Czy Rosarium mocno przycinasz czy w ogóle?Jak ona duża rośnie?
Kolejny rok......
Re: Kolejny rok......
Aniu widziałam ,że zatrzymały się w Komornikach
Pozdrawiam. Ewa
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dla mnie - łasiczka ;) ale znawca ze mnie raczej googlowy, bo tych zwierzaków stojących obok siebie nie widziałam na żywca, a że są do siebie podobne, to fakt ;)mewa pisze: Ewuś Oby to była Łasiczka i żebym nie musiała pułapek na szprotki kupowac . Chociaż u mnie może by pomogło ,bo nie mam takiego kocurka co Grażynkai jedzonko by dla zwierzaka w pułapce zostawało
![]()
Ogonek ma wąski zakończony biała łatką
Ja też w googlach podglądałam i wychodzi ,że łasiczka - nie wiedzialam że łasiczki futerko w zimę przebarwia się na bialo 
Pozdrawiam. Ewa
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudna ta ciemna rudbekia, znasz może nazwę odmianową?
Limelight nabyłam w tym roku bo potrzebowałam coś wyższego w kolorze limonki. U mnie na razie ma delikatne przebarwienie różowe, chociaż wiem, że w praktyce o tej porze roku potrafi już być konkretnie różowa.
Nad miniaturką się zastanawiałam bo też słyszałam o niej dużo dobrego. Ile sezonów masz ją u siebie?
Limelight nabyłam w tym roku bo potrzebowałam coś wyższego w kolorze limonki. U mnie na razie ma delikatne przebarwienie różowe, chociaż wiem, że w praktyce o tej porze roku potrafi już być konkretnie różowa.
Nad miniaturką się zastanawiałam bo też słyszałam o niej dużo dobrego. Ile sezonów masz ją u siebie?
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ewcia rzeczywiście utknęła w Komornikach
RU wiosną przycinam dosyć mocno,ona ładnie odbija,niezniszczalna róża,nie prowadzę ją na pnącą...
Mam jeszcze jedną na pniu,kwitnie czadowo
RU wiosną przycinam dosyć mocno,ona ładnie odbija,niezniszczalna róża,nie prowadzę ją na pnącą...
Mam jeszcze jedną na pniu,kwitnie czadowo
Aguś to Rudbekia Cherry Brandy wymaga zabezpieczenia na zimę w postaci grubej ściołki
Co do jane to nabyłam ją zeszlego lata zostala posadzona min w nieprzekompostowany obornik i bardzo ucierpiała dlatego nie chcę jej pokazywac, bo dopiero w przyszłym roczku nabierze wyglądu
Aniu moja ma rosnąc póki co na siatce ,wiec puszczę na żywioł - bardzo ładnie się trzyma, w ogóle nie pryskana
Dla mnie jest piękna nie obsypuje się i długo kwiaty utrzymuje
Złocienie

Co do jane to nabyłam ją zeszlego lata zostala posadzona min w nieprzekompostowany obornik i bardzo ucierpiała dlatego nie chcę jej pokazywac, bo dopiero w przyszłym roczku nabierze wyglądu
Aniu moja ma rosnąc póki co na siatce ,wiec puszczę na żywioł - bardzo ładnie się trzyma, w ogóle nie pryskana
Dla mnie jest piękna nie obsypuje się i długo kwiaty utrzymuje
Złocienie

