Jak zagospodarować ogródek przy bloku i zamontować schody be

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
mniumnia
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lip 2014, o 17:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jak zagospodarować ogródek przy bloku i zamontować schody be

Post »

Hej.
Moi drodzy, mieszkam na parterze i z tylu bloku tuż pod balkonem(malutkim) mam malenki ogródek. Obecnie spodziewam się dziecka i tak sobie pomyslalam że fajnie byloby na nim postawic sobie ze dwa lezaki czy maly basen dla bobasa. Chciałabym jednak zrobić bezpośrednie zejście z balkonu na własnie ten ogródek. Poczytałam troche i wiem, że trzeba iść do spółdzielni i zapytać o to czy mogłabym zagospodarować teren, wiem też, że musze miec zgode sąsiadów... No i tu pojawia sie pierwszy problemik ponieważ sąsiedzi obok to NAJWREDNIESZE typy pod słońcem... Żyją tylko po to zeby wszystkim wokół uprzykrzać życie i wiem z doświadczenia że się nie zgodzą... Czy jest opcja żeby to ominąć? Z innymi sąsiadami wiem że nie będzie kłopotu. Czy muszą zgodzic sie wszyscy czy wystarczy tylko np większość?
Druga sprawa ze schodami. Z tego co też się zorientowałam to trzeba miec pozwolenie ale również projekt ktory zapewne kosztuje majątek.
Słyszalam, że jest opcja zrobienia schodków w taki sposób aby nie dotykały albo gruntu ogródka, albo własnie balkonu (dokładnie nie pamiętam) i zgłoszenie tego do społdzielni jako ambona do liczenia jeży i ślimaków :)
Wie ktoś może coś na ten temat?
Poradzcie co można w takich sytuacjach zrobic bo nigdzie się nie doszukałam tego.
Aha na gródku nie chce nic sadzic tylko wykosic haszcze i zasiac trawke :)
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jak zagospodarować ogródek przy bloku i zamontować schody be

Post »

Witaj wejdz do mnie ja mam ogródek pod blokiem i zejście z balkonu
pozdrawiam Halina

*spis wątków
ODPOWIEDZ