Regaliki wypełnione roślinami stanowią miły widok dla oka, ale jak może być inaczej skoro mieszkają na salonach (40 m !).
Doniczkowe raflezji cz.3
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe raflezji cz.3
Ty mnie kochana nie dobijaj...mnie wystarczy, że konwalnik przezimował u ciebie, o kwitnieniu nawet nie myślę
Regaliki wypełnione roślinami stanowią miły widok dla oka, ale jak może być inaczej skoro mieszkają na salonach (40 m !).
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwona - jak ja się cieszę, że wróciłaś do aktywności forumowej
I liczę, że nie opadniesz jesienią z sił, i że nadal będziemy mogli Cię, a raczej roślinki, podglądać
Teraz widzę, że najlepiej wyglądają w dużych rodzinnych (lub nie) skupiskach, tak kontrastowo zestawionych - wtedy widać całe ich piękno - jak na Twoich salonach !!
Wszystkie zieleninki piękne i zdrowe, a ja chciałam jeszcze tylko spytać co to jest to coś przypominające troszkę szeflerę - na fotce z pH. xanadu - po jego lewej stronie ?
To Ty teraz masz jeszcze mnóstwo miejsca na nowe kolekcje na tych 40m2
A "zielona roślinkowa biblioteka" wygląda obłędnie !!
Pomysł z regałami na kwiaty zamiast książek - kupiłam, i przyznaję się - przystępuję od razu do naśladownictwa
I liczę, że nie opadniesz jesienią z sił, i że nadal będziemy mogli Cię, a raczej roślinki, podglądać
Teraz widzę, że najlepiej wyglądają w dużych rodzinnych (lub nie) skupiskach, tak kontrastowo zestawionych - wtedy widać całe ich piękno - jak na Twoich salonach !!
Wszystkie zieleninki piękne i zdrowe, a ja chciałam jeszcze tylko spytać co to jest to coś przypominające troszkę szeflerę - na fotce z pH. xanadu - po jego lewej stronie ?
To Ty teraz masz jeszcze mnóstwo miejsca na nowe kolekcje na tych 40m2
A "zielona roślinkowa biblioteka" wygląda obłędnie !!
Pomysł z regałami na kwiaty zamiast książek - kupiłam, i przyznaję się - przystępuję od razu do naśladownictwa
Pozdrawiam i zapraszam
Wspaniale:) Iwona a czy ruelię też trzymasz zimą w tym pokoju? Xanadu w pięknej kondycji
A za hojki trzymam kciuki aby zimę wspaniale zniosły w tej temperaturze;).
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Oj jak mnie się marzy taki roślinny pokój
regaliki z kwiatami a ja w fotelu bujanym z kawkę w reku
No cóż pomarzyć dobra rzecz, a na razie będę się napawała widokiem kwiatowych regalików u Ciebie, zwłaszcza że masz piękne i tak różnorodne rośliny

- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Zapatrzyłem się na Twoje hoje, wspaniałe
. Pozostałe rośliny wypielęgnowane, mogłyby być pokazowymi eksponatami w niejednym ogrodzie botanicznym. Chylę czoło za wkładaną pracę, serce w opiekę nad roślinami, co widać po wyglądzie roślin
.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
-
neo01

- Od: 16 sty 2013, o 10:18
Iwonko- pokój superowy.Tyle zielonego i jeszcze więcej miejsca ( na nowe
)
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Iwonko - przepięknie pokazałaś swój roślinny pokój, ale dobiłaś mnie jednym: ja też mam regały z Ikei, ale Twoje to jakoś inne są, inaczej chyba zrobione, bo moje tylko galwanizowane, a Twoje jakoś takie inne, ładniejsze o wiele! Ślicznie się komponują. Masz warunki i tylko się cieszyć, że roślinkom je poświęcasz, bo i one się pięknie odwdzięczają 
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Dziękuję Wam za wizytę.
No ja nie mam wyjścia, muszę jakichś lokatorów mieć.
Ludzi nie ma to są rośliny i zapomniałam...koty.
Tego pokoju nawet nie urządzam bo i po co? Niestety dwa okna w przeliczeniu na powierzchnię to kropla w morzu i przy ścianach zwyczajnie jest ciemno, więc roślinnej sielanki nie ma. Schłodzone i zasuszone kaktusy zwykle stoją w kącie. Podobnie krasule - drzewka szczęścia, dlatego muszę pilnować, żeby temperatura była niska.
Jak na razie pustki, ale i tak jeszcze przed zimą coś dokwateruję.

