Dzisiaj za oknem radosne słonko więc życzę Ci wspaniałego radosnego dnia
Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2
Dorotko przymrozek mi liznął pola, ale ogród przetrwał!
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko rozplenice masz zjawiskową
mam pytanie co rośnie obok pasiastego miskanta....jakiś krzew 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Martuś...
Dziękuję...
Właśnie posadziłam Trawy na nowej, z Daliami, rabacie... Na razie nikną w wielkości rabaty, ale jak je znam, to szybko ją sobie podporządkują...
Troszkę Miskantów, troszkę Rozplenic... Muszę je poopisywać, żeby nazw nie zapomnieć...
Dobrego dnia Ci życzę...
Alu...
U mnie pada bez przerwy, więc wykorzystuję momenty bez deszczu, na fotki... A i wiesz, że czas na wyjścia do ogrodu, mocno okrojony...
A liście lecą na potęgę...
Buziaki...
Marysiu...
To dobrze, że ogród nie dostał ran, bo w ubiegłym roku, straty były...
U mnie nie było przymrozków, ale zimno było z rana... Teraz świeci słońce i byłam w ogrodzie... Mokro jest okrutne, ale Trawy posadziłam...
Ściskam...
Aniu...
Ta Rozplenica to zdobyczna jest, ale ona właśnie zapoczątkowała moją miłość do Traw... Jak się okazało, mój M jest nimi zauroczony...
Nie jestem pewna o co pytasz, a tak się domyślam, że o Żarnowiec...? To dzikusek jest, ma mocno żółte kwiaty, i jak kwitnie to sam kwiat widać... Mam jeszcze jakiś odmianowy, ale bez nazwy... Bardzo jasny żółty jest i powoli rośnie...
Serdeczności...
Jesień...

Dziękuję...
Troszkę Miskantów, troszkę Rozplenic... Muszę je poopisywać, żeby nazw nie zapomnieć...
Dobrego dnia Ci życzę...
Alu...
U mnie pada bez przerwy, więc wykorzystuję momenty bez deszczu, na fotki... A i wiesz, że czas na wyjścia do ogrodu, mocno okrojony...
A liście lecą na potęgę...
Buziaki...
Marysiu...
To dobrze, że ogród nie dostał ran, bo w ubiegłym roku, straty były...
U mnie nie było przymrozków, ale zimno było z rana... Teraz świeci słońce i byłam w ogrodzie... Mokro jest okrutne, ale Trawy posadziłam...
Ściskam...
Aniu...
Ta Rozplenica to zdobyczna jest, ale ona właśnie zapoczątkowała moją miłość do Traw... Jak się okazało, mój M jest nimi zauroczony...
Nie jestem pewna o co pytasz, a tak się domyślam, że o Żarnowiec...? To dzikusek jest, ma mocno żółte kwiaty, i jak kwitnie to sam kwiat widać... Mam jeszcze jakiś odmianowy, ale bez nazwy... Bardzo jasny żółty jest i powoli rośnie...
Serdeczności...
Jesień...

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko jakie śliczne trójsklepki czy one są bezproblemowe czy delikatniusie?
A dalie
jak to dobrze, że ten rok dla łaskawy, bo rok temu już po nich było wspomnienie
Udał się dzisiejszy dzień ale jutro ponoć znowu
Buziaki zostawiam
A dalie
Udał się dzisiejszy dzień ale jutro ponoć znowu
Buziaki zostawiam
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
O tak trójsklepki piękne u mnie nie rosną..
Jedna przezimowała i niedawno zaglądam ,a po niej ani śladu ,Dorotko co trzeba zrobić ,żeby były takie piękne
Pozdrawiam
Jedna przezimowała i niedawno zaglądam ,a po niej ani śladu ,Dorotko co trzeba zrobić ,żeby były takie piękne
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- dorkow0

