Bardzo je lubię ,mam je wszędzie gdzie tylko jest miejsce
Mój ogród wśród łąk część 3
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Gosiu - piękne łany astra jesiennego
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Rano obudził mnie wiatr. Jesień przywędrowała do mnie w całej swojej krasie. Wieje i jest zimno. Pada też czasami. Czyli sezon uważam za otwarty. Schowałam dzisiaj moje fuksje i delikatne pelaśki do domku. Coś czuję, że ten zimny wiatr niczego dobrego na noc nie wrózy
I dotarła do mnie paczucha z roślinkami i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa. Dziękuję Ci Stasiu
Gdyby nie było tak zimno, już dawno siedziałabym w ogrodzie i sadziła do nocy.
Violka - Ale figa nie jest z makiem?
Strasznie się cieszę.
Aniu - Mam nadzieję że i do Ciebie już dotarł deszcz. Susza jest okropna. Ja moje astry nowoangielskie ( ja się muszę zgodzić bo zielonego pojęcia nie mam) podsadziłam rozchodnikem. Zrobiłam to zupełnie przypadkowo, ale uważam że to fajnie wygląda, i duecik z nich niezły.Jeszcze do tamtej rabaty dorzucę te niebieskie marcinki i będzie super.
Aniu sweety - Wiem,że u Ciebie mokro
Taka złośliwa aura tego lata nas dosięgła. U nas susza, na południu mokro. Teraz będziemy porównywać jaką mamy jesień. Moja zaczęła się zimnem i wiatrem.
Aniu Anym - Ja dostałam od znajomej szczepkę, ale ani ona ani ja nazwy nie znamy.
Grażynko - Jak nam Ania Anym powie, to będziemy obie znały nazwę tej mojej fuksji
Tereniu - Czyli aster został nazwany
Jak ja Was dziewczyny kocham.
Może i kiedyś mnie w głowie zostanie troszkę tych nazw??Powoli jednak i u mnie odczuwam poprawę w tym temacie. Dziękuję Tereniu.
Jadziu - O tej porze roku to astry i chryzantemy będą nam rozweselać ogrody.Zwłaszcza w Twoim ogrodzie musi już być kolorowo.
Lato za nami, za oknem pogoda paskudna, na termometrze 10 stopni....więc może kilka róż dla ocieplenia?

Miłego wieczoru wszystkim
I dotarła do mnie paczucha z roślinkami i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa. Dziękuję Ci Stasiu
Violka - Ale figa nie jest z makiem?
Aniu - Mam nadzieję że i do Ciebie już dotarł deszcz. Susza jest okropna. Ja moje astry nowoangielskie ( ja się muszę zgodzić bo zielonego pojęcia nie mam) podsadziłam rozchodnikem. Zrobiłam to zupełnie przypadkowo, ale uważam że to fajnie wygląda, i duecik z nich niezły.Jeszcze do tamtej rabaty dorzucę te niebieskie marcinki i będzie super.
Aniu sweety - Wiem,że u Ciebie mokro
Aniu Anym - Ja dostałam od znajomej szczepkę, ale ani ona ani ja nazwy nie znamy.
Grażynko - Jak nam Ania Anym powie, to będziemy obie znały nazwę tej mojej fuksji
Tereniu - Czyli aster został nazwany
Jadziu - O tej porze roku to astry i chryzantemy będą nam rozweselać ogrody.Zwłaszcza w Twoim ogrodzie musi już być kolorowo.
Lato za nami, za oknem pogoda paskudna, na termometrze 10 stopni....więc może kilka róż dla ocieplenia?

Miłego wieczoru wszystkim
Czy wszystkie astry usychają od dołu? - podobają mi się o tej porze roku ,jednak te łodyżki mnie odstraszają
Pozdrawiam. Ewa
-
PEPSI

Ewo, moje tak mają co roku. Na szczęście koleżanka która mi je kiedyś dała powiedziała mi o tej wadzie i podsadziłam te wysokie rozchodnikami. Te niskie, o kwiatkach fioletowych i niebieskich nie są takie brzydkie od dołu, pod warunkiem że jest odpowiednio wilgotno. U mnie było sucho, pomimo podlewania troszkę mają brzydkie te dolne partie, ale są tak gęste, że tylko ja o tym wiem 
Też mam jakies niskie różowe ,le nic takiego nie zauważyłam - musze im się przyjrzeć bardziej.
Moze właśnie dlatego nie widac bo niskie
Moze właśnie dlatego nie widac bo niskie
Pozdrawiam. Ewa
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Małgoś - wysłałam Ci pw z clematisem
, Ty już po urlopie ? Róże śliczne , rób zdjęcia będziemy sycić oczy w długie, zimowe wieczory i tęsknić za latem 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie chyba po urlopie bo sadzić chce i to w nocy
, ja w piątek latarkę na szyję założyłam i też sadziłam
. Różyczki na ocieplenie klimatu? o przydadzą się rano ma być 2-5 stopni 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Gosiu, bardzo mi się podoba wianuszek z orzechów, prosty, ale bardzo oryginalny. Jakie roślinki od Stasi masz do posadzenia?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu a ja w zeszłym roku kupiłam fajne marcinki niziutkie o pełnych kwiatach i cieszyłam się bo bardzo chciałam takie mieć. Niestety jedna sadzonka nie odbiła po zimie a druga wyrosła pod niebo. Skarlają rośliny i kuszą ludzi a my się nabieramy
Róże masz piękne
Róże masz piękne
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Pozwoliłam sobie na spacer po Twoim ogrodzie. Pięknie wszystko dopieszczone
A róże moja
Będę wpadać na pogaduchy
Ja też tak uważam,Twoje róże są przepiękne.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te jedne róże to jak piwonie wyglądają!
Cudnie Ci jeszcze kwitną. U mnie na straży pozostały Bonica i First Lady. Nadal kwitną!
Cudnie Ci jeszcze kwitną. U mnie na straży pozostały Bonica i First Lady. Nadal kwitną!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
PEPSI

Ewa - I co? Przyjrzałaś się? Moje mają paskudne doły, też się dzisiaj przyjrzałam. Grunt, to odpowiednie towarzystwo do zakrycia.
Monia - Ja już po urlopie
Dorotka - Rano ( 7) było 5 stopni. Ale w ciągu dnia nie było aż tak źle. A może kup sobie taką czołówkę?
Iwonko - Zamówiłam jarzmianki w 3 kolorach ( biały, róż, lekki róż), budleję Dawida, różne trawy: miskant gigagnteus i cukrowy, kostrzewę, kuklika czerwonego i pomarańczowego, i dostałam też maka bylinowego i tojeść orzęsioną.Wspaniałe sadzonki, ogromne,zdrowe roślinki. A szybka i sprawna Stasia jest do tego przesympatyczna.
Aniu - Ja też nie raz dałam się nabrać na cuda, które były jednorazowe. Teraz uważam co kupuję, sprawdzam, czytam , ale pewnie jeszcze się zdarzy, że oczarowana roślinką zapomnę o zdrowym rozsądku.
Dorotko - Oczywiście zapraszam, wpadaj kochana. Ja też byłam dziś u Ciebie, nie zdążyłam się przywitać, bo jestem w trakcie podziwiania. Masz tyle piękności.
Haniu - Dziękuję że mnie odwiedziłaś. Zapraszam.
Miłeczko - Moje róże strasznie cierpiały latem, w te saharyjskie upału. Teraz dopiero pokazują mi swoje wdzięki.
Moja dzisiejsza jesień....

Zakwitły kolejne Marcinki vel Michałki

Musisz za mną chodzić? Chwili spokoju nie ma

i niebo nad nami

Miłego i sympatycznego wieczoru dla wszystkich
Futrzak cudny
Nigdy mnie nie kręciły dalie. W ubiegłym roku kupiłam 10szt jako jednoroczne, ale przezimowałam bulwy i mam fajne cudaki maleńkie i w tym roku. I tak patrzę u was i patrzę i patrzę i ... chyba kupię dalie wiosną - choc z 2-3 odmiany.
Nigdy mnie nie kręciły dalie. W ubiegłym roku kupiłam 10szt jako jednoroczne, ale przezimowałam bulwy i mam fajne cudaki maleńkie i w tym roku. I tak patrzę u was i patrzę i patrzę i ... chyba kupię dalie wiosną - choc z 2-3 odmiany.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
niebieskie
Kotek
A zza chmur Bóg się wyłania
Kotek
A zza chmur Bóg się wyłania