Górale z Andów - blabla cz. 3
- gracesz
- 500p

- Od: 28 sie 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górale z Andów - blabla cz. 3
Ależ tego dużo
szykuje się mnóstwo pikowania na wiosnę... Nie zazdroszczę 
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te roślinki wiosną nie będę pikowane. Takie kurduple sadzę po ~5 sztuk do doniczek 5x5m i tak rosną sobie kolejny rok. Następnie rozsadzam je po jednej sztuce do doniczki i już tylko czekam na kwiaty.
Poniżej ubiegłoroczne wysiewy. Trochę w ubiegłym sezonie je zaniedbałem ale tego lata ładnie nadrobiły zaległości.

Poniżej ubiegłoroczne wysiewy. Trochę w ubiegłym sezonie je zaniedbałem ale tego lata ładnie nadrobiły zaległości.

Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Tomku! Ja poza oczywistymi wyrazami zachwytu, szoku, niedowierzania, szacunku i wielu innych nie umiem nic więcej powiedzieć! 
- Andrew Be

- Od: 19 lut 2013, o 14:19
To jest dopiero widok!
Jeden z tych co mnie najbardziej kręcą i zachęcają do działania (patrz własnych wysiewów, no i męczenia Tomka o nadwyżki
).
Jeden z tych co mnie najbardziej kręcą i zachęcają do działania (patrz własnych wysiewów, no i męczenia Tomka o nadwyżki
Pozdrawiam Andrzej.
- gracesz
- 500p

Ale dorodne te kurduple:-)
A patent na przesadzanie muszę wypróbować, bo takiej metody jeszcze nie spotkałam...
A patent na przesadzanie muszę wypróbować, bo takiej metody jeszcze nie spotkałam...
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Kontakt:
Osobiście sadzenia po kilka sztuk małych roślin do jednej doniczki nie uważam za jakiś wielki wynalazek. Nic tutaj odkrywczego przecież nie ma.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- gracesz
- 500p

Zgadzam się, że może to nie wynalazek
. Ale mi takie małe kurduple kojarzą się jednoznacznie - kilkanaście roślinek w pojemniczkach po serkach lub lodach 
Często tu zaglądam, jak uczeń do mistrza. Przeczytałem ten wątek od początku do końca. Wielki podziw do poziomu jaki osiągnąłeś w rozwijaniu swojej pasji. Jesteś niedościgłym marzeniem.
Z wielką radością obejrzałem też filmik o tobie, nareszcie jakaś telewizja coś pokazała o takiej pasji jak nasza. A ten pomysł z książką to naprawdę był dobry, taka książka o Lobiviach napisana przez Ciebie była by w naszym kaktusiarskim środowisku wielkim skarbem, wiedzę posiadasz ogromną, czekamy aż się z nią nami podzielisz. Życzymy Ci abyś znalazł dużo czasu na realizację tego zadania.
Bardzo dziękuję że czasem napiszesz coś też na moim wątku.
Z wielką radością obejrzałem też filmik o tobie, nareszcie jakaś telewizja coś pokazała o takiej pasji jak nasza. A ten pomysł z książką to naprawdę był dobry, taka książka o Lobiviach napisana przez Ciebie była by w naszym kaktusiarskim środowisku wielkim skarbem, wiedzę posiadasz ogromną, czekamy aż się z nią nami podzielisz. Życzymy Ci abyś znalazł dużo czasu na realizację tego zadania.
Bardzo dziękuję że czasem napiszesz coś też na moim wątku.
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Kontakt:
Dziś miałem całe 30 minut, by wpaść do kolekcji i ponieważ miałem aparat pstryknąłem zaledwie kilka fotek. Efekty poniżej.

Teraz jest fajny okres, rośliny mają już sucho ale nadal trochę rosną i tworzą piękne koluchy. Powoli zaczynam akcję przesadzania mniejszych roślin. Jutro zamierzam ściągnąć dostawę żwiru. Kombinuję jakieś 3t, bo pewnie pozwoli mi zabezpieczyć ten surowiec na najbliższe 2-3 lata. Pewnie teraz za wiele roślin nie przesadzę, planuję bawić się w wymianę doniczek zimą, w czasie kaktusowego spoczynku.
Teraz jest fajny okres, rośliny mają już sucho ale nadal trochę rosną i tworzą piękne koluchy. Powoli zaczynam akcję przesadzania mniejszych roślin. Jutro zamierzam ściągnąć dostawę żwiru. Kombinuję jakieś 3t, bo pewnie pozwoli mi zabezpieczyć ten surowiec na najbliższe 2-3 lata. Pewnie teraz za wiele roślin nie przesadzę, planuję bawić się w wymianę doniczek zimą, w czasie kaktusowego spoczynku.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Ale cierniście u Ciebie! Cud, miód, malina!
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Doskonale wykorzystałeś swoje 30 minut - ot, choćby dlatego, że nam takie piękności pokazałeś.
A plany dotyczące przesadzania roślin jak czytam bardzo imponujące.
A plany dotyczące przesadzania roślin jak czytam bardzo imponujące.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- gracesz
- 500p

Ależ ciernista armia!!!
Przepiękne te zdjęcia !!!
A przesadzanie takich cierniaków to nie zazdroszczę.... pewnie będą się stawiać i czepiać
A przesadzanie takich cierniaków to nie zazdroszczę.... pewnie będą się stawiać i czepiać
Imponujące ciernie

Lasek okazów Trichocereus strigosus bombowy. 
Świeżo wyrosłe, jeszcze miękkie, takie o żywych kolorach ciernie są piękne.
Świeżo wyrosłe, jeszcze miękkie, takie o żywych kolorach ciernie są piękne.