Kasiu!
Hoja, o któej piszesz, to najpewniej H. Loyceandreawsiana. Tak, ma liście jak talerzyki deserowe. Kupiłam ją na wiosnę i u mnie wypuściła zaledwie trzy liście. I widać, że są one wyraźnie mniejsze, niż te, które urosły u hodowcy.
Ewa!
Ta aktywność forumowa zdecydowanie nie jest pełna. Do połowy października mam tak strasznie dużo roboty (organizujemy konferencję naukową), że czasami nawet nie chce mi się otwierać forum, choć w tle jest w zasadzie otwarte przez całe dnie, nie mówiąc już o pisaniu.
Roślina, o której piszesz, to Corynocarpus laevigata 'Variegata', taka fajna roślinka, jak fikus. Cały sezon stała w ogrodzie, co wyraźnie służy jej urodzie.
Patrycja
Tak, ruelia zawsze siedzi w tym pokoju, ciepła w zimie nie lubi.
Tesiu!
Dobrze że mi przypomniałaś o fotelu bujanym. Muszę go odkurzyć i umyć.
Żanetko!
Ja też mam galwanizowane, co stoją na balkonie. A te w pokoju to takie dziadostwo, ale na początku wygląda ładnie. O takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40178591/
Paździerz oklejona tapetą. Ale na pięć lat starczy. Mam nadzieję.
No ja nie mam wyjścia, muszę jakichś lokatorów mieć.
Ludzi nie ma to są rośliny i zapomniałam...koty.
Tego pokoju nawet nie urządzam bo i po co? Niestety dwa okna w przeliczeniu na powierzchnię to kropla w morzu i przy ścianach zwyczajnie jest ciemno, więc roślinnej sielanki nie ma. Schłodzone i zasuszone kaktusy zwykle stoją w kącie. Podobnie krasule - drzewka szczęścia, dlatego muszę pilnować, żeby temperatura była niska.
Jak na razie pustki, ale i tak jeszcze przed zimą coś dokwateruję.
Kasiu!
Hoja, o któej piszesz, to najpewniej H. Loyceandreawsiana. Tak, ma liście jak talerzyki deserowe. Kupiłam ją na wiosnę i u mnie wypuściła zaledwie trzy liście. I widać, że są one wyraźnie mniejsze, niż te, które urosły u hodowcy.
Ewa!
Ta aktywność forumowa zdecydowanie nie jest pełna. Do połowy października mam tak strasznie dużo roboty (organizujemy konferencję naukową), że czasami nawet nie chce mi się otwierać forum, choć w tle jest w zasadzie otwarte przez całe dnie, nie mówiąc już o pisaniu.
Roślina, o której piszesz, to Corynocarpus laevigata 'Variegata', taka fajna roślinka, jak fikus. Cały sezon stała w ogrodzie, co wyraźnie służy jej urodzie.
Patrycja
Tak, ruelia zawsze siedzi w tym pokoju, ciepła w zimie nie lubi.
Tesiu!
Dobrze że mi przypomniałaś o fotelu bujanym. Muszę go odkurzyć i umyć.
Żanetko!
Ja też mam galwanizowane, co stoją na balkonie. A te w pokoju to takie dziadostwo, ale na początku wygląda ładnie. O takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40178591/
Paździerz oklejona tapetą. Ale na pięć lat starczy. Mam nadzieję.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Iwona - no to czuję, że zaatakują nas wkrótce Twoje nowinki kwiatowe
bo wolnego miejsca jeszcze na salonach, że ho ho !!
A czy wiesz, że ja w pierwszej chwili na fotce nr 2 dostrzegłam "podwieszane łóżko", które okazało się być półką na antyczne żelazka ...
Wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś roślinkom zrobiła miejsce na parapetach i podłogach, a Ty pod sufitem na antresoli, żeby im nie zawadzać
Ja już o tym myślę od jakiegoś czasu ...
No i oczarował mnie ten piękny, ogrodowy Corynocarpus laevigata 'Variegata'
Jeszcze raz się przyjrzałam hojom na zbliżeniu - są piękne !! Ze względu na obłędnie różnorodne liście.
A czy wiesz, że ja w pierwszej chwili na fotce nr 2 dostrzegłam "podwieszane łóżko", które okazało się być półką na antyczne żelazka ...
Wcale bym się nie zdziwiła, gdybyś roślinkom zrobiła miejsce na parapetach i podłogach, a Ty pod sufitem na antresoli, żeby im nie zawadzać
Ja już o tym myślę od jakiegoś czasu ...
No i oczarował mnie ten piękny, ogrodowy Corynocarpus laevigata 'Variegata'
Jeszcze raz się przyjrzałam hojom na zbliżeniu - są piękne !! Ze względu na obłędnie różnorodne liście.
Pozdrawiam i zapraszam
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Piękny ten pokój. I roślinki w nim cudne. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale przestrzeń...
Piękne wnętrze, piękne rośliny...
Piękne wnętrze, piękne rośliny...
Masz rację Kasiu, aż się prosi, żeby z tego pokoju zielony busz zrobić
Wspaniałe hoye, piękne hibiskusy i inne zielone

Wspaniałe hoye, piękne hibiskusy i inne zielone
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
A dzisiaj będzie ogrodowo.
Astry jesienne zwane michałkami lub marcinkami zdominowały mój ogród. Wreszcie pięknie się rozrosły (jeszcze nie wszystkie, ale w większości) i zdobią kolorami. Mam wiele różnych, nienazwanych odmian wysokie i niskie, nowoangielskie i nowobelgijskie jasne i ciemne, ale nie wszystkie.
W innym watku /K
Oto one.

Astry jesienne zwane michałkami lub marcinkami zdominowały mój ogród. Wreszcie pięknie się rozrosły (jeszcze nie wszystkie, ale w większości) i zdobią kolorami. Mam wiele różnych, nienazwanych odmian wysokie i niskie, nowoangielskie i nowobelgijskie jasne i ciemne, ale nie wszystkie.
Oto one.

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis