiwal barw, nieco wcześniej, niż w ubiegłym roku, rozpoczęty.
Chryzantemy pokazują, jakie są piękne...

Oczywiście to dopiero początek kolorów tej jesieni...
Georginja- hihi...wiem, wiem. Pewnie z wszystkim nie zdążę. Ale część planów chciałabym zrealizować, bo wiosną jeszcze mniej czasu będę mieć...
Iwek- jakoś nie bardzo. Wręcz odwrotnie...jest mnóstwo pączków, jeszcze.
Izary- a jakże... z domowych, pewnie - tak. Chociaż już część mojego serca oddałam hojomi i innym ostrojowatym.
Blueberry- haha... i tak właśnie zaczyna się... przygoda z własnymi siewkami. Trzymam kciuki, bardzo mocno
Wyhodowanie roślinki, od zapylenia, po pierwszy kwiat daje dużą dawkę emocji, naprawdę
Oxalis- hihi...bo staram się łapać i to dosłownie...błękit nieba. U mnie całe lato padał deszcz, teraz też od soboty do wtorku - znowu padało.
Nawet trawę trudno było kosić..
Sama uwielbiam słońce i błękit nieba...dlatego takie sesję najbardziej lubię.
Anetta- cieszę się, że nie tylko ja mam taką opinię o Silvii.
Skoro mowa o skrętnikach... to u mnie debiut odmiany Renia:

I kolejna moja siewka skrętnikowa, po rodzicach Winter x Super Mini. Bardzo mi się podoba:

Jedna z lacunos, ładnie zaczyna rosnąć: H.lacunosa Barang Terrengeru:

A teraz ogród, bo festiwal barw, nieco wcześniej, niż w ubiegłym roku, rozpoczęty.
Chryzantemy pokazują, jakie są piękne...

Oczywiście to dopiero początek kolorów tej jesieni...
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Śliczne te Twoje skrętniczki gratuluję kochana mnie bardzo,bardzo się podobają a chryzantemki bajka 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- georginja
- 500p

- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Renia , jak zawsze cudna. Moja niestety padła i od nowa rozmnażam z listka. Ta lacunoska , to jedna z ładniejszych odmian - też bardzo korciło mnie ją kupić , ale i tak wszystkie limity przekroczone. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście poza skrętnikami, które są dla mnie te naj...przedostatnia chryzantema bardzo mi wpadła w oko 
Krzyżówka ma piękny kolor 
Skrętniki piękne jak zwykle i ale urodą nie ustępują im chryzantemy, co za energetyczne barwy
, mam tę pierwszą różową, niestety nie jest tak bardzo rozrośnięta jak Twoja ale też ładnie kwitnie.
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Justyko zawsze Ciebie podziwiam za cierpliwość w tworzeniu roślin od podstaw.
Skrętnik bardzo ładny. Jesień u mnie bardziej zaawansowana, bo straszna susza.
Justynko przyszłam zobaczyć co u Ciebie,a tu takie piękne chryzantemy. Czy one dobrze zimują?
Justynko piękne kolory jesieni, melduję że chryzantemki od Ciebie kwitną równie pięknie 
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wyobrażam sobie jak masz kolorowo jak zakwitną chryzantemy.
Beloved piękny, sadzonkę kupowałam dwa razy za każdym razem dostawałam takiego mikrusa że oczywiście padał i nadal ta odmiana jest moim chciejstwem.
Beloved piękny, sadzonkę kupowałam dwa razy za każdym razem dostawałam takiego mikrusa że oczywiście padał i nadal ta odmiana jest moim chciejstwem.