Marysiu... Alu... Trójsklepki u mnie rosną bez żadnych zabiegów... Są tylko lekko ocienione od południowego słońca, a tak to mają go dużo... Czasem rzucę przerobiony kompost... Piszą, że musi mieć specjalne warunki, świetlisty cień, zasilanie, zgodne z jej wymaganiami... U mnie troszkę po macoszemu ją traktuję i nie chodzę koło niej ... Rośnie i nawet nieźle kwitnie już kilka lat... Nie okrywam niczym na zimę...
Marysiu, dla mnie też dobry dzień był, troszkę porobiłam w ogrodzie, wieczorem pograbiłam troszkę liści, podcięłam iglaki, posadziłam zaległe Trawy...
A Dalie dwie obcięłam całkowicie, bo leżały połamane od deszczu... Reszcie obcięłam przekwitłe kwiaty, nawet nieźle się prezentują...
Marysiu, dla mnie też dobry dzień był, troszkę porobiłam w ogrodzie, wieczorem pograbiłam troszkę liści, podcięłam iglaki, posadziłam zaległe Trawy...
A Dalie dwie obcięłam całkowicie, bo leżały połamane od deszczu... Reszcie obcięłam przekwitłe kwiaty, nawet nieźle się prezentują...
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Moja trójsklepka też nie jest specjalnie traktowana, radzi sobie dobrze, posadzona wiosną już się nie co rozrosła, Ładne jesienne zdjęcia 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za radę z tymi trawami skorzystam.
Dorotko ten żywopłot przebarwiony na czerwono to berberys? - świetnie wygląda jesiennie.
Jestem, zaglądam, piszę , tylko u siebie już nie mam co pokazywać, w kółko to samo pokazuję , już nawet mi się znudziło to oglądać a co dopiero zwiedzającym
. Jak coś ciekawego będzie to pewnie i wrzucę - a dla Ciebie specjalnie ośnieżone drzewa- jeśli oczywiście w tej zimy będą.
Dorotko ten żywopłot przebarwiony na czerwono to berberys? - świetnie wygląda jesiennie.
Jestem, zaglądam, piszę , tylko u siebie już nie mam co pokazywać, w kółko to samo pokazuję , już nawet mi się znudziło to oglądać a co dopiero zwiedzającym
- dorkow0

Iwonko...
Jesień za oknami, a ogród jakby jeszcze nie chce, choć zmiany zawsze są... Ale to naturalne w przyrodzie, nawet jak układanej przez nas...
Trójsklepki są piękne, choć jak je kupowałam, to nie wiedziałam zupełnie, że mają takie cudowne kwiaty...

Dorotko...
Ty się nie wygłupiaj, bo my wszyscy pokazujemy to samo... I jakoś się nam nie nudzi...
Trawy tak zimuję już kilka lat i dają radę... Berberysy zawsze dają popis jesienią, a ja je bardzo lubię...

Jesień za oknami, a ogród jakby jeszcze nie chce, choć zmiany zawsze są... Ale to naturalne w przyrodzie, nawet jak układanej przez nas...
Trójsklepki są piękne, choć jak je kupowałam, to nie wiedziałam zupełnie, że mają takie cudowne kwiaty...

Dorotko...
Ty się nie wygłupiaj, bo my wszyscy pokazujemy to samo... I jakoś się nam nie nudzi...
Trawy tak zimuję już kilka lat i dają radę... Berberysy zawsze dają popis jesienią, a ja je bardzo lubię...

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dorotko co to za zielona trawka po prawej stronie na pierwszym zdjęciu?
- dorkow0

Aga, to Turzyca... Carex gold fountains... Kupiłam ją niedawno, nie wiem jak zimuje, ale jest śliczna... 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Carexy zimuję ogólnie bez problemu, po zimie niekiedy trzeba je tylko poczyścić.
Gdzie zamawiałaś, masz jakieś sprawdzone źródło traw?
Gdzie zamawiałaś, masz jakieś sprawdzone źródło traw?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko witaj
Nie doceniałam trójsklepki ale teraz jak widzę ją w takiej dużej ilości to zmieniam zdanie
jak długo musiałaś czekać na tak pięknie rozrośnięte kępy?
Nie doceniałam trójsklepki ale teraz jak widzę ją w takiej dużej ilości to zmieniam zdanie
- dorkow0

Aga, Trawy, w większości, zamawiam u P. Tadeusza Smal, z trawki.pl... Są spore sadzonki, rosną w drugim roku uprawy w spore kępy... Jestem zadowolona...
Tę Turzycę kupiłam w przygodnym ogrodniczym...
Aniu, witaj...
W kępę urosła w drugim roku, po posadzeniu... Tak zakwitła dopiero po przesadzeniu w bardziej słoneczne miejsce... Miałam je przesadzać znowu, bo rosną w tymczasowym miejscu, ale chyba zostaną i dorobię tam rabatę...
Tę Turzycę kupiłam w przygodnym ogrodniczym...
Aniu, witaj...
W kępę urosła w drugim roku, po posadzeniu... Tak zakwitła dopiero po przesadzeniu w bardziej słoneczne miejsce... Miałam je przesadzać znowu, bo rosną w tymczasowym miejscu, ale chyba zostaną i dorobię tam rabatę...