Pozdrawiam. Ewa
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ewa, co to za biała róża na poprzedniej stronie? Możesz coś o niej napisać? Muszę moją zidentyfikować.
Ładne masz zwierzątko w ogrodzie. Do mnie przyszły takie podziemne czarne
Ładne masz zwierzątko w ogrodzie. Do mnie przyszły takie podziemne czarne
Małgosiu to jakaś pnąca z marketu ,ale nazwy nie pamiętam nie obsypuje się i zasycha na gałązce- w niedzielę napiszę co to za odmiana
I u mnie krety są - mają swoje ścieżki i ich nie zasypuje -robią dużo dobrego gdyż u mnie pędraków trochę jest.
Zauważyłam ,ze tam gdzie mam włókninę pędraki nie przedostają sie do ziemi więc zapewne nimi zajmuje się jeżyk
bo widac że żeruje na korze
a te co pod ziemią znajdują się są pożywieniem kreta
I u mnie krety są - mają swoje ścieżki i ich nie zasypuje -robią dużo dobrego gdyż u mnie pędraków trochę jest.
Zauważyłam ,ze tam gdzie mam włókninę pędraki nie przedostają sie do ziemi więc zapewne nimi zajmuje się jeżyk
a te co pod ziemią znajdują się są pożywieniem kreta
Pozdrawiam. Ewa
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ale masz robaczków.Na jeżówkach też widać
A ja wczoraj znowu zauważyłam mszyce i gąsienice
Co za rok 
A ja wczoraj znowu zauważyłam mszyce i gąsienice
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ewka hej
Wybacz ale jeszcze Cię trochę pomęczę w sprawie hortensji. Czy przesadzałaś kiedyś bukietówki, kiedy to robić i jak to znoszą?
Wybacz ale jeszcze Cię trochę pomęczę w sprawie hortensji. Czy przesadzałaś kiedyś bukietówki, kiedy to robić i jak to znoszą?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżówki śliczne, to moje jedne z ulubionych roślin
Ale piękna masz chryzantemkę ,taki czerwony intensywny kolorek,cudna jest.Co to za odmiana ???
Ewciu tego robactwa co jest na jeżówkach to miałam pełno na rabarbarze
Aniu co do przesadzania hortensji to myślę że jesień jest najlepszym momentem
Przesadzana wiosną - późno odbiła
Przesadzana latem-straciła cześć liści i szpeciła
Przesadzana jesienią -najlepiej to zniosła choć mniej okazała niż w roku poprzednim
Przy każdym przesadzaniu miały sporo uszkodzony system korzeniowy że względu na słaby dostęp ( włóknina)
Dla mnie najlepszym terminem jest jesień ponieważ nie ma już upałów i nie muszę martwic się o podlewanie, a działka 40 km od domu
Aniu generalnie to najlepiej sporo ją okopac, aby jak najmniej uszkodzić system korzeniowy.
Dwa tygodnie temu odcinalam odkłady - liście odpadły lecz żyją i wiosną ładnie odbiją
,teraz siły przeznaczają na ukorzenianie
Aniu nie mam pojęcia co to za odmiana - może Jadzia się wypowie

Aniu co do przesadzania hortensji to myślę że jesień jest najlepszym momentem
Przesadzana wiosną - późno odbiła
Przesadzana latem-straciła cześć liści i szpeciła
Przesadzana jesienią -najlepiej to zniosła choć mniej okazała niż w roku poprzednim
Przy każdym przesadzaniu miały sporo uszkodzony system korzeniowy że względu na słaby dostęp ( włóknina)
Dla mnie najlepszym terminem jest jesień ponieważ nie ma już upałów i nie muszę martwic się o podlewanie, a działka 40 km od domu
Aniu generalnie to najlepiej sporo ją okopac, aby jak najmniej uszkodzić system korzeniowy.
Dwa tygodnie temu odcinalam odkłady - liście odpadły lecz żyją i wiosną ładnie odbiją
Aniu nie mam pojęcia co to za odmiana - może Jadzia się wypowie

Pozdrawiam. Ewa
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ewka muszę przesadzić anabelle bo krzewy ją przyduszają, w przyszłym tygodniu to zrobię, dzięki 
-
ella52
- 200p

- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz te hortensje,jeszcze trochę pooglądam je u Ciebie to chyba gruntu będę musiała sobie dokupić aby je pomieścić
Dzięki za prezenty ogródkowe
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu! jak zwykle pięknie!Rudbekia cudo, gdybyś miała nadwyżkę nasionek to chętna jestem za wynagrodzeniem
Jeżówki i hortensje wywolują palpitację
Pozdrawiam cieplutko